Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

9 horrorfilm Halloween-ra

2012.10.27. 07:56 Csabi87

Tavaly októberben már összegyűjtöttünk néhány olyan horrorfilmet, amelyet különösen Halloween tájékán érdemes megnézni, idén pedig ismét egy hasonló picit frissített listával szeretnénk meglepni Titeket, hogy legyen néhány rémfilm a tarsolyotokban és legyen mit nézni töklámpás farigcsolás közben vagy után - persze a jövőhéten újabb ajánlásokkal jövünk, amely egy picit részletesebb lesz majd.

A címeket és az előzeteseket a tovább mögött találjátok, reméljük sikerül segítenünk a választásban.

Kísértetek éjszakája (2005) - Boo

boo-poszter.jpgRendező: Anthony C. Ferrante (Hansel & Gretel, A fej nélküli lovas támadása)
Forgatókönyvíró: Anthony C. Ferrante (A fej nélküli lovas támadása, Scream of the Banshee)
Szereplők: Trish Coren (A fej nélküli lovas támadása), Rachel Harland (Scarecrow), Jilon VanOver (A halál alagútja, Testrabló idegenek)

Történet: Négy jó barát, Emmett, Freddy, Marie és Kevin és utóbbi kissé nehezen kezelhető barátnője, Jessie elhatározzák, hogy Halloween éjszakáját az elhagyatott kórházépületben töltik. A másik szálon pedig egy fiatalember, Allen találkozik édesapja régi barátjával, Arlo Ray Bainesszel, és megkéri őt, segítsen elveszett húga nyomára bukkanni - szintén az elhagyatott kórházban. A két csoport összefut az elhagyott intézmény kísértet járta harmadik emeletén, az elmegyógyászati szárnyban, és rájönnek, hogy csapdába estek. Jessie-t víziók gyötrik a múltból, amelyekből nyomasztó dolgokra derül fény: egy Jacob nevű, egykori ápolt megerőszakolt egy kislányt, majd felgyújtotta a kórházat. A szelleme pedig most az ő testüket birtokolva próbál kitörni, mindeközben pedig megmérgezi őket a gonosszal...

A fehér ruhás hölgy (1988) - Lady in White

ladyinwhite-poster.jpgRendező: Frank LaLoggia (Fear No Evil)
Forgatókönyvíró: Frank LaLoggia (Fear No Evil)
Szereplők: Lukas Haas (Halálnak halála), Len Cariou (1408, A titkos ablak), Alex Rocco (Lélekvesztő)

Történet: Az ifjú, élénk fantáziájú Frank Halloween éjszakáján társai tréfája folytán egy szekrénybe zárva természetfeletti jelenségre lesz figyelmes: egy fiatal lány szellemét látja, majd hamarosan megjelenik a férfi is, aki meggyilkolta őt. Frank élete is veszélybe kerül, ám a végén a titokzatos alak elengedi. Vajon ki volt ez a gyilkos? Élő ember, vagy maga is szellem? A kísértetek, hogy minél ijesztőbbek legyenek a földi halandók számára, beépülnek a kisváros életébe, és hétköznapi szituációkban jelennek meg. A fehér ruhás hölgy kísérteni kezd városszerte, Frank pedig szeretné megfejteni a rejtélyt. Nem is sejti, micsoda életveszélyes kalandokba keveredik, sem azt, mi az ára annak a tudásnak, amire vágyik.

Démonok éjszakája (1988) - Night of the Demons

nightofdemons1988-pos.jpgRendező: Kevin Tenney (Pinokkió bosszúja)
Forgatókönyvíró: Joe Augustyn (Démonok éjszakája 2.)
Szereplők: Cathy Podewell, Alvin Alexis, Hal Havins

Történet: Angela, Halloween alkalmából, partit szervez barátainak. A helyszín a várostól távol eső elhagyatott ház, melyben évek óta nem járt senki. A buli elkezdődik és a sötét éjszakában valami életre kel. A sötét erő az, mely előhívja a gonosz démonokat rejtekeikből. Egyetlen céljuk van a pokoli lényeknek, hogy napfelkeltéig beleköltözvén egy emberi testbe, átjöhessenek a mi világunkba, rászabadítva az emberiségre a túlvilág összes borzalmát. A buliból kegyetlen vérfürdő kerekedik, és a túlélők reményvesztett menekülésbe kezdenek. A démoni erők azonban hatalmas falat kerítenek az ódon ház köré, így a menekülés szinte reménytelennek tűnik.

Démonok éjszakája (2009) - Night of the Demons - remake

nightofdemons2009-pos.jpgRendező: Adam Gierasch (Autopsy, Fertile Ground)
Forgatókönyvíró: Joe Augustyn (Démonok éjszakája 2.), Jace Anderson (Halottasház, Autopsy), Adam Gierasch (Halottasház, Autopsy)
Szereplők: Shannon Elizabeth (13 kísértet), Tatyana Kanavka (Autopsy), Michael Arata (Rajzás)

Történet: Mivel remake ezért kísértetiesen hasonlít az előző leíráshoz, de a mihez tartás és a copy-paste miatt álljon itt még egyszer a szinopszis: Angela, Halloween alkalmából, partit szervez barátainak. A helyszín a várostól távol eső elhagyatott ház, melyben évek óta nem járt senki. A buli elkezdődik és a sötét éjszakában valami életre kel. A sötét erő az, mely előhívja a gonosz démonokat rejtekeikből. Egyetlen céljuk van a pokoli lényeknek, hogy napfelkeltéig beleköltözvén egy emberi testbe, átjöhessenek a mi világunkba, rászabadítva az emberiségre a túlvilág összes borzalmát. A buliból kegyetlen vérfürdő kerekedik, és a túlélők reményvesztett menekülésbe kezdenek. A démoni erők azonban hatalmas falat kerítenek az ódon ház köré, így a menekülés szinte reménytelennek tűnik.

Farkasvér (2000) - Ginger Snaps

gingersnaps-poszeer.jpgRendező: John Fawcett (A múlt titka)
Forgatókönyvíró: Karen Walton
Szereplők: Emily Perkins (Álmatlanság, Vérszomj 2.), Katharine Isabelle (Vérszomj 2., American Mary), Kris Lemche (Én pici szemem, Végső állomás 3.)

Történet: Ginger tizenhat éves okos lány. Titokban bizarr hobbit űz húgával, Brigitte-el: halál jeleneteket állítanak be és fényképeznek le. Már kiskorukban megfogadták, hogy együtt fognak meghalni. Nagylánnyá válásának hónapjában, egy teliholdas éjszakán Gingert aztán egy elsőre hétköznapinak tűnő farkas harapja meg, azon a lány néhány nap múlva furcsa változásokat észlel testén és viselkedésén. Brigitte segítséget kér egy drogokban jártas fiútól, mindeközben pedig közeleg Halloween éjszakája és a végzetes telihold. A lányok egyre jobban félnek, mivel ahogy a napok telnek, már nem csak a környék kutyái fogynak vészesen.

Frankenstein játékai (2002) - May

frankensteinjatek-poszter.jpgRendező: Lucky McKee (Az erdő, The Woman)
Forgatókönyvíró: Lucky McKee (The Woman)
Szereplők: Angela Bettis (Az erdő,  Carrie), Jeremy Sisto (Halálos kitérő, Lélekszám 436), Anna Faris (Horrorra akadva sorozat)

Történet: May egyik szemére majdnem vak volt gyerekkorában. Kötéssel a szemén, folyton segítségre szorulva, kiközösítve, barátok nélkül nőtt fel. Egyetlen társa csak egy porcelánbaba volt, amelynek elsírhatta bánatát, elmesélhette vágyait. A gyerekkori kitaszítottság érzése felnőttkorban sem csökkent: May képtelen a kapcsolatteremtésre, nincsenek barátai és úgy tűnik, a szerelem is elkerüli. Végül mégis talál magának valakit: beleszeret Adambe, aki azonban faképnél hagyja a lányt, miután rájön, hogy May képtelen a normális kapcsolatra. A csalódás egy leszbikus kolleganője, Polly karjaiba taszítja, de Polly nem érzelmi kapcsolatra vágyik, csupán a szexre, és ez újabb kudarcélmény May számára. A lánynál betelik a pohár, átszakad az utolsó gát is, és az őrület teljesen elhatalmasodik rajta. Úgy gondolja, hogyha nem talál magának megfelelő társat, majd ő maga "teremt" egyet magának. Csupán a megfelelő testrészek hiányoznak ahhoz, hogy elkészüljön May saját barátja.

A madárijesztő (1981) - Dark Night of the Scarecrow

madarijeszto.poste.jpgRendező: Frank De Felitta (Killer in the Mirror)
Forgatókönyvíró: J.D. Feigelson (A rettegés tava, A cápa visszavág)
Szereplők: Charles Durning (Kétségbeesés, Ismeretlen hívás), Robert F. Lyons (Ripper Man), Claude Earl Jones (Impulse)

Történet: Egy retardált férfi és egy épelméjű kislány jó barátok, remek példa erre a barátságra az, amikor a lányt egy kutya megtámadja és a férfi megmenti az életét. A dolgok azonban visszájára fordulnak, ugyanis a helyiek Bubbat, a férfit vádolják a leány megtámadásával, Bubba pedig az üldöztetés elől egy madárijesztőben talál menedéket, de nem túl biztosat, ugyanis gyorsan rálelnek és agyon lövik. Persze nem kell arra sem sokat várnunk, hogy kiderüljön a kislány életét valóban Bubbának köszönheti, a gyilkosai pedig csak hamar furcsa balesetek halálos elszenvedői lesznek, a kérdés pedig már csak az, hogy Bubba-e az, aki így próbál bosszút állni. Annyi biztos, hogy egy rejtélyes madárijesztő minden haláleset helyszínén feltűnik.

Adsz vagy kapsz (2007) - Trick 'r Treat

adszvagykapsz.poster.jpgRendező: Michael Dougherty
Forgatókönyvíró: Michael Dougherty (Rémségek könyve 3: Véres kor)
Szereplők: Anna Paquin (True Blood), Brian Cox (Exit Humanity, A kör), Dylan Baker (A sejt, Bújócska)

Történet: Október 31-e, Halloween a boszorkányok és szellemek ünnepe. A felnőttek töklámpásokat faragnak, a gyerekek maskarába öltözve járják a házakat és azt mondogatják: Adsz vagy kapsz! A tulaj pedig, ha nem akarja, hogy rohadt paradicsommal dobálják meg a házát, édességgel kedveskedik nekik. Az ünnep alkalmából négy rémmese elevenedik meg. Az egyikből kiderül, hogy a középiskola igazgatója elvetemült sorozatgyilkos, a másik a Piroska és a farkas sajátos változata. A harmadik helyi legendát idéz, míg a negyedik az öregember bűnhődését mutatja be, amiért nem adott cukrot a Halloweenkor kopogtató gyerkőcöknek.

Halloween - A rémület éjszakája (1978) - Halloween

halloween-poster.jpgRendező: John Carpenter (Elpusztíthatatlanok, A dolog)
Forgatókönyvíró: John Carpenter (Elpusztíthatatlanok, A dolog), Debra Hill (A köd, Halloween II)
Szereplők: Donald Pleasence (A sötétség fejedelme, Phenomena), Jamie Lee Curtis (A köd, Terror Train), Tony Moran (Beg)

Történet: A Halloween nem lenne Halloween a Halloween nélkül. Közhely és furán hangzik, de így van. Michael Myers ugyanis pont ezt az éjszakát választotta arra, hogy kitörjön az elmegyógyintézet falai közül és visszatérjen múltjának egy igen fontos állomására, ahol korábban is szörnyű dolgokat művelt. A bomlott elme pedig továbbra sem állt össze, így a borzalmak tovább folytatódnak, sőt ha lehet még inkább mocskosabbá és véressé válnak. A fehér maszkos, szótlan gyilkos elől pedig igencsak nehéz elmenekülni, már-már lehetetlen.

Címkék: toplista

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr174864406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása