Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Farkasvér aka. Vérszomj (2000) - Ginger Snaps

2012.01.23. 18:58 Csabi87

Teljesen véletlen, mindenféle terv nélkül találkoztam szembe ezzel a filmmel, csak úgy nyomogattuk este a távirányítót, és mivel a pornó elítélendő (csak viccel a bácsi), ezért a Viasat 6-on rátaláltunk a Farkasvérre. Ha pedig ott volt, gondoltuk megnézzük.

A döntés nem is volt feltétlen rossz, mivel egyébként nem tudom mikor jött volna soron ez a film, hiszen a farkasemberes, vérfarkasos filmek nem az erősségeim. Persze nem kerülöm őket csak szegények mindig a sorvégén vannak - viszont most az idei első horrorfilmem ilyen volt és lehet ez egy égi jel, vagy ilyesmi.

A történet két testvérről szól, akik ráadásul ikrek, csak mivel Olsenék nem vállalták a szerepet ezért nem egypetéjűek, tehát nem egy formák. Az egyik nem olyan ronda, a másik meg olyan ronda. Így  élnek ők békességben és szeretetben, legalábbis nagyjából, viszont tudni kell róluk, hogy öngyilkosságról fantáziálgatnak, meg együtt akarnak meghalni, meg ilyen jól fésült emosként viselkednek azaz nem túl szimpatikusak. Természetesen az egész suli furának tartja őket, bár az egyik felettébb kanos srác megkívánja a szebbiket, ami meg kulcs fontosságú lesz később.

A film elején egyébként a lányok öngyilkosságokat ábrázoló képeket készítenek az egyik órára, ez a rész egész jó, a főcímet is erre fűzték fel és a legértékelhetőbb ez volt számomra a filmben. Naná, hogy nem a hatalmas műanyag farkas. De ne szaladjunk előre.

Szóval a lányok furák, basztatják őket (főként a szintén nem szimpatikus és nem feltétlen csinos szőke ribanc) és még csak meg se jött nekik, pedig 16 évesek. Viszont szerencsénkre szemtanúi lehetünk az első vérzésnek, amit a környéken ólálkodó gonosz vérfarkas is megérez és jól meg is támadja a leányzókat, a szebbik pedig el is kapja a farkasvírust és szépen lassan átváltozik.

Nagyon lassan.

Ezzel mondjuk nem feltétlen van baj, a másik lány közben próbálja megállítani a folyamatot, meg közben mások is átalakulnak, illetve ahogy egyre jobban felemészti a kórság Gingert (ez ám a neve), egyre inkább éhezik az ember húsra.

Szerencsére akadnak jól eltalált jelenetek, meg izgalmak, sőt még poén is. Például az átváltozás során a jány popójából egy farok áll ki (nem kell félreérteni, perverzek...), amit leragasztanak, meg ilyen vidám kis kutyásan mozog.
A végső átalakulás sem olyan rossz, ám de viszont a farkas, na az nem feltétlen csillagos ötös. Persze nem igazán tudom mit is vártam, de nem egy mókásan ható, hatalmas műanyag fejet, amiben az élethűség szikrája sem villan fel, de mondjuk legalább nem valami undormány CGI-vel baszták el, ezt is lehet díjazni azért.

A színészi játékkal egyébként nem feltétlen volt gond, csak egyszerűen unszimpatikusak a karakterek, számomra sajnos mind az volt, még a farkas is, tehát annak szurkoltam, hogy az üvegház megmaradjon. 

A rendezést John Fawcett vezényelte, aki többnyire sorozatok esetében teszi/tette ugyanezt, bár a 2005-ös A múlt titka című film is a nevéhez köthető.
A forgatókönyvet pedig Karen Walton írta.

Ami pedig a szereplőket illeti adott Emily Perkins  (Vérszomj 2. - Elszabadulva, Vérszomj: A kezdet), aki azért igazából nem is olyan randa. Valamint Katharine Isabelle (Freddy vs. Jason, Vérszomj: A kezdet), Kris Lemche (Végső állomás 3.) és Mimi Rohers (Kegyetlen játékok 2.) látható többek között.

A film nem életem legrosszabb vérfarkasos élménye, sőt igazából az említett butaságok ellenére elment és annak ellenére, hogy későn volt nem aludtam el rajta és szórakoztató volt. Jár is neki 6 pont.

Címkék: 2000 vérfarkas 6/10 ajánlók kanadai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr433519907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xDemonswithRyux 2012.01.27. 14:16:15

Az Emily Perkins filmek amiket feltüntettél mellette azok pont ennek a folytatásai.(bocs ha tudtad:D) Szvsz a 2. a legjobb.

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2012.01.27. 17:02:43

Igen, de azért köszi a kommentet :) Igazából azok eddig kimaradtak, de a tervek között már szerepelnek :)

süti beállítások módosítása