Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Az erdő (2006) - The Woods

2012.05.01. 18:44 Csabi87

Az erdő című film picit olyan volt nekem, mint a Fading of the Cries, legalábbis abban a tekintetben, hogy ennek a megnézését is régóta húzom-halasztom. Már évek óta. Most, hogy "túlestem" rajta, igazából nem bánom, nem volt olyan rossz, mint amilyenre számítottam, viszont lehetett volna sokkal jobb is.

A történetünk 1965-ben játszódik és egy leányzóról szól, akit a szülei a Falburn Akadémiára íratnak be. Az Akadémiáról tudni kell, hogy lányiskola és az erdő közepén található, ezen kívül pedig fontos adalék az is, hogy egy nagy múltú, patinás iskoláról van szó.

Igen ám, de mint minden rejtélyes helyen lévő épületnek - és azt hiszem egy erdei iskolánál nem sok rejtélyesebb van - megvannak az árnyoldalai, titkai. Így van ez a Falburn Akadémiával is. Maga a film pedig miről is szólhatna másról, mint hogy főhősünk, Heather felfedezi ezen titkokat.

Folytatásért katt a továbbra.

Először rémálmok és fura hangok formájában derül fény a turpisságra, majd csakhamar rájövünk, hogy itt bizony boszorkányok szövik a szálakat. 

Elég régen láttam már boszorkányos filmet, sőt talán legutóbb ilyenre egy Supernatural epizód kapcsán került sor, tehát mondhatjuk, hogy már hiányzott egy kicsit. Bár fontos megjegyezni azt is, hogy nem igazán dobom magam hasra az efféle filmektől. Egynek jó és ennyi, ez pedig nagy részt Az erdőre is igaz.

Fontos azért megemlíteni, hogy a fényképezés szép, a kamerakezelés néhol nagyon jól eltalált és a szereplők is rendben vannak. Túlontúl egyikük sem idegesítő, Heathert pedig még kedvelhetjük is. 

Sőt ha már a szereposztásnál tartunk akkor külön kiemelném Bruce Campbell (A nevem Bruce, A gonosz halott) nevét, aki feltűnik a filmben, no nem egy igazán badass szerepben, de legalább láthatjuk, nekem ez pedig mindig nagy öröm.

Ha pedig már a szereplőknél tartunk akkor három nevet még megemlítenék. Agnes Bruckner látható a főszerepben, akit a Kísérleti gyilkosságban, illetve Az elhagyott szoba 2. részében is láthattunk. Rajta kívül pedig Patricia Clarkson (Viharsziget, Halálsoron) és Lauren Birkell neve álljon itt.

A rendező, Lucky McKee neve pedig ismerős lehet, ő rendezte tavaly a The Womant, illetve korábbról a Frankenstein játékai köthető a nevéhez. A forgatókönyv pedig David Ross első szkriptje volt és kezdésnek annyira nem volt rossz.

Számomra Az erdő egy közepes film, ami unaloműzésre kiváló. A világot nem fogja megváltani, de másfél órára kikapcsol, tehát egy 5 pontot mindenképpen megér. 

Címkék: 2006 rémálom boszorkány misztikus amerikai film 5/10 angol film ajánlók német film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr844079760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zs93 · http://zs93.blogspot.com 2012.05.02. 12:14:31

Amit érdemes megemlíteni, hogy Agnes nagy "horrorkirálynő", szerepelt az After Dark-os Gyilkos elméletben, vagy a Kígyóharapásban, de a vérfarkasos Vér és csokoládéban is, amit nálunk Dobó Katával reklámoztok.
Ez persze semmi ahhoz képest, hogy Agnes magyar származású (apukája révén: József), és folyékonyan beszél magyarul is. Egyszer azt olvastam, hogy szívesen szerepelne magyar nyelvű produkcióban
A korábban beharangozott "Breaking the Girl" horror egyik főszereplője is ő lesz.
Részemről ő már a kedvenceim között van.

süti beállítások módosítása