Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Az átjáró (2005) - Devour

Ördögi program

2017.02.09. 07:37 SZANDRA

az_atjaro_2005_poster.jpgNem kevés horrorfilm található, ami valamilyen ördögi számítógépes programmal, sátánista utalásokkal, és az ebből adódó mészárlásokról szól. A mai modern világban, ez persze egy könnyen szerzett ötlet, hiszen mi se lehetne ijesztőbb, hogy az interneten keresztül tör be a Sátán az otthonunkba. Ebben a filmben sincs semmi különös, Jake Gray barátai hatására elkezd egy játékot, ami kegyetlen tettekre buzdítja a játékosait. Ezután kezdődik a tortúra, ugyanis Jake ismerősei, és mindenki a környezetében óriási veszélyben van, és Jake minden erejét bevetné, hogy megmentse őket.

Jake igen különleges figura, megismerjük a múltját, és az annál bizarrabb gondolkodását. Furcsa látomásai, pontosabban képzelgései vannak, amik mind tragikus és brutális befejezésben összpontosulnak. Jake-t jó ideje zaklatják ezek a víziók, és csak súlyosbodnak, mikor haverja, Conrad regisztrálja őt az Átjáró-ba. Itt különböző feladatokat kapnak, mind, amiket a résztvevőknek teljesíteniük kell. Jake pedig, miküzben barátait sorra veszti el, megpróbálja kideríteni a játék valódi kilétét, hogy nehogy ő is erre a sorsa jusson.

Jake közben megismerkedik Marisollal, aki ért az okkult tudományokhoz, és megmutatja a fiúnak, hogyan tud közelebb jutni a megoldáshoz. Kettejük kapcsolata egyre szorosabb lesz, miközben a játék halad a véres befejezése felé... Lehetne mondani, hogy ez a játék a lelkük saját sötétségének, és rejtett gondolatainak a kivetülése, nagyon drasztikus, vérengzős módon, de ez se lenne 100%-ban igaz, bár tény, azzal sokkal ütősebb film is kerekedhetett volna. Így viszont ment egy misztikus számítógépes hátteret, ami kiinduló ötletnek nem is rossz, csak sokkal több rejlett benne.

233799_galeria_az_atjaro_02.jpg

Jellemrajzban Jake karakterét kell kiemelni, igazán pozitív irányvonal, hogy tényleg megismerjük, nem csak kimondottan a rémes álomképeit, hanem a családját is, apját, hánytatott sorsát, az érzéseit, egy horrorfilmben igencsak dicséretes, hogy be van mutatva a főszereplő, minden pozitív és negatív vonásaival együtt. Idealizálva van, de a történet haladtál ez egyre inkább kétségessé válik, egészen az eléggé nehezen érthető végéig. azért írom, hogy nehezen érthető, mert bár nagyon koncentráltam, a film közepe felé elveszik a lendület, és elkezd mindenféle okkultista vonalat belekeverni, ami nagyon jó, de annyira meg van bojgatva, hogy a vége összekuszálódik, és bár lehet hogy mindenkinek mást mond. Láttam többféle alternatívát, hogy ki hogyan értette, de sajnos nincs annyi kraft ebben a műben, hogy a székhez bilincseljen, bár ez lett volna a szándék.

Kicsit sajnálom, hogy Jake környezetében lévő embereket csak felületesen ismertük meg, ha nagyobb hangsúlyt kapnak, és nem lenne ennyire egyértelmű egy-két ember sorsa, izgalmasabb is lehetett volna a cselekményszál.

devour.jpg

Színészi játékban nem valami kiemelkedő az alkotás, az egyetlen húzónév Jensen Ackles, akinek valljuk be, nem ez élete legnagyobb szerepe. Az Odaát rajongóknak gondolom nem kell külön bemutatni ezt a filmet, ahogyan Jensen Acklest sem. Ők biztosan élvezni fogják a filmet, mégha csak a színész miatt is, de egy későesti kis kikapcsolódásnak megéri a film. 5/10.

 

Címkék: 2005 amerikai film 5/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr445805554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása