Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

11 badass női karakter a horror világából

2015.03.08. 10:37 Csabi87

Boldog nőnapot az érintetteknek. A mai nap alkalmából úgy gondoltuk érdekes volna egy lista, amelyen igazi hősnők vagy igazán tökös női horrorkarakterek kapnak helyet. Fussunk is neki!

Milla Jovovich (Alice) - Resident Evil franchise

Milla Jovovich 2002-ben későbbi férjura vezényletével veselkedett neki a Resident Evilnek, amely egy csapásra igazi vadmacskává varázsolta. Alice talán az első részben volt a legmenőbb, amikor legyakta a zombikutyákat, de talán akár melyik akciójelenetét megemlíthetnénk. A későbbiekben a franchise is fokozatosan vesztett a színvonalból, habár főhősnőnk karaktere mindvégig igazi tökös csaj volt

millajovovich.jpg

Sigourney Weaver (Ellen Ripley) - Alien-filmek

Sigourney Weaver számára igazán sorsfordító volt, hogy ő kapta a főszerepet Ridley Scott Alien-filmjében, egy csapásra felfigyeltek rá, ráadásul nem is csak horrorberkekben. Egy igazi, klasszikus hősnő lett, aki vérmes földönkívüliekkel vette fel a harcot és csapta meg a szájuk szélét. Weaver ráadásul a folytatásokból is kivette a részét, sőt úgy tűnik ez a jövőben sem lesz másként és a 2017-ben érkező Neill Blomkamp-féle Alienben is szerepet kap.

sigourneyweaver.jpg

Shauna Macdonald (Sarah Carter) - A barlang

Túlzás volna azt állítani, hogy Shauna Macddonald felkapott színésznő lett, miután eljátszotta Sarah Carter karakterét A barlangban. Azt viszont egyáltalán nem túlzás állítani, hogy egy ilyen listán érdemes megemlíteni a karakterét, hiszen ilyenkor talán mindannyiunknak eszébe jut a feje búbjáig vérben úszó nő, aki felvette a harcot a barlangi ragadozókkal.

shauna.jpg

Jamie Lee Curtis (Laurie Strode) Halloween-filmek

Ha Sigourney Weaver nevét említettük, akkor Jamie Lee Curtist sem illik kihagyni. Mondjuk Laurie Strode másként volt tökös, mint Ellen Ripley és nem vérszomjas földönkívüliek ellen kellet túlélnie, hanem "csak" a meghalni nem akaró Michael Myers ellen kellett kesztyűt húznia, de abban biztosak lehetünk, hogy akinek ez sikerül, abból jó feleség lesz.

jamieleecurtis.jpg

Chloe Grace Moretz (Carrie White) - Carrie remake

Most talán inkább Sissy Spacek nevét kellene megemlíteni, hiszen őt Oscarra is jelölték Carrie White megformálásáért, viszont a remake-ban szerepet kapó, Chloe Grace Moretzen talán nem múlott, hogy az újra egy kicsivel gyengébben sikerült. A disznóvérben fürödőve ő is legalább annyira volt elborult, mint kolléganője 1976-ban.

chloemoretzgrace.jpg

Karina Testa (Yasmine) - Frontiers

A francia újhullám filmjei, amolyan kötelező darabok, amiket vétek volna kihagyni. Ezekben a filmekben pedig rendre szerepet kap egy-egy erősebb női karakter is, a választás pedig most a Frontiére(s)-ben játszó Karina Testa-ra esett, aki nem adja magát könnyen az elmeháborodott neonáciknak és attól sem ijed meg, ha vér tapad a kezéhez.

karinatesta.jpg

Kate Beckinsale (Selene) - Unerworld franchise

Ugyan pont Kate Beckinsale ne maradjon már le, hiszen rajta még feszülős bőrruha is van. A sikert persze talán nem csak ezzel biztosítja be magának - de azért bőven szerepe van benne - hanem azzal, hogy egy kíméletlen teremtés, aki, ha szimpla háziasszony volna, akkor nem papírlapon vinné ki a sarokban lapuló pókokat, hanem módszeresen leölné őket a legkülönfélébb megoldásokkal.

katebeckinsale.jpg

Macarena Gómez (Bárbara) - Sexy killer

Evezzünk el spanyol vizekre is, ha pedig ott vagyunk, akkor Macarena Gómez nevét említhetjük meg, aki a Sexykiller főszerepét játszotta. A film egy kicsit elvetemült volt, de a maga módján szórakoztató, a főhősnő karaktere pedig egy csinos bérgyilkos volt, akiről senki nem gondolta volna, hogy szívesen öl le mindenkit, aki szembe jön vele.

macarenagomez.jpg

Manuela Velasco (Ángela Vidal) - [REC]-filmek

Ha viszont Spanyolország, akkor a [REC]-királynő Manuela Velasco-t se hagyjuk ki, aki az első részben is megállja a helyét és a folytatásokban is marad benne elég kraft, hogy badass asszonyság lehessen. A zombik ellen pedig tényleg nem lehet egyszerű dolga, hiszen Ángela Vidal csak egy egyszerű tévésújságíró. Vagy mégsem?

manuela.jpg

Melissa McBride (Carol Peletier) - The Walking Dead

Carol Peletier egy szürke kis egérként kezdte a The Walking Deadben, de talán a legnagyobb jellemváltozáson ment át és maga Mrs. Rambo lett. A jó érdekében influenzásokat éget el, kislányokat lő agyon és ha a cimbiket elkapják, akkor egyedül száll szembe több tucat másikkal. Ha pedig ez nem volna elég, még mimikája is van. Steven Seagal biztosan irigy is rá.

mellisamcbride.jpg

Jessica Lange - American Horror Story

Remek színésznő, aki az American Horror Story-ban nyújtott teljesítménnyel többször is kivívta a szakma elismerését is. Ráadásul az eddigi évadokban rendre felejthetetlen, kellően gonosz és vad karaktereket formálhatott meg, olyan igazi uralkodó típusokat, akik bármi áron elérik céljaikat.

jessicalange.jpg

Címkék: toplista

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr277239791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ensorcelant 2015.03.08. 21:01:15

És hogy maradhatott ki a listáról John Connor anyukája, aki puszta kézzel legyűrt egy terminátort?

bgalgan 2015.03.09. 12:00:35

@Koholmány: mint ahogy az Underworld sem, mégis a listában van!

SarahConnor 2015.03.09. 18:18:36

A Barlang mekkora egy film... abból Juno se kutya.

vacsad · http://indafoto.hu/vacsad/collections 2015.03.11. 19:45:48

Heather Langenkamp( Nancy Thompson az Elm utcából)???????

süti beállítások módosítása