Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Horrorfilmek, amiket látnod kell! – 2003

2015.03.22. 10:16 Csabi87

Haladjunk tovább a megkezdett ösvényen és vegyük górcső alá az egyes évek izgalmasabb horror/thriller alkotásait. 2003-ból tizennégy olyan filmet találtunk, amit mindenképpen érdemes lehet megnézni, persze, ahogy mindig úgy most is elképzelhető, hogy lehagytunk valamit. Ez esetben viszont kíváncsian várjuk a te kedvencedet 2003-ból.

A korábbi listákat itt találod: 201020092008200720062005, 2004.

Gothika

A Halle Berry főszereplésével készült Gothikának kell, hogy legyen helye a 2003-as legjobbak között. Egy pofás film, amibe a főszereplőn is van mit nézni, nem úgy Penélope Cruzon, aki szörnyen ijesztően fest ebben a filmben, Javier Bardem biztos nem itt szeretett bele. A misztikusnak ható történetben egyébként a már itt is acélosnak nevezhető Robert Downey Jr. is felbukkan, így a szereposztásra nem lehet panasz, de a történetvezetés is megér egy misét. Kár volna kihagyni.

2013-gothika.jpg

Freddy vs. Jason

A Freddy vs. Jason talán megosztó film lehet. Mi azért letesszük mellette a voksunkat, hiszen a két horror klasszikus összecsapása szórakoztató és, ha kihagyod, akkor nem is vagy igazi horrorrajongó. Lehet, hogy a végeredménytől nem vered majd a földhöz a segged örömödben, de talán túlságosan nagyot sem fogsz csalódni. Robert Englund itt alakította utoljára mozifilmben Freddy Kruegert, Jason bőrébe pedig a szerintünk legjobb imitátora, Kane Hodder „látható”.

2013-freddy-vs-jason.jpg

Underworld

Most őszintén? Én személy szerint nem vagyok nagy rajongója az Underworldnek. Persze a bőrruhába préselt Kate Beckinsale látványa sosem okoz problémát, de ez az erősen akcióba hajló, fantáziadús film nem az a fajta, amit akárhányszor újra tudnék nézni. Viszont a többség imádja, a franchise indító rész ilyen formán pedig kötelező. Amúgy talán a Resident Evil vonalon mozog a produkció a szuperszonikus főhősnővel, de kell az ilyen is néha. Bőrruhában pedig főleg.

2013-underworld.jpeg

Halálos kitérő

A Halálos kitérő egy remek slasher, ami igazán nagy bevételt sosem termelt, de talán mégsem túlzás klasszikusnak nevezni. Az első részt pedig mindenképpen érdemes megnézni. Persze az óvatos pénzcsinálás nem állt meg itt, az évek folyamán mind több és több rész készült, amelyek közül az utóbbiak kifejezetten rosszul sikerültek. Viszont nem úgy a kezdés, azt bizony kár volna kihagyni. Bűnös szórakozás ugyan, de a gyönyörűséges mutánsok már csak ilyenek.

2013-wrong-turn.jpg

Az 1000 halott háza

Ha horrorról van szó, akkor Rob Zombie neve megkerülhetetlen. Már csak azért is, mert egy ilyen nevű fickóra mindig érdemes legalább pár pillanatot szánni. Az úriember Az 1000 halott házával kezdett bele a nagyüzemi horror gyártásba, ami később két Halloween remake filmet is eredményezett. Dr. Satan legendájának felgöngyölítése egy borzalmas kaland, ami elsőre könnyen lehet, hogy idegesítőnek és gyengének hat, de talán több van benne, mint azt hirtelen gondolnánk.

2013-1000corpse.jpg

Azonosság

Egy elszigeteltnek tűnő kis motelban járunk, valahol Nevadában, 10 idegen verődik itt össze, a viharos időben pedig hamar hullani kezdenek a fejek. A gyilkos köztük van, a kérdés már csak az, hogy ki az elkövető. Michael Cooney érdekes környezetbe ágyazott története egy pofás darab, jó szereplőválogatással (Alfred Molina, John Cusack, Amanda Peet, Ray Liotta). Igazán ütősnek első nézésre nevezhető, de talán néhány évente érdemes lehet újból elővenni, mert ami jó, az jó.

2003-identity.jpeg

Végső állomás 2.

A Végső állomás annak idején üdeszínfolt volt a horror egén. A Halál, aki előbb vagy utóbbi véghez viszi a tervét, ráadásul a mindentudó Tony Todd is felbukkant. Azt gondolom a második rész talán még magasabbra tette a lécet, amit a folytatásoknak a későbbiekben sikerült is leverniük. A Végső állomás 2. már a nyitójelenetével a székhez szögez és a franchise talán egyik legütősebb kezdését láthatjuk, naná, hogy az autópályás jelenetre gondolok.

2003-finaldest2.png

Álomcsapda

Még nálunk csapaton belül is megoszlanak a vélemények a Stephen King-féle Álomcsapda filmes feldolgozásáról. Van amelyikünk szerint egy teljesen korrekt darab – naná benne van Morgan Freeman – míg van, aki végig röhögte az egészet. Azért csak felpasszíroztuk a listára, legfeljebb a negatív kritikákra hallgatsz és nem nézed meg. De azt a két órát azért ki lehet bírni.

2003-dreamcatcher.jpg

Magasfeszültség

Alexandra Aja francia rendezőt gondolom nem kell bemutatnunk. Az első igazán ütős horrorja a 2003-as Magasfeszültség volt, amit a vége miatt néhányan ugyan biztos utálnak, de látni kell. Az egy időben sokat emlegetett francia új hullám egyik kezdő darabja, ami véres és ütős, egy női főhőssel a volánnál. Még nem láttad?! Tessék pótolni!

2003-hightension.jpg

Sötétség leple

Van, aki fél a fogorvostól, pedig nem tőle kell, hanem a Fogtündértől. Ha a Sötétség leplét megnézted talán fordul is a kocka. Persze egy jóságos Fogtündértől nem kell összefosni semmit, gondolná az ember, csak hogy minden varázslatos lénynek megvan a gonosz verziója is. A Sötétség leple erre épít és túl nagy hibát nem követsz el, ha rászánsz egy másfél órát Jonathan Liebesman filmjére.

2003-darkness-fals.jpg

A harag 2.

Takashi Shimizu munkásságának egy részét A harag filmek tették. 2000-ben készített el őket először, majd 2002-ben jött egy újra gondolás, ami 2003-ban egy második résszel folytatódott, hogy aztán kicsivel később Átok címen amerikai remake legyen belőle. Az eredeti viszont talán esetünkben is jobb, vagy ha ezzel nem értesz egyet, akkor egyezzünk meg abban, hogy aki ezeket látta az menőbb. A film annyira jó, hogy hirtelenjében még a 7500 című legutóbbi filmet is megbocsátjuk Shimizu-nak.

2003-juon2.jpg

Aki bújt, aki nem 2.

Gondolkoztam rajta, hogy az Aki bújt, aki nem 2. részének van-e helye a listán, aztán arra jutottam, hogy ha lemaradna, akkor olyan volna, mint Kossuth szerint a nemzet ipar nélkül. Victor Salva nyilván elsőre alkotott igazán jót, de a 2003-as második felvonás sem volt rossz. Talán ezt jelzi az is, hogy rajongók milliói várják azt, hogy trilógia legyen a történetből, erre pedig van esély, csak még mindig várni kell. Jonathan Breck creeperkedése pedig tényleg nem rossz, ráadásul Ray Wise is felbukkan a filmben. Ugye, hogy meggyőztünk?

2003-jeeperes.jpg

Nyílt tengeren

A cápás filmek legjobbika biztos, hogy A cápa Spielberg rendezésében. Viszont azt követően is akadtak próbálkozások, amelyek hol jól, hol kevésbé jól, hol pedig kifejezetten szarul sikerültek. A Nyílt tengeren a based on true story kategória jeles képviselője, ráadásul még tényleg a jobbik fajtából való. Nem annyira horror, inkább talán dráma, de a cápás filmek kedvelőinek jó szolgálatot tehet Chris Kentis műve.

2003-openwater.jpg

Zsákutca

Ray Wise neve már az előbb is szóba jött, ha pedig így történt pofátlanság volna kihagyni a felsorolásból a Zsákutcát. Wise mellett Lin Shaye is feltűnik és remekelnek ebben a filmben. Mivel Karácsonykor játszódik, ezért a legjobb talán akkor belevágni ebbe a rosszra fordult utazásba, de mivel addig még baromi sok idő van, ezért elnézzük, ha nem győzöd kivárni.

2003-dead-end.jpg

Címkék: toplista

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr537290689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SarahConnor 2015.03.23. 12:40:22

A Zsákutca nagyon tetszett! Tényleg ajánlom mindenkinek, aki még nem látta, agyalnivalónak sem utolsó a végén lévő csavarok miatt!

A Végső Állomás-sorozatot épp mostanában néztem újra, főleg a filmek elején lévő tömegszerencsétlenségek miatt. :)

A Magasfeszültség is nagyon penge.

Én megemlíteném még a spanyol horrorokat. Szerintem spanyoléknak egész érdekes megoldásaik vannak. Nálunk a legjobban a Mama meg a REC ismert, az Árvaház is nézős!

Angyalka11 2015.03.23. 14:47:36

@Lenina Huxley: Árvaház kötelező!!! :) Még a Tükrök és a Rítus szerintem kimaradt.

Thor71 2015.03.23. 21:43:27

Undorworld legszarabb film ever :D még jó hogy a Resident Evil-t viccből se raktátok be.

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2015.03.23. 23:06:02

A Freddy vs Jason-t szerettem. A Wrong Turn a maga kategóriájában tisztességes (uramboccsá jó) film, a Végső Álomás 2-ben van pár emlékezetes gyilok és összességében közepesen szórakoztató. A Gothikát és az Underworld-t régen láttam, de nem igazán hagytak mély nyomot. Na, de a Dreamcatcher az egyik legszarabb film amit valaha láttam, unalmas és undorító (de nem szórakoztató/vicces vagy kreatív módon). Aki bújt, aki nemből pedig az első sem volt egy nagy szám szerintem.

A Magasfeszültség azonban régebben érdekel, mert a Sziklák Szemét is bírtam, szóval azt majd meglessem még.

2015.03.24. 10:35:38

A Nyílt tengeren és az Azonosság annyira horrorok, mint bármely tetszés szerinti Spongyabob epizód, ahogy a Gothika, az Underworld, és az Álomcsapda sem igazán horrorok. Úgyhogy ez kicsit mellément.

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2015.03.24. 11:01:35

ezek mennyire horrorok? én csak a nagyon lightos verziókat bírom :) érdekelne a zsákutca is meg az azonosság is, mennyire ijesztőek, véresek?

2015.03.24. 11:08:17

@ziggy stardust: Az Azonosság egy sima krimi, tiszta Agatha Christie, egy csapat ember kényszerűen egy elhagyatott helyen reked, és gyilkosságok történnek, van egy nagyon jó fenyegető, félelmetes atmoszférája, de semmi belezés, szörnyezés, ésatöbbi, egy jó, néhol kicsit ijesztgetős krimi. A Zsákutcát jó rég láttam, annyira emlékszem, hogy hangulatos, inkább tévéfilm jellegű, és nem különösebben paráztatós.

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2015.03.24. 11:09:23

@shitgun: oké, köszönöm (a gyorsaságot is), akkor átmegy nálam is :)

2015.03.24. 11:12:56

@ziggy stardust: egyébként érdemes a Magasfeszültséggel is egy próbát tenni, az is gyilkosos-üldözős film, tehát nem szörnyes/szellemes/zombis/természetfelettis, ha az a para, a vége üt, megéri kicsit félni rajta, mert jók a fordulatai.

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2015.03.24. 15:42:03

@shitgun: köszi, megnézem akkor azt is! az azonosság bejött, ennyi belefér a félésből meg a vérből, jó tipp volt, tetszett!

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2015.03.24. 16:38:51

@shitgun: reméltük, hogy lesz valaki, aki rávilágít minket erre.

2015.03.24. 16:50:13

@Csabi87: szívesen. Mondjuk ha reméltétek, akkor esetleg normálisan is meg lehetett volna írni. És a "minket" felesleges, vagy például "rávezet minket", vagy simán "rávilágít". Van mit tanulni, de sok sikert.

Globetrotter2014 2015.03.28. 21:23:49

"Már csak azért is, mert egy ilyen nevű fickóra mindig érdemes legalább pár pillanatot szánni." Öhöm, de sokkal több időt nem érdemel. A zenéi jobbak, meg azért Mrs Zombie is egy helyes teremtés. De kb ennyi...

2015.03.29. 18:32:08

@ziggy stardust: Szerintem a Magasfeszültség nem neked való, elég tocsogós a vértől

süti beállítások módosítása