Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A 10+1 legjobban kereső horror 2015-ben

2016.01.12. 07:51 Csabi87

A Star Wars: Az ébredő Erő hétről-hétre döntögeti és übereli a Box Office adatokat, de a Colin Trevorrow-féle Jurassic World és bődületes számokat produkált az elmúlt évben, nem beszélve a Bosszúállók második csapatásáról.

Ezekhez a filmekhez képest természetesen a horroros bevételek eltörpülnek, de igyekeztünk összesíteni az elmúlt évet és a legjobban termelő filmeket számba venni. A trollkodás elkerülése véget jeleznénk, hogy azért két alapvetően inkább talán thrillernek nevezhető film is felkerült a listára, a Libabőrt pedig végül lehagytam, szerintem csalóka lehet ilyen szempontból.

Érdekesség lehet, hogy a listán szereplő filmek nagy része a Jason Blum-féle Blumhouse Productions udvarából került ki, viszont essünk is neki a listának.

insidious.jpg

1. Insidious Chapter 3

Az Insidious néhány éve indult hódító útjára, akkor még James Wan rendezővel a fedélzeten. A produkción a Fűrész másik ötletgazdája Leigh Whannell is dolgozott, a forgatókönyvért felelt, a harmadik rész esetében pedig a rendezés is az ölébe pottyant. A végeredmény, igazából egészen tűrhető volt, még akkor is, ha nem mutatott feltétlen sok újat. A Blumhouse pedig boldog lehet, hiszen ez a mozi is náluk készült, és ha mindent egybevetünk vitte is a prímet.

Költségek: 10 millió dollár
USA bevételek: 52 millió dollár
Összesen: 113 millió dollár

2. A látogatás (The Visit)

Ha csak szigorúan a tengerentúli bevételi adatokat vizsgáljuk, akkor M. Night Shyamalan filmje volt 2015 legnagyobb nyertese. Ráadásul gyorsan hozzátehetjük, hogy a rajongók még bírták is a filmet, ami szintén nem hátrány. A film egyébként szintén Blum-berkekben készült, ésigazán el lett találva, hiszen humoros és rémisztő is tudott lenni.

Költségek: 5 millió dollár
USA bevételek: 65 millió dollár
Összesen: 97 millió dollár

visit.jpg

3. Poltergeist

Sokak szerint az idei év egyik legnagyobb csalódása a Poltergeist remake volt, ami valljuk be valóban nem ért az eredeti film nyomába. A tengerentúlon tulajdonképpen el is könyvelhetjük, hogy megbukott, bár a nemzetközi bevételek kicsit javítottak az arányon, így összességében sikerült dobogós helyet elcsípnie a szellemesdinek. Kár érte, akár egy jó „újra” is lehetett volna a végeredmény, elviseltük volna úgyis.

Költségek: 35 millió dollár
USA bevételek: 47 millió dollár
Összesen: 95 millió dollár

poltergeist.jpg

4. Parajelenségek: Szellem dimenzió (Paranormal Activity - The Ghost Dimension)

Az amerikai bevételi adatokat sasolva rögtön a levegőbe csaptam és örömmámorba úsztam, hogy végre gyenge bevételt produkált a Parajelenségek-franchise. Oké, a 18 millió dollár azért kis túlzással számít gyengének, de a korábbiakhoz képest nevezhetjük annak. A tengerentúlon talán kezd kifáradni a széria, ami ennek ellenére még világszerte sok embert tudott meghülyíteni. Talán annyira, hogy Blumék úgy érzik majd érdemes még kezdeni vele valamit.

Költségek: 10 millió dollár
USA bevételek: 18 millió dollár
Összesen: 78 millió dollár

ghostdimension.jpg

5. Bíborhegy (Crimson Peak)

Itthon talán az év egyik legjobban várt horrorja Guillermo del Toro nevéhez fűződik. A rendező azonban, ahogy a Tűzgyűrű esetében úgy most is megbukott saját hazájában, legalábbis a bevételeket elnézve ezt bőven kijelenthetjük. Pedig a remek szereplő gárda és az izgalmas történet is megvolt, azonban hazájában még a bekerülési költségeket sem tudta kitermelni, azért reméljük, hogy az sem a rendező, sem a stúdiók kedvét nem szegi és láthatunk majd még ütős del Toro-mozit.

Költségek: 55 millió dollár
USA bevételek: 31 millió dollár
Összesen: 74 millió dollár

crimson-peak.jpg

6. A Lazarus hatás (The Lazarus Effect)

Olivia Wilde mint démon? Ez kizárólag jól sülhet el, gondolhattuk az előzetes megjelenésekor. Nos a helyzet az, hogy David Gelbék nem is annyira baltázták el a végeredményt, igaz mint sok minden ez is nézőpont kérdése, hiszen bőven akadnak olyan hangok is, amelyek szerint A Lazarus hatás gyengén sikerült. Ennek ellenére az előzetesnek mégis sikerült eladnia, hiszen jó bevételt termelt.

Költségek: 3 millió dollár
USA bevételek: 26 millió dollár
Összesen: 64 millió dollár

the-lazarus-effect.jpg

7. Unfriended

Egészen érdekes koncepció mentén készülhetett el az Unfriended című horror, ami tulajdonképpen végig egy számítógépen, pontosabban a Skype-on játszódik. Az ember azt gondolná, hogy ez nem működhet, közben pedig mégis. Semmiképpen sem az év filmje kategória, de a kellemes meglepetés skatulyába talán betehetjük. Jason Blum pedig természetesen itt is jó érzékkel a film mögé állt, ami annak fényében, hogy 1 millió dollárból hozták tető alá, igazán jól teljesített.

Költségek: 1 millió dollár
USA bevételek: 32 millió dollár
Összesen: 63 millió dollár

unfriended.jpg

8. Krampusz (Krampus)

Gondolom egész sokan várták, hogy az Adsz vagy kapsz rendezője, Michael Dougherty a Halloween témaköre után hogyan boldogul a kicsit szeretetteljesebb karácsonyi témakörrel. Nos nem rosszul, bár a Krampusz nem feltétlen überelte a rendező előző horrorját. A nemzetközi bevételek nem is voltak számottevőek, a tengerentúlon viszont szépen termelt ez a karácsonyi horror komédia.

Költségek: 15 millió dollár
USA bevételek: 42 millió dollár
Összesen: 60 millió dollár

krampus.jpg

9. Az ajándék (The Gift)

A 2015-ös év kellemes meglepetései közé tartozott Joel Edgerton rendezése Az ajándék, aminek a forgatókönyve és az egyik főszerepe is Edgerton nevéhez köthető. Ha szigorúak vagyunk, akkor persze talán inkább a thrillerek közé soroljuk a produkciót, amihez naná, hogy Jason Blumnak is köze van. A bevételek mondjuk nem kiugróak, de a kiadások bőven megtérültek.

Költségek: 5 millió dollár
USA bevételek: 44 millió dollár
Összesen: 59 millió dollár

the-gift.jpg

10. A szomszéd fiú (The Boy Next Door)

Jennifer Lopez még mindig dögös, Rob Cohen pedig erre igyekezett filmet építeni. Az erőszakoskodó szomszéd fiú esete viszont szerintem egészen gyengén sikerült. Igaz ebben annak is szerepe lehet, hogy a Step Up filmeken szocializálódott Ryan Guzman nem jó színész. Az viszont meg lehet, hogy az ottani rajongóknak bejött, hiszen a 35 milliós USA bevétel annyira nem gyenge.

Költségek: 4 millió dollár
USA bevételek: 35 millió dollár
Összesen: 52 millió dollár

boynextdoor.jpg

+1 Akasztófa (The Gallows)

100 ezer dollár. Állítólag ennyiből készült az Akasztófa, ami figyelembe véve, hogy egy kézi kamerás darabról van szó és ott is talán a gyengébbek közül való, bőven hihető. Viszont az, hogy ennyi pénzből 42 milliót sikerült kitermelni, akár honnan nézzük is szép eredmény. El is könyvelhetjük, hogy found footage horrort még mindig megéri csinálni. Ha másért nem legalább a pénz miatt.

Költségek: 100 ezer dollár
USA bevételek: 23 millió dollár
Összesen: 43 millió dollár

the-gallows.jpg

Címkék: lista toplista

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr488263118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alapos 2016.01.13. 08:49:21

Na most a Szomszéd fiú az miért is horror?

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2016.01.13. 10:41:46

@alapos: Még jó, hogy a bevezetőben jeleztem, hogy két talán inkább thriller jellegű film is felkerült a listára

süti beállítások módosítása