Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Scream of the Banshee (2011)

2012.01.17. 18:52 Csabi87
Már egészen régen volt szó After Dark-os horrorfilmről, ezért itt volt az ideje, hogy újabb alkotás következzen. A tavalyiak közül ezúttal a Scream of the Banshee-re esett a választásom. Nem rossz, de a jó nem ilyen... röviden talán, így lehetne jellemezni ezt a filmet, de menünk bele egy picit jobban.
 
A történet elején a középkorban járunk, egy kovács műhelyben, ahol egy bácsi nagyon dolgozik valamin, majd mikor kész van, elkezd pacin vágtatni hű barátaival. Középkori hőseink egy piros pongyolás lovast üldöznek, akiről semmiképpen se feltételezzük, hogy Piroska lenne. 
 
Mihelyst utolérik üldözöttjüket, belevágnak egy nagy vasdarabot, majd ki is derül, hogy ez bizony egy gonosz szörny. Ó jaj, gondolhatnánk, de pánikra nincs okunk, páncél nélküli lovag barátunk eldobja a fura pajzsot, amibe aztán a gonosz, otromba szörny belecsomagolodik. Püfff neki, varázslááás.
 
Ezután hatalmas ugrás következik, a felirat tanulsága szerint már napjainkban járunk. Megismerünk 3 régészt, egy középkorú nőt, egy fiatal lányt, és egy fiatal idegesítő paprikajancsit. Amilyen pechjük van csak hamar rátalálnak a dobozra, ami a szörnyet rejti, még nagyobb pechjükre sikerül is kinyitniuk és megkezdődik a veszedelem, a rémséges rémpofa kiszabadul 800 éves rabságából. Gyerünk befosni!
 
Fő gonoszunk egyébként ezúttal a címszereplő, hiszen ő egy Banshee, jelentsen akármit is ez a szó. Félelmetes és néha légzongorázó mozdulatokkal támad, szóval fusson ki merre lát. A bansheek-ról érdemes még tudni, hogy sikítoznak, mint egy fába szorult féreg és leginkább a velük együtt sikítozókat öldösik. Az ínyencek, az elmebetegek és a lányok már találkozhattak Banshee-val, ugyanis a Bűbájos boszorkák egyik részében egy ilyen kis szörny is feltűnt, persze ott jóval másabb szerepkörben. Esetünkben egy sokkal vénségesebb, gonoszabb és büdös bunkóbb Banshee kerül elő.
 
Rettentő kellemetlen, hogy a Banshee feltűnésekor minden villódzik, bár az epilepszia rohamra hajlamosaknak ez egy új élményt visz a filmbe, és azt hiszem az már 5D onnantól kezdve.
Kellemetlen még a buta cselekmény és a buta szereplők, akik többnyire idegesítőek is. Picit fény derül egyébként egy anya és lánya közötti kapcsolatra is, amire nem sikerült rá jönnöm, hogy miért került a filmbe, mert abszolút lényegtelen volt.
 
Egyébként a filmben a Banshee feltűnései között hőseink nagy részt nyomoznak egy őrült professzor után, akit később majd meg is találnak.
 
A főszereplő néni egyébként Lauren Holly, aki egészen sok filmben szerepelt már, sorozatokban is (pölö: Kis városi rejtélyek), de a Dumb és Dumberben ő volt a csaj, akit követtek. Hát na, megöregedett.
Ja igen, meg kell említeni Lance Henriksent is, akit annyira bemutatni szerintem nem kell, már több, mint 170 filmben szerepelt és hát ja, becsúszott egy-két szar szerep is. Példának okáért ilyen a The Scream of Banshee is...
 
A forgatókönyv Anthony C. Ferrante agyszüleménye, ő egyébként smink mesterkedik is a forgatókönyv írás mellett, bár már rendezett, meg szerepelt is és nekem gyanús, hogy néha a söprögetést is ő csinálja a stábban. 
A rendező Steven C. Miller volt, tehát úgy látszik, akinek a neve közepén C betű van, az könnyen odakerülhetett a Banshee forgatására. Neki egyébként ez nem sokadik rendezése volt, és már készül is két újabb filmje, az egyik egy horror, a másik egy akció-thriller. Egyébként az Under the Bed című horror érdekes is lehet, na majd lesz róla szó, ha oda jutunk.
 
A Banshee pedig most 3 pontot ér.
 
Címkék: szörny 2011 amerikai film 3/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr133496903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása