Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vérszomj 2. - Elszabadulva (2004) - Ginger Snaps: Unleashed

2012.03.10. 18:46 Csabi87

Egyelőre úgy néz ki, hogy 2 havonta megnézek egy részt a Vérszomj című kanadai farkasemberes produkcióból. Legalábbis ezelőtt nagyjából két hónapja írtam az első részről.

Már akkor is jeleztem, hogy ezek a farkasos történetek nagy részt kimaradtak nekem, nem az, hogy nem szeretem a horror ezen alfaját, csak valahogy a többi mindig jobban érdekelt. Annyi viszont biztos, hogy a Vérszomj első része minden butasága és gyerekbetegsége ellenére egész korrekt volt. A jó hír pedig az, hogy ezt a tendenciát a második rész is folytatja. 

A történet középpontjában ezúttal a megmaradt lány, Brigitte áll, aki habár szebb nem lett az eltelt évek alatt (mondjuk a film szerint nem telt el sok idő), viszont a kórság ugye őt is megfertőzte és minden erejével azon van, hogy minél jobban elhúzza az átváltozást, ezért nagy részt farkasfű kivonatot fecskendez magába, aminek köszönhetően csak hamar egy drog elvonóba kerül. 

Nyilván ugye egy félreértés kapcsán, hiszen látják milyen feje van, látják a tűszúrásokat és meg is bélyegzik azon nyomban, hogy drogos, tehát meg kell gyógyítani. A kalandok pedig tulajdonképpen javarészt az intézményben zajlanak.

Természetesen azért kapunk egy kisebb adag izgalmat is, hiszen főhős csajszinkat egy farkas üldözi, aki a jelek szerint elég perverz ahhoz, hogy sokasodni akarjon Brigittel és habár az intézménybe zárt lány egy ideig biztonságban van, azért kis idő múlva a farkas rátalál.

Folytatás a tovább után.

Hogy jobb volt-e ez a rész, mint az előző. Nem tudom. Egyikőtök még a másik rész kapcsán kommentben írta, hogy a második rész a trilógia legjobbja és nem mondom, hogy ez nem igaz, bár számomra inkább szinte egy kutya (vagy farkas - haha) a kettő. Az előző rész története és a történet felvezetés talán egy hangyaboka szőrnyit jobb volt, viszont az itteni farkas mintha picit kiforrottabb lenne, bár talán ebben az is közre játszik, hogy egy picit mintha kevesebbet látnánk őt totálba, vagy közelről. 

Illetve ami még mindenképpen a második rész mellett szól az a fényképezés, nekem sokkal jobban tetszett, mint az előző részben és érzésem szerint rengeteget dobott a hangulaton. 

Ja igen, amiről még mindenképpen említést szeretnék tenni, hogy valamelyest Ginger karaktere is visszatér, ugyanis Brigitte az átváltozás miatt hallucinál. Mondjuk ez nem feltételen üde színfolt, meg viszonylag kis szerepről beszélhetünk.

Ugye Emily Perkins (Vérszomj, Supernatural) visszatér, sőt Katharine Isabelle is, rajtuk kívül viszont még Brendan Fletcher (Ámokfutó kamionok, Freddy vs. Jason) és Tatiana Maslany (Holtak naplója) nevét említeném meg. 

A rendezői feladatokat ezúttal Brett Sullivan látta el, akinek ilyen formában ez volt az első nagy filmje, viszont a Vérszomj korábbi epizódján is dolgozott más minősítésben, illetve a filmjei közül A szék című horror-thrillert említhetjük meg.

A forgatókönyvet pedig Megan Martinnak köszönhetjük.

A Vérszomj 2. - Elszabadulva véleményem szerint teljesen rendben volt és tudta tartani azt a szintet, amit az előző rész hozott (most esetleg lehet kötözködni, hogy ez nem valami nagy kihívás, de szerintem nem lenne fair), ezért erre is jár a 6 pont.

Címkék: farkas 2004 vérfarkas 6/10 ajánlók kanadai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr334079769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása