Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mesék a kriptából – A Halál embere

1. évad 1. rész

2014.07.15. 16:19 Csabi87

1989. június 10-én startolt el a Mesék a kriptából című sorozat, amely a folytatásban 7 évadon keresztül szórakoztatta a borzongásra vágyó közönséget. A rémséges Kriptaőr 93 történetet osztott meg velünk, amelyek közül az első a halálbüntetések témáját boncolgatja, természetesen egy a kivégzéseket végre hajtó hóhér szemszögén keresztül.

tales-1-6.jpg

Niles Talbot már 20 éve emberek megölésével keresi a kenyerét és mindezt legálisan. Ilyen a hóhérok élete. Sokan talán nem irigylik őt a munkája miatt, Talbot azonban elégedett az életével és örömmel végzi szörnyű munkáját. Szívesen néz a villamosszékben ülők szemébe az utolsó előtti pillanatokban és kellemes borzongással húzza meg a kart, hogy halálos áramütést vezessen a székben ülők testébe.

tales-1-1.jpg

Az állam viszont egyik napról a másikra úgy dönt, hogy megszünteti a kivégzéseket és nem a szemet szemért elv mentén történik a jövőben a bíráskodás. Talbot munkájára így a jövőben nincs szükség, hősünk azonban marad a kaptafánál és tovább folytatja a bűnösök elleni harcát.

William Sadlert láthatjuk a főszerepben, aki pazar alakítást nyújt és egy igazi ütőst kezdést varázsol a horror rajongók elé. Emlékezetes mondatok és bölcsességek hagyják el a száját (Egy kurvával bánj úgy, mint egy királynővel, egy királynővel pedig úgy, mint egy kurvával), végül azonban a saját csapdájába esik. és nem marad el a szériára jellemző szörnyű befejezés sem.

tales-1-4.jpg

Sadleren kívül egyébként Gerrit Graham is ismerős lehet, aki csak néhány percet ka,p és hamar befellegzik neki, de korábban a Gyerekjáték 2. részében is láthattuk őt.

Az első epizód rendezését Walter Hill vezényelte, aki még három másik rész esetében is ült a rendezői székben, illteve producerként mindvégig részt vett a munkálatokban, a két mozi film esetében is. Egyébként pedig az Alien-filmek és természetesen a Prometheus esetében is ellátott hasonló feladatokat. Rendezőként pedig a Vörös zsarut, a 48 órát és annak folytatását köthetjük a nevéhez, legutóbb pedig a Fejlövést Stallonéval a főszerepben.

A forgatókönyv megírásából Hill szintén kivette a részét, társa pedig Robert Reneau volt, aki A pusztító társírójaként lehet ismerős.

tales-1-2.jpg

Ne menjünk el szó nélkül John R. Leonetti neve mellett sem, aki a fényképezésért felelt. Az úriember ugyanis korábban a Gyerekjáték 3. részén is hasonló szakterületen dolgozott, de Az erdő is a nevéhez fűződik, sőt James Wannal is egészen sokat dolgozott együtt, A gonosz háza első és második részén, a Halálos hallgatáson, a Démonok közöttön, sőt ő kapta a lehetőséget, hogy az Annabelle-t megrendezze – ez ugye utóbbi produkció spin-offja lesz.

Címkék: sorozat tales from the crypt

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr106511091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.07.17. 19:55:50

ehhez a bloghoz (tales from the blog) igen stílusos a tales from the crypt. :D

süti beállítások módosítása