Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Árad a remake - Tervezett horrorújrák! - 2. rész

2014.07.02. 10:23 Csabi87

Pár napja már elkezdtük magunkat átrágni az álomgyárban tervezett horrorújrák között, ahol akad régi klasszikus új köntösbe öltöztetésére is terv, de előfordul, hogy európai vagy ázsiai produkciót koppintanak le az ehhez kiválóan értő amerikaiak - a kiválót most nem a minőségre értem, inkább a gyakoriságra.

Nézzük mi akad még a terítéken:

Dracula

Na tessék erre a filmre nem is kell sokat várni, hiszen az Universal eltökélte, hogy életre kelti régi szörnyseregletét. A farkasember már próbálkozott, idén pedig Drakula jöhet, akit Luke Evans kelt majd életre. A Dracula Untoldhoz már előzetesünk is akad. Én speciel nem hiszek a sikerben, de tévedjek.

REM1-dracula.jpg

Laura Mars szemei (Eyes of Laura Mars)

John Carpenter még a Halloween és szinte minden más előtt agyalta ki a Laura Mars szemeinek forgatókönyvét, amit aztán az Irvin Kershner rendezett meg, akinek később A Star Wars 5. részét köszönhettük. A produkcióban egyébként Chucky hangja Brad Dourif és Tommy Lee Jones is feltűnt. Az újra írására Chris Fishert kérték fel, aki legutóbb Thomas Berger regényéből készítette el a Meeting Evilt.

REM1-laura.jpg

The Echo

Érdekes a helyzet a fülöp-szigeteki eredetileg Sigaw című horror környékén, ugyanis Yam Laranas filmje 2004-es. 4 évvel később aztán Laranas átröppent az Államokba és ott elkészítette a saját filmje remake változatát, most pedig hallani olyan pletykákról, hogy bizony szeretnék ismét feldolgozni a sztorit. És még én iszok sokat.

REM1-echo.jpg

Menekülés New Yorkból (Escape from New York)

Minden idők egyik legjobb rendezőjének filmjeiből nem csoda, hogy készülnek újrák. Carpenter A köd című horrorját már újra gondolták, de A dolog is kapott egy kis előzményt, a Halloweenről  nem is beszélve. A sorból a Kurt Russel főszereplésével készült, inkább sci-finek nevezhető darab sem maradhat ki. A film egyébként ’96-ban folytatást is kapott, az újra gondolt változat pedig jó ideje beszédtéma. A főszerepre Gerard Butler neve is felmerült már. A forgatókönyvet pedig David Kajganich (Blood Creek) ránthatja össze.

REM1-newyork.jpg

A halál 1000 arca (Faces of Death)

John Alan Schwartz életműve tulajdonképpen A halál 1000 arcával foglalható össze. Az 1978-as első rész sokkoló, brutális és könnyen lehet, hogy a valóságot kendőzetlenül bemutató alkotás, amely egy rahedli folytatást kapott és természetesen egy újra is szóba került. A felelős személy pedig az a J.T. Petty lehet, aki a Mimic 3. részét rendezte vagy éppen a Burrowers filmet, de érdekesség lehet, hogy néhány Splinter Cell játék forgatókönyvét is ő írta.

REM1-faces.jpg

The Funhouse

Anno 1981-ben Tobe Hooper rendezte meg az Universal részére a The Funhouse című bohócos horrort, amelyet a stúdió lehet, hogy szeretne előkaparni és újra forgatni. Ez viszont meglehetősen pletyka szintjén mozog, hiszen se rendező, se író, se szereplők nem párosíthatóak még hozzá.

REM1-funhouse.png

Szellemirtók (Ghost Busters)

Ez sem kimondottan horror, sőt, inkább egy vicces sci-fi, aminek először a remake-jéről kezdtek duruzsolni, viszont úgy tűnik, hogy végül inkább valami folytatásféle lehet a végeredmény. Hogy mikor? A franc se tudja. Annyi biztos, hogy Lee Eisenberg és Gene Stupnisky (Rossz tanár) írhatják a forgatókönyvet.

REM1-ghost.jpg

A gazdatest (The Host)

Egy ilyen listán természetesen Dél-Korea sem maradhat érintetlen, ami nem is csoda, hiszen Joon-ho Bond 2006-os The Host filmje megér egy misét. Fasza kis szörnyes film, aminek időközben a folytatásán is ügyködnek. A jogok egyébként már 2007 óta az Universal birtokában vannak és állítólag Fredrik Bondot szerették volna felkérni a rendezésre, viszont 7 éve mégsem igazán történt előrelépés.

REM1-host.jpg

Hellraiser

Clive Barker ’87-ben a saját történetéből megcsinálta a saját filmjét, amit aztán számos jó és kevésbé jó folytatás is követett. Ami nem változott az Pinhead és haláli bandája, na meg a kocka. 2011-ben aztán jött is egy remake, amit jobb magunk mögött hagyni és örökre elfelejteni, a jól lakott Pinhead imitátor Stephen Smith Collinsszal együtt. Az akkori újra talán a valaha készült legszarabb remake címért is versenyre kelhetne. Azonban a Saint Ange, a Mártírok és A magas ember francia rendezője Pascal Laugier lehet a következő próbálkozó. Ő pedig talán a z egyik legtökéletesebb választás. 

REM1-hellraiser.gif

Ki képes megölni egy gyereket? (Who To Kill a Child)

1978-ban a spanyolok készítették el ezt a vidám című produkciót, amelyből azóta Mexikóban is elkészült a saját változat Makinov rendezésében. Juan José Plans regénye viszont nem pihenhet, hiszen az amerikaiak is szeretnének rá lecsapni. A jogok a Filmmax Internationalnél vannak, akik David Alcalde rendezésében és  David Munoz forgatókönyve alapján képzelik el az újrát, elvileg Diego Luna főszereplése mellett. A film a The Playground címet viselheti.

REM1-child.jpg

Zombit gondoztam (I Walked with a Zombie)

1943-at írtunk, amikor elkészült egy bizonyos Jacques Tourner francia rendező hozzáértő munkálkodása mellett ez a film. Érdekesség lehet, hogy 2002-ben Döbbenet címen a Miramax összehozott egy produkciót, ami kvázi a két Mesék a kriptából mozi folytatása és az I Walked with a Zombie feldolgozása. Az új remakekel kapcsolatban viszont nem sok hír van eddig, mindösszesen annyi, hogy a jogok a Twisted Picturesnél pihennek.

REM1-zombie.jpg

Címkék: toplista

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr396466175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GERI87 2014.07.02. 23:21:33

A Menekülés New Yorkból-nak először a második részét néztem meg, hát kurva gagyi!
Sajnos, pedig a 'Snake Plissken' mint karakter amúgy nem rossz, de vacak filmbe és történetbe illesztették.
Sajnos az első sem jobb, pedig reménykedtem ('80-as évek, a kor ilyen filmjei jók szoktak lenni, klasszikusok).

A folytatás pedig valószínűleg még rosszabb lesz, (vagy nem: pl Dredd bíró - egész jó, mint a régi) a tipikus suttogva beszélős, pofába zummolós, merengve nézős féle, szilikoncsöcsös hülyepicsával, bájgúnárokkal...
Kell a francnak, találjanak ki valami újat, ne régi jó-rossz filmeken élősködjenek amiket csak lezüllesztenek a mai buzeráns-fogyatékos CGI cunamis parasztvakító igényekre.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.07.03. 08:42:56

a menekülés, meg a szellemirtók mitől horror?!

mrbloodbunny · http://mrbloodbunny.blog.hu/ 2014.07.03. 09:59:01

a menekülés new yorkból annyira volt jó , mint amennyire pocsék lett a menekülés los angelesből. inkább az Elpusztíthatatlanokat kellene úrja megcsinálni, mert bár Carpenter filmről van szó egy jó ötlettel, viszont a megvalósítás valami eszeveszett gagyi lett. csak annyit, hogy a világ egyik elismerten legröhejesebb bunyója is ebben a filmben szerepel: www.youtube.com/watch?v=wqKFadyJxwg

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2014.07.04. 11:22:57

@doggfather: Oké, nem horror, de mondjuk a menekülés egy horrorrendező filmje, a szellemirtókba pedig vannak szellemek... Továbbra is szeretjük meglehetősen tágan kezelni a témát. Nincs azzal baj, de a címbe nem akarok olyat, hogy Várható horrorújrák, meg a szellemirtók és a menekülés new yorkból...

süti beállítások módosítása