Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Árad a remake - Tervezett horrorújrák! - 1. rész

2014.06.30. 12:50 Csabi87

Remake vagy eredeti? A kérdés nem nehéz. Eredeti. Na jó lehet remake, ha ügyes, de az meg ritka. Mindkét út járható, viszont az előbbi talán könnyebb, ha stúdió vagy, és egy régi klasszikus esetleg egy külföldi sikerfilm újra gondolt változatával akarsz aranytojásokkal megpakolt páncélszekrényt.

Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy a remakeek ritkán sikerülnek jól és pénzügyileg sem mindig váltják be a hozzájuk fűzött reményeket, viszont megszabadulni így sem fogunk tőlük. Talán nincs is ezzel baj, amíg nem az eredetiség rovására megy. Vagy már arra megy? Ebben most nem is foglalnék állást.

Persze remake és remake között is van különbség. Amikor az Álomgyárban úgy ébrednek, hogy egy európai vagy ázsiai filmet saját színészekkel készítenek el, abban az amerikai mentalitás is szerepet játszik. A nézők többsége egyszerűen jobban szereti a saját színészeivel látni ezeket a filmeket, úgy tűnik akkor is ha a végeredmény gyengébb vagy ha a végeredmény egy az egyben ugyanazt, mint az eredeti.

A kicsit hosszúra nyújtott bevezető után pedig következzen néhány olyan horrorfilm, amelynek a közeli vagy távoli jövőben megérkezhet az (amerikai) újrája. A lista eredetijét egyik kedvenc külföldi horror portálunk a horror-movies.ca közölte.

REM-daydead.png

Meghallgatás (Audtion)

Takashi Miike – aki a múltkori szavazáson bekerült a legjobb 15 horrorfilm rendező közé – egyik első horrorja volt a Meghallgatás még 1999-ben. Az eredmény zseniális volt, így tulajdonképpen csoda, hogy 15 éve óta nem dolgozták még fel. Viszont naná, hogy ebből is szeretnének egy saját változatot az álomgyárosok. Ryu Murakami regényéből Richard Gray rendezhet majd egy amerikai beütésű produkciót, amelyben egy Sam nevű férfi lenne a főszereplő, aki egy szereplőválogatás keretein belül szeretné megtalálni az igazit.

REM-audition.jpg

A halál művészete (Art of the Death)

A 2004-es thai film 2008-ra trilógiává bővült, és talán igazán ütősnek nem nevezhetjük mégis egy kellemes alkotás – már ha egy horror az lehet. A film jogait még 2008-ban vásárolta meg a Cerenzie-Peters Productions, viszont előrelépés egyelőre nem történt. A sztori főhőse egy bűnügyi riporter, aki egy bizarr családi gyilkosság ügyében nyomoz, mert érdekesnek tartja a sztorit.

REM-artofdevil.jpg

A sötétség serege (Army of Darkness)

1992-t írtunk, amikor Sam Raimi harmadszor is neki esett a Gonosz halott-filmeknek, de ekkor már egy adag csavarral fűszerezve a korábbiakat. Bruce Campbell helye persze betonbiztos volt, az eredmény pedig egy szintén kiváló horroros vígjáték. Az Evil Dead remake sikerét elnézve pedig Sam Raimiben is felmerült, hogy vagy jó lenne folytatni, amit annak idején elkezdtek vagy esetleg újragondolni A sötétség seregét. Kicsit urban legend jellege van még az elképzelésnek, de hátha lesz ebből valami.

REM-armydarkness.jpg

Szorongás (Angushia)

Horrorfilm a horrorfilmben. Ez volt az elképzelése annak idején Bigas Luna rendezőnek, ennek pedig már 27 éve. Az Universal azonban szeretné feleleveníteni a történetet. A forgatókönyvet álítólag Jake Wade Wall írhatja, akitől az Ismeretlen hívást, az Országúti ámokfutót (jé ez is remake), a Gyilkos tréfát és a Kabinláz Patient Zero című részét láthattuk.

REM-angustia.gif

A gyilkos paradicsomok támadása (Attack of the Killer Tomatoes!)

John De Bello 1978-as B – vagy inkább Zs – horrorja egy igazi gyöngyszem, a gagyiság magas iskolája, ami a hozzáértők körében természetesen sikert aratott és összességében négy részt élt meg – mindnél De Bello ült a direktor feliratú székben, egy alkalommal pedig George Clooney is megküzdhetett a vérmes paradicsomokkal. A tervezett remake-et Kent Nichols és Douglas Sarine dolgozhatja ki, a rendezést pedig a tervek szerint előbbire bízzák. A páros egyébként az Ask a Ninja című websorozattal vált ismertebbé.

REM-attacktomato.png

Madarak (The Birds)

Alfred Hitchcockot nem kell bemutatni senkinek, rengeteg film, kiváló alkotások köthetőek a nevéhez. A brit születésű szakember egy zseni volt a szakmájában. 1963-ban madarait engedte szabadon, a szárnycsapások pedig azóta is visszhangzanak a nagyvilágban. A Platinum Dunes pedig újra gondolná a művet. A rendezésre Martin Campbellt szemelték ki, míg a főszerepet Naomi Wattsnak szánják. Fontos megjegyzés lehet, hogy a producerek leszögezték, hogy nem egy teljes mértékű átiratot terveznek, hanem egy erős újra gondolást, ami a saját útját járja. A Platinum Dunesről egyébként csak annyit, hogy a Péntek 13 2009-es újrája és a Rémálom az Elm utcában remake köthető a nevükhöz. Biztató, mi?

REM-thebirds.jpg

Battle Royale

Oké, ez a 2000-es japán film talán kilóg a sorból, mert túlzás volna horrornak nevezni, bár tény, hogy durvulós alkotás és nagy sikert aratott, ráadásul hazájában folytatást is kapott. Az Éhezők viadalára hajazó produkció sikerét pedig naná, hogy Hollywood is szeretné meglovagolni. A hírek szerint Koushun Takami regényét Willie Grady szabhatja amerikai szájízre.

REM-battleroy.jpg

A fekete lagúna szörnye (Creature from the Black Lagoon)

A Fekete lagúna környéke nagyon veszélyes hely. Erre bizonyítékot még 1954-ben kaptunk, amikor Jack Arnold segítségével tehettünk arra egy kalandot. A következő évben Arnold szintén akcióba lendült, ’56-ban pedig trilóga lett a vége a történetnek. Régi klasszikusról beszélhetünk tehát, aminek amivel kapcsolatban a remake gondolata időről-időre téma. Igaz eddig az egy helyben toporgás a jellemző.

REM-lagoon.jpg

A triffidek napja (The Day of the Triffids)

Hogy mik a triffidek? Majd én megmondom. Gonosz lények, akiket a britek szabadítottak a világra 1963. április havának 26. napján. A remek kis sci-fiből aztán az ABC és a BBC közösködésének hála 1981-ben minisorozat készült, 2009-ben pedig szintén, ez utóbbi mondjuk már csak két részből állt. A BBC viszont nem engedi a csontot és szeretnék ismét feldolgozni, most azonban filmként John  Wyndham regényét, amelyből egyébként Spielberg is merített ihletett az E.T.-hez. A forgatókönyv megírására Patrick Harbinson kapott lehetőséget.

REM-triddi.jpg

Holtak napja (Day of the Dead)

A zombik menők. Most meg aztán főleg. Menő zombifilmeket erős társadalmi kritikával pedig George A. Romero is szeretett készíteni. A holtak napja 1985-ből jó példa erre. Érdekesség lehet és én is most szembesültem vele, hogy 2005-ben akadt egy folytatás is, ami a Day of the Dead 2: Contagium címet viselte és imdb-n 2,2 pontot is összegyűjtött. Hujjjujj. Ami viszont érdekesebb, hogy a filmből 2008-ban Steve Miner vezényletével már készült újra, igaz többnyire szarul sikerült. A jogok azonban jelenleg Lati Grobman és Christa Campbell kezei között vannak – ők A texasi láncfűrészes: Az örökség producerei is, nem kell tapsolni. Nyilván nem hagyják sokáig porosodni a dolgot.

REM-daydead.png

Címkék: toplista

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr16453655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása