Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

No One Lives (2012)

Ryuhei Kitamura a slasher területére tévedt

2013.07.01. 18:04 Jason13

no_one_lives_ver2_xlg.jpgRyuhei Kitamurát szerintem már nagyjából ismerik a blog olvasói, hiszen volt már írás két filmjéről is, az eléggé megosztó Versusról és az általam igencsak kedvelt Éjféli etetésről. De akiknek még mindig nem mond semmit a japán rendező neve, hozzátenném, rendezett már ő Godzilla filmet, képregény adaptációt, sőt, az akció és az animációs műfaj berkein belül is letett már ezt-azt az asztalra. Az egyszer biztos, elég sokoldalú direktor a fickó, viszont legújabb alkotásában visszakanyarodott a horrorhoz, azon belül is a slasherhez.

A történet meglehetősen sablonosan indít, megismerünk egy fiatal párt, akik épp a költöznek és új otthonuk felé tartanak. Egy másik szálon egy rablóbanda életébe nyerhetünk bepillantást, akik házakat rámolnak ki és néha-néha megkeserítik az átutazók életét is. Mily megdöbbentő, elég hamar összeakasztják bajszukat rossz fiúink (és nőink) a párocskával és arra sem kell sokat várnunk, hogy elmérgesedjenek a dolgok. De ezen a ponton vedli le a film a jól ismert slasher sablont, mert megcseréli a viszonyrendszerereket, és az áldozatból lesz a vadász,a vadászból pedig az áldozat.

Folytatás a tovább mögött.

Persze, azért ez sem egy óriási újdonság, de jelen esetünkben ez nagyon jól működik, mert a kezdésnél tényleg félrevezeti nézőjét a karakterek bemutatása. Bár az is igaz, hogy ez a "csavar" nem üthet akkorát, ha megnézzük az előzeteseket, mert azokban kissé leleplezik a dolgokat. Sebaj, ez ugye a marketing részleg hibája, nem a filmmé.NO-ONE-LIVES-Image-21.jpg

Viszont a cselekmény helyenkénti üresjáratba kapcsolása már az övé. Nem kell megijedni, nem egy unalmas szösszenet ez, de azért néhol elég döcögős a tempó, én személy szerint az utolsó 10-20 percben kissé el is álmosodtam, bár azt hozzátenném, ott is akadnak még érdekes dolgok, de úgy éreztem, sikerült elhúzni a játékidőt totál felesleges jelenetekkel.

Ezeken a gikszereken kívül azonban nincs több gond a filmmel. Vér az folyik rendesen, de szerencsére nem csak a mennyiség láttán örülhetünk, hanem a minőségén is, hiszen a trükkök és maszkok nagyon jók. Aztán itt van még a színészi játék, ez is megfelelő.

Azt külön kiemelném, hogy elég sok ismerős arc feltűnik a játékidő során, például itt van Lee Tergesen a The Collection-ből, America Olivo a Maniac remake-ből, Adelaide Clemens a Silent Hill: Kinyilatkoztatásból és Derek Magyar a Vonat-ból. Mit ne mondjak, azért ez egy kisebb sztárparádé, de azért ők eltörpülnek Luke Evans mellett, hiszen ő az igazi főszereplő és rendkívül erőteljes alakítást nyújt.

no-one-lives-picture09.jpgÖsszességében nem rossz kis slasher szösszenet ez, egész látványos gyilkosságokkal, jól teljesítő színészekkel és kellemes zenei aláfestéssel. Nem lesz belőle klasszikus, de egyszer-kétszer bőven nézhető és szórakoztató darab, a műfaj és Kitamura rajongóinak erősen ajánlott!

Játékidő: 86 perc
Rendező: Ryuhei Kitamura
Forgatókönyvíró: David Cohen
Szereplők: Luke Evans, Adelaide Clemens, Derek Magyar

Értékelés: 7/10

Címkék: 2012 amerikai film 7/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr165385915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S.Witwicky 2014.11.01. 19:45:24

Egyszernézős darab!Az első fél óra nagyon bejött,aztán nagyon nehezen telt el a fennmaradó idő.A zene,fényképezés,trükkök és a színészek nagyon ott vannak a topon,viszont egy jobb szövegkönyv jól jött volna! 6/10 :)

süti beállítások módosítása