Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A 15 legtehetségesebb Sikoly Királynő

2012.03.11. 19:04 Csabi87
A Sikoly Királynők azt hiszem éppen annyira a horrorfilm történet részét képezik, mint a gyilkosok, szörnyek, szellemek, akik rájuk vadásznak. 
Az idők során rengeteg színésznő kapta meg ezt a titulust, bár azt hiszem kétségkívül Jamie Lee Curtis a legismertebb közülük.
 
A shocktillyoudrop.com összegyűjtötte nekünk a 15 legjobb Sikoly Királynőt, így hát a tovább mögött ennek a listának a magyar változatát találjátok.
 

15. Debbie Rochon

 
 
Az amerikai Draculina magazin olvasói az 1990 és 1999 közötti időszak Sikoly királynőjének Debbie Rochont választották, aki a fent említett időszakban, de azon túl is rengeteg horrorfilmben szerepelt. A '68-as születésű színésznőt olyan filmekben láthattuk, mint a Black Easter, a Gyilkos átváltozás, a Santa Claws, a Hellblock 13, de a Witchouse 3. részében, a Killjoy 2. epizódjában és a Vademberek játékszerében is feltűnt.
Az utóbbi időben is sok produkcióban tűnt fel kisebb, nagyobb szerepben, például az Alien Vengeanceben, az Exhumedban, illetve hamarosan megjelenő filmekben, mint a Wrath of the Crows, vagy a Tales of Poe, ahol mondjuk "csak" narrátor lesz.
 

14. Heather Langenkamp

 
Heather Langenkamp már egy számunkra is ismerősebb színésznő lehet, hiszen a Rémálom az Elm utcában Nancyjéről van szó, aki a filmsorozat első epizódján kívül még két részben tűnt fel, de a Wes Craven féle 1989-es Sokkolóban is ott volt, viszont ezentúl nem sok helyen láthattuk, jobbára sorozatokban szerepelt. Az újabb produkciók közül viszont a The Butterfly Roomban szerepel majd.
 

13. Linnea Quigley

 

 
Az '58-as születésű színésznő talán egyik legismertebb szerepét Az élőhalottak visszatérnek című filmben játszotta, de feltűnt a Rémálom az Elm utcában 4. részében is, a Ha eljön Lámpás Jackben, a Harapós nőben és a Démonok éjszakája eredetijében még 1988-ban. Az utóbbi időben a Stripperlandben, a Diary of Death című horrorban, illetve a Démonok éjszakájának remakejében is láthattuk, de idén is tiszteletét teszi néhány horrorban.
 

12. P. J. Soles

 
 
A színésznő első nagyobb szerepét a Carrie-ben kapta, majd ott volt a Halloweenban 1978-ban, de az itthon is megjelent filmek közül még a Börtönbolygóban és Az 1000 halott házának 2. részében is láthattuk, bár ugye utóbbi már újabb keletű produkció. Érdekesség lehet vele kapcsolatban, hogy Heather Langenkamppel egyetemben ő is ott lesz a The Butterfly Roomban.
 

11. Barbara Crampton

 
Barbara Cramptont szokás Stuart Gordon muzsájaként is emlegíteni, hiszen a színésznő rengeteg Gordon filmben feltűnt. Itthon a Reanimátorban, a Gyilkos bábok első részében, a Delejezettek 2. epizódjában láthattuk. Újabban pedig a You're Nextben, valamint a készülő The Lords of Salemben teszi tiszteletét.
 

10. Adrienne Barbeau

 
Adrienne Barbeau tv-s színészként kezdte karrierjét, majd szépen fokozatosan egy-két ijesztőbb filmben is láthatta a közönség. Ott volt a '78-as Valaki figyelben, ami azért még TV-s produkció volt, de 1980-ban már A ködben szerepelt, ezután jött a Craven féle Mocsárlény, majd szintén ebben az évben a Creepshow, illetve A dologban is ott volt, mint a számítógép hangja, ezekután többnyire ismét TV sorozatokban láthattuk őt, ami igaz rá mind a mai napig.
 

9. Milla Jovovich

 
Azt hiszem őt nem is igazán kell bemutatnunk, hiszen a Resident Evil szériával vált igazán ismertté legalábbis horror körökben, bár nekem picit tökös ahhoz, hogy igazi Sikoly Királynő legyen. A kaptár sorozaton túl egyébként a Pokoli édenkertben, illetve a tavalyi Arcmás című thrillerben is láthattuk.
 

8. Asia Argento

 
Egyesek szerint az ismert rendező Dario Argento lánya egy született Sikoly Királykisasszony. Az itthon is megjelent horrorosabb témájú filmek közül a Démonok 2. részében, a Démonok templomában, A vad szépségben és a Holtak földjében láthattuk. De ott lesz az idén várható Drakula 3D-ben is.
 

7. Katherine Isabelle

 
A '81-es születésű Katherine Isabelle már 8 éves kora óta szerepelt filmekben, sorozatokban. 1998-ban láthattuk A félelem hajójában, de a nagy áttörést, ismertséget horrorfronton talán a 2000-ben forgatott Farkasvér hozta meg a számára, amelynek a folytatásában is feltűnt. Később a Csontokban, az Álmatlanságban is feltűnt, de a Carrie 2002-es újrájában és az egy évvel későbbi Freddy vs. Jasonben is szerepelt. Az utóbbi időben a 30 nap éjszaka: Sötét napokban láthatta a közönség, valamint a 13 Eerieben és az American Mary-ben is láthatjuk majd a közeljövőben.
 

6. Sara Paxton

 
Sara Paxton elég új vonalas horror színésznő, hiszen mindösszesen 24 éves, ennek ellenére viszont jó néhány horrorfilm stáblistáján szerepelt már a neve. Egyébként ő is gyerek színészként kezdte a szakmát. A horrorfilmes feltűnése talán a 2009-es Az utolsó ház balra remakehez köthető, ezután jött a The Innkeepers, a Cápák éjszakája, az Enter Nowhere, az évvége felé megjelenő Static, vagy a szintén idén várható Liars All.
 

5. Rose McGowan

 
Rose McGowant szintén a '90-es években elkezdte a szakmát, például a Sikolyban már láthattuk, csak úgy mint az Út a pokolban, és a Fantomokban. De talán a Robert Rodriguez és Tarantino féle Grindhouse filmekben lett horrorkörökben is ismertebb (bár hozzátenném, hogy a Bűbájos boszorkákban is láthattuk, amit mondjuk horrornak semmiképpen nem nevezhetünk, de azért kacsingat a műfaj felé). Az utóbbi idő horrortermései közül a Rosewood Lane-ben szerepelt.
 

4. Angela Bettis

 
A színésznő, aki nagy részt Lucky McKee-nek köszönheti, hogy szerepel a listán, ugyanis a rendező filmjei közül a Frankenstein játékaiban, a The Womanben is láthattuk, de A horror mesterei című sorozat Sick Girl című epizódjában is ott volt, amit ugye szintén McKee rendezett, sőt Az erdőben is volt egy kis szerepe, ő volt az erdő hangja.
De azért McKeen túl is láthattuk horrorban, például a Tobe Hooper féle Az eltűntek házában, de a Dexter című sorozat két részében is feltűnt.
 

3. Amber Heard

 
A dobogó alsó fokát Amber Heard foglalja el, a fiatal színésznőt a Majd meghalnak Mandy Lane-értben láthattuk még 2006-ban, azóta pedig a Zombielandben, az És hamarosan a sötétségben és a Carpenter féle The Wardban kapott szerepet többek között.
 

2. Danielle Harris

 
Danielle Harris azt hiszem egy igazi horrorrajongó, hiszen azon túl, hogy szerepel is filmekben, két horrort is rendezett, a 2008-as Pranket és a jövőre várható Among Friendst, sajnos itthon egyik film sem tűl ismert. Na de viszont a szerepei már talán azok lehetnek, ugyanis még a '80-as évek végén szerepelt a Halloween 4. és 5. részében, majd jött a Halálra jelölve, pár év múlva az itthon is kiadott Rémségek könyve, majd a 2007-es Halloween remake, a Left for Dead, a Halloween 2. része, de a Balta 2. részében, sőt a Stake Landben is láthattuk őt. A közeljövőben pedig a Night of the Living Dead című horrornba, a The Ghost of Goodnight Laneben és a Balta 3. részében is élvezhetjük a játékát.
 

1. Jamie Lee Curtis

 
Azt hiszem nem kell meglepődni azon, hogy az első helyen Jamie Lee Curtis nevét és képét találjuk. A legjobb a legjobbak között, már, ami a sikoltozást illeti, na de úgy egyébként is lehet őt szeretni.
A hírnevét egyértelműen Carpenter Halloweenja hozta meg számára, de ő is szerepelt A ködben, a Terror Trainben, na és ugye a Halloween néhány folytatásában is.
Címkék: toplista

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr174309407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása