Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mesék a kriptából – Télapó itt van

1. évad 2. rész

2014.07.18. 13:55 Csabi87

Kedvenc horror antológiánk második része a Karácsony témakörét járja körül, az amerikai szokásoknak megfelelően a Télapóval a középpontban. Úgy emlékszem annak idején ez volt a sorozat első része, amit sikerült elcsípnem az RTL Klubon és talán az egyik kedvencem is a 93 rémséges história közül.

Jóképű kriptaőrünk ez alkalommal télapóálarcban csapja fel hátborzongató meséit tartalmazó vaskos könyvét, az pedig egy olyan történetnél nyílik ki, ami speciálisan a szeretet ünnepét közelíti meg, természetesen a maga borzalmas módján.

Egy kis tornába és mozgásba nem haltál volna bele.

tales-1-2-7.jpg

Karácsony éjszaka van, egy férj és feleség az előszobában tesz-vesz. A fickó úgy érzi ideje volna kicsit megpiszkálni a kandalló tüzét, így elkéri az asszonytól a piszkavasat. A jó feleség pedig teljesíti is ura kívánságát, rögvest túlad a kezében pihenő szerszámon és egy jól irányzott mozdulattól a férje fejébe állítja, aki azon nyomban szörnyet is hal.

Boldog Karácsonyt, te kurvapecér!

A nő karácsonyi kívánsága pedig ezzel teljesült is, megszabadult férjétől, akit a kerti kútban szeretne örök nyugalomra helyezni, csak hogy ehhez a ház környékén tébláboló elmegyógyintézetből szabadult télapó maskarás fickónak is lesz egy-két szava.

tales-1-2-1.jpg

Azt gondolom, mondanom sem kell, hogy a gonosz asszony élete nem a tervek szerint halad és a 20 percbe sűrített Karácsony éjszakát azzal tölti, hogy túléljen és a férje gyilkossága miatt se kapják el. Vajon sikerül is neki?

A mindösszesen 4 szereplős részben nem túl sok ismert színészt láthatunk. A feleséget Mary Ellen Trainor alakítja, aki a végén sikolykirálynőket megszégyenítve adja a világ tudtára szomorúságát. A gyorsan elhalálozó férjet pedig Marshall Bell játssza, a gonosz Télapót pedig Larry Drake, aki egy későbbi epizódban, egy másik szerepben is feltűnt a sorozatban.

tales-1-2-5.jpg

Ez a Télapó az érett hölgyeket szerette, persze darabokban.

A forgatókönyv megírásáért Fred Dekker felelt, aki a második évadban rendezhetett is egy részt, de néhány másik történet írásából is kivette a részét. Ezenkívül pedig a Rémes egy éjszaka és A szörnycsapat című filmek köthetőek a nevéhez. Sőt ha hinni lehet a híreknek Shane Blacknak is segíthet az új Predator film megírásában.

tales-1-2-2.jpg

A fényképezés Dean Cundey reszortja volt, aki korábban Carpenterrel is dolgozott együtt a Halloween első részén és a folytatásokon is, de A dolog és A köd fényképezése is az ő nevéhez fűződik, de a Jurassic Parkot se illik kihagyni, sőt a Vissza a jövőbe trilógián is dolgozott.

tales-1-2-6.jpg

Ha pedig már Michael J. Fox sikerfilmjét emlegetjük akkor hamar eljutunk Robert Zemeckishez, aki a Télapós rész rendezője és az első felvonást rendező Walter Hill mellett mindvégig a sorozat egyik producere volt.

Címkék: sorozat tales from the crypt

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr26513485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása