Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Rémes egy éjszaka (1986) - Night of the Creeps

2012.08.20. 19:18 Csabi87

nightofthecreeps-poster.jpg1986-os horrorról eddig még nem írtunk a blogon (persze nyilván sok más évvel is van ez így), ezért arra gondoltam, hogy kezdjük a sort Fred Dekker 1986-os filmjével a Rémes egy éjszakával, ami egy kellemes másfél órás szórakozást ígér, azoknak, akik szeretik a sci-fi elemekkel megbolondított viccesebb horrorfilmeket.

A kezdő képsorokon néhány földönkívülinek öltözött statiszta üldöz egy másikat, aki egy különös fémhengert szorongat a kezei között, míg látszólag a többieknek feltett szándéka, hogy visszaszerzik a tárgyat. Tervük azonban dugába dől, ugyanis a lopós földönkívülinek sikerül kidobnia az űrhajóból a hengert így az el is kezdi intergalaktikus utazását a Föld felé.

1959-ben járunk, amikor a "kapszula" megérkezik bolygónkra egy szerelmes pár szeme láttára, akik nyomban a becsapódási hely felé veszik az irányt, odaérve pedig a férfi kihuppan a járgányból és a fák közé veti magát, hogy megtalálja az űrből érkezett tárgyat, legnagyobb balszerencséjére azonban egy meztelen csigaszerű lény ugrik a szájába, míg barátnőjét időközben lemészárolja egy az elmegyógyintézetből frissen megszökött dilinyós egy fejszével.

Végül pedig 1986-ban találjuk magunkat, két főhősünkkel együtt, akik az egyetem vendégszeretetét élvezik és többnyire az okostojások/lúzerek táborát erősítik, ami legnagyobb bánatukra nem belépő a csajok bugyijába. Viszont csak hamar kipattan fejükből az ötlet, hogy ezen könnyen segítene, ha bekerülnének a legmenőbb egyetemi klubba, ahová a belépő egy kissé morbid feladat: el kell lopniuk egy hullát és egy másik klub székhelye elé kell vinniük. A srácok el is indulnak, de a hullaházban véletlen kiszabadítják az '59-ben meztelen csigát nyelt férfit, aki ezek után mindenkit megfertőz, akit csak ér: az eredmény pedig halálos: zombiszerű lények lepik el az egyetem környékét.

A tovább után folytatom.

Az a helyzet, hogy a Rémes egy éjszaka egy egész korrekt kis film, a véresebb horrorjelenetek, a zombimaszkok rendben vannak, sőt ugye a viccesebb pillanatok is képviseltetik magukat (bár ezek talán a vártnál kevésbé), sőt Fred Dekker annyira humoránál volt, hogy szereplői ismert horrorrendezők neveit viselik (Romero, Cronenberg, Carpenter-Hooper, Cunningham, Cameron - jó utóbbi nem annyira horrorrendező), ami mondjuk tényleg mókás egy picit, bár azóta láthattuk már néhol ezt a humor forrást, sőt abban is biztos vagyok, hogy nem Dekkernek jutott először eszébe ez.

A film hangulata teljesen jó. Izgalmas volt, hogy amikor 1959-ben járunk, akkor tényleg az akkori filmek hangulatát idézte a rendező: fekete-fehér képekkel, a korra jellemzően felöltöztetett szereplőkkel, tárgyakkal, színészi játékkal, majd amikor 1986-ba ugrunk, akkor a kép is színessé válik és az akkori amerikai egyetemeken megszokott élet köszön vissza. Apróság ez, de talán pont ezektől marad emlékezetes egy film.

A forgatókönyv egész jól épül fel, bár egy picit talán túl lett gondolva értem ez alatt a zsaruszálat, ami számomra sok pluszt nem adott a történethez, de persze nem is negatívum, csak anélkül sem lett volna rosszabb ez a sztori.

A szereplők nagy részt rendbe vannak, a mankós srác egy picit idegesítő, de ő a szerepe szerint volt ilyen, meg mondjuk kellett a málészájú srác mellé, mivel a poén többségét ő szállítja. Őket egyébként Jason Lively (Agyhalál) és Steve Marshall alakítja.

Rajtuk kívül a női főszereplőnk Jill Whitlow (Különös kísérlet) nevét is érdemes megemlíteni, valamint a zsarut alakító Tom Atkinsről (Halloween 3., A köd, Véres Valentin 3D) sem szabad megfeledkeznünk, aki a stáblista "legismertebb színésze" jelzőjével büszkélkedhet.

A rendezés és a forgatókönyv pedig a már említett Fred Dekker nevéhez fűződik, aki rendezőként debütáló alkotása volt a Rémes egy éjszaka, de íróként a nevéhez fűződik a szintén '86-os Steve Miner rendezés A ház.

Ami pedig a pontokat illeti egy 6-ost tudnék adni erre a produkcióra, amely, mint már említettem teljesen rendben van, talán egy picit jobban elmehetett volna a vígjáték irányba és akkor még kellemesebb szájízzel keltem volna fel a székből, de így sem volt ez rossz.

Címkék: vígjáték 1986 sci fi zombi földönkívüli amerikai film 6/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr194526459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gorre126 2012.08.20. 22:24:39

Kimaradt a tovább gomb :D

süti beállítások módosítása