Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Godzilla asztaltársasága - 2. rész

2014.05.22. 08:39 Csabi87

A lista első felvonása után, most újabb tíz szörny következik, akik a rossz vagy a jó oldalon, de feltűntek a millió egy részes Godzilla szériában.

Ghidorah / King Ghidorah / Mecha-King Ghidorah

1-Godzilla-Kaiju-Ghidorah.jpg

Filmek: Ghidorah, the Three-Headed Monster, Invasion of Astro Monster, Destroy All Monsters, Godzilla vs. Gigan, Godzilla vs. King Ghidorah, Godzilla, Mothra and King Ghidorah: Giant Monsters All-Out Attack and Godzilla: Final Wars

Godzilla egyik legnépszerűbb és legmegátalkodottabb ellenlábasa egyértelműen Ghodirah, a háromfejű sárkányszörny, akit elsőként 1964-ben hívtak életre, az első Godzilla filmet is jegyző Ishiro Honda vezényletével és tulajdonképpen ez volt az első film, ahol Godzilla jófiúként jelent meg. Ghidorah pedig a későbbiekben is a széria egyik kedvelt szörnye maradt, rendtre feltűnt, olykor egy kis alakváltozáson átesve.

Gorosaurus

21-Godzilla-Kaiju-Gorosaurus.jpg

Film: Destroy All Monsters

Megjelenésében Gorosaurus egy egészen átlagos karakter, egy hatalmas T-Rex-szerű lény - vagy még inkább az Allosaurus-ra hasonlít. Csak egyetlenegy alkalommal tűnt fel a szériában ennek ellenére ez mégis emlékezetes lehet, hiszen ritka az olyan dinoszaurusz, aki hasonló ugró rúgásra képes.

Hedorah

10-Godzilla-Kaiju-Hedorah1.jpg

Filmek: Godzilla vs Hedorah, Godzilla: Final Wars

Hedorah, a szmog szörny szintén igazán emlékezetes gonosztevő, aki kicsit hasonlít is Godzillára. Míg a hatalmas szörny a nukleáris fegyverkezés veszélyeinek kivetülése, addig Hedorah a környezetszennyezés szörnyes megtestesülése, rengeteg trükkel a tarsolyában, amelyek között a repülés mellett az emberek csontvázzá amortizálása is szerepel.

Jet Jaguar

18-Godzilla-Kaiju-Jet-Jaguar.jpg

Film: Godzilla vs Megalon

Jet Jaguar egy hatalmas robot monstrum, aki egy évvel korábban lépett színre, mint Godzilla kiborg mása, viszont egy meglehetősen bugyuta karakterről van szó, aki kinézetében is kilóg a sorból. A Jun Fukuda által dirigált Godzilla vs. Megalon-ban láthattuk, ahol kedvenc szörnyünk segítőtársa volt. A közönség egyébként talán nem is meglepő módon ezt a részt rühelte a legjobban.

Kamacuras

25-Godzilla-Kaiju-Kamacuras.jpg

Filmek: Son of Godzilla, Godzilla: Final Wars

A Kamacuras "testvérek" 1967-ben mutatkoztak először a vásznon és lényegében utoljára is, bár tény, hogy a 2004-es Godzilla filmben is kaptak egy nyúlfarknyi szerepet. Fontos tudnivaló, hogy sáskákról van szó, akik Godzillára és szeretett kis gyermekére támadtak rá és baromi jól tudtak szikla darabokat rugdosni a lábaikkal. Ezt leszámítva viszont meglehetősen felejthetőek.

King Caesar

8-Godzilla-Kaiju-King Caesar.jpg

Filmek: Godzilla vs. Mechagodzilla, Godzilla: Final Wars

King Caser szintén egy közönség kedvenc, aki ennek ellenére a Mechagodzilla elleni küzdelemben segít Godzillán, illetve a 2004-es változatban tűnik fel, de ott ugye a x-emberek mozgatják. Szegény meglehetősen komolyan vehetetlen - persze az univerzum többi szörnye is hasonló cipőben jár - amit egy részt annak köszönhetően, hogy a piros szemű, kicsit pulira, kicsit oroszlánra hajazó alkat, akit, mint a Mechagodzillából is tudjuk, idegesítő énekléssel lehet felébreszteni.

King Kong

12-Godzilla-Kaiju-King Kong.jpg

Film: King Kong vs Godzilla

A japán fenevad és amerika leghíresebb óriás majma 1962-ben küzdött meg egymással meglehetősen szórakoztató keretek között. King Kong-ról tudni kell, hogy a méreteit megsokszorozták, hogy felérjen Godzillával, de különleges képességekkel is felruházták, hogy még kiegyenlítettebbek legyenek az erőviszonyok.

Kumonga

20-Godzilla-Kaiju-Kumonga.jpg

Filmek: Son of Godzilla, Destroy All Monsters, Godzilla: Final Wars

A jó pofa óriás pók három alkalommal kapott helyett Godzilla-filmekben, ennek ellenére mégsem egy világ megváltó alak. Talán köze lehet ennek ahhoz is, hogy lényegében tényleg csak egy baromi nagyra nőtt pók, de azért a javára szóljon, hogy tudta, hogy lehet behálózni Ghidora-t.

Manda

28-Godzilla-Kaiju-Manda.jpg

Filmek: Destroy All Monsters, Godzilla: Final Wars

Manda tulajdonképpen egy sárkányfejű és kígyótestű lény, akinek azért akad néhány apró lába is a testén. Mint sokan mások ő is a Destroy All Monsters-ben tűnt fel és végzett szörnyű pusztítást a városban, viszont akkor és ott kimaradt a végső, nagy csatából, hogy aztán a máig utolsó japán Godzilla-filmben is csak ímmel-ámmal tűnjön fel.

Mechagodzilla

2-Godzilla-Kaiju-Mechagodzilla.jpg

Filmek: Godzilla vs. Mechagodzilla, Terror of Mechagodzilla, Godzilla vs. Mechagodzilla II, Godzilla Against Mechagodzilla, Godzilla: Tokyo S.O.S.

Mechagodzilla 1974-ben tűnt fel a színen, az akkori történet szerint néhány földönkívüli alkotta meg. Egy ideig Godzilla hasonmásaként rombol, majd hamar kiderül, hogy kiborg és a nagy összecsapás sem marad el a valódi Godzillával. Az igazán faszán megálmodott karakter szintén jó eséllyel pályázik a legjobb és legkedvencebb kaiju címre. Ezt támasztja alá az a tény is, hogy több alkalommal is visszatérhetett a mozivászonra, mindig változatos fegyverarzenállal.

Forrás: pastemagazine.com

Címkék: toplista

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr256189816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása