Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Godzilla a Mechagodzilla ellen (1974) - Gojira tai Mekagojira

2014.05.15. 17:38 Csabi87

mechagodizlla.jpg1974-ben ünnepelte 20.születésnapját Godzilla és az említett két évtized alatt rengeteg filmet termelt ki a méretes jószág, több lénnyel megküzdött az idők folyamán, míg nem 1974-ben egy kiborg hasonmása akadt az útjába.

A filmről tudni kell, hogy a Godzilla téren sokat tapasztalt Jun Fukuda ült a rendezői székben, aki egyébként ekkor dirigálta utoljára a gumiruhás szörnyet.

Sőt a legutóbbi King Kongos ajánlat kapcsán érdekes lehet megemlíteni, hogy Németországban a cím alapján Mechagodzillát is King Kongnak nevezték. 

A történet egy újabb csavaron esett át, ez alkalommal már a földönkívüliek is becsatlakoznak az akcióba, sőt a King Kongos epizódhoz képest Godzilla külalakja is átesett néhány változáson, beleértve ebbe a színét is, de nézzük röviden a sztorit.

Japán rettegett szörnye ismét felüti a fejét a szárazföldön, ám csak hamar kiderül, hogy egy kiborg utánzattal van dolga a derék honpolgároknak - mondjuk érdekesség, hogy menekülő embereknek híján vagyunk, inkább épület rombolásokat láthatunk és parádés pirotechnikai bemutatót, hiszen minden robban, mintha muszáj volna. Azonban nem sokkal később előkerül Anguirus, akit itt Godzilla jó barátjaként aposztrofálnak, pedig akadt olyan epizód, ahol élet-halál harcot vívtak, majd a valódi Godzilla is felüti a fejét, hogy a Sárkánycsászár oldalán megküzdjön a fémből tákolt utánzattal.

Igen, jól látod, itt aztán minden van mi szem-szájnak ingere és egy igazi trashorgia vár a rajongókra.

mechagodzilla1.jpg

Kezdjük ott, hogy a földönkívüliek első ránézésre pont úgy néznek ki, mint bárki más a filmben, viszont ha megsebzik őket, vagy meghalnak, akkor visszanyerik valódi alakjukat, amit a Majmok bolygójából kölcsönöztek. Ők egyébként attól lesznek földönkívüliek, hogy ezüst ruhába bújnak és gonoszok, de nem túl felkészültek, hiszen Mechagodzilla megrongálódása után egy földi tudós segítségét kérik, hiszen állítólag csak ő tudja megjavítani a szerkezetet - és mondjuk tényleg.

A szórakoztatás persze mindenekelőtt való, ezért fordulhat elő, hogy Mechagodzilla szivárvány sugarakat is kitud lövellni - amelyeket egyébként a Sárkánycsászár szeme visszaver, egyik szemén be, a másikon ki jelleggel -, de Godzilla is szert tesz a mágnesesség szuper képességére, ami szintén nem elhanyagolható tény.

mechagodzilla2.jpg

Machagodzilla egyébként jó pofa tákolmány és a visszatérő Anguirust is egy élmény látni. Új karakterként pedig a már említett Sárkánycsászár tűnik fel, aki szintén mindig benne van egy jó kis bunyóban, őt egyébként legközelebb majd csak 30 év múlva, 2004-ben láthatják újra a rajongók, pedig sokak kedvenc karaktere lett.

Mondanám, hogy nincs új a Nap alatt, holott mégis, hiszen újabb karakterek, újabb képességek és remek pirotechnikai bemutató vár ránk, nem elhanyagolva természetesen a szörnyek küzdelmét, amiből én egy kicsivel többet is eltudtam volna viselni, de helyettük az emberek és a földönkívüliek konfliktusára is fókuszáltak, hogy a szörnyes bunyóknál is röhejesebb verekedős jelenetek kapjunk.

Szórakoztat és üt, ahogy a többi rész is teszi, viszont ez már csak 7 pontot érdemel.

Címkék: 1974 japán film 7/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr876099935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása