Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Bruce Campbell hét a blogon!

2013.08.05. 08:44 Csabi87

1958. június 22-én a michigani Campbell családba ismét benézett a gólya, immáron harmadik alkalommal és meg hozta a kis Bruce Lornet, aki felcseperedve rajongott a Lost in Space sorozatért és imádott Zorronak öltözni. A színjátszás pedig édesapja révén gyorsan megfertőzte, 14 évesen már az ifjú herceget alakított a Király és én című darabban az egyik helyi közösségi színházban. Emellett viszont a rendezés és az operatőri munka is érdekelte az ifjút.

campbell.jpg

1975-ben az iskolai évek alatt ismerkedett meg Sam Raimivel és együtt - még néhány havert bevonva - több, mint 50 super-8-as filmet készítettek néhány év alatt. 1978-ban forgatták le a Within the Woods című horrort, ami a későbbi Gonosz halott alapja lett, egy évvel később pedig a srácok elhatározták, hogy profi filmesek lesznek és sikerült annyi pénzt összekalapozniuk, hogy megcsinálják a Gonosz halott első részét.

Négy év múlva a film az egyik legjobban eladott darabnak számított Angliában és az Államokban is jól fogyott, nem is igen volt megállás jött a második rész, majd 1990-ben hősünk Los Angelesbe költözött és két év múlva az Agyvadászok főszerepét is megkapta, ennek forgatásán találkozott második feleségével, illetve A sötétség serege fölé is tető került, ebben egyébként édesapja is szerepet kapott.

Időközben Bruce rendezett néhány Herkules és Xéna epizódot, illetve a filmes műfaj más területein is kipróbálta magát. És jöjjön még néhány érdekesség:

A kedvenc filmje az '57-es Híd a Kwai folyón, illetve eleinte úgy tűnt, hogy ő kapja meg Louis Creed szerepét a Kedvencek temetőjében, végül Dale Midkiff bizonyult szerencsésebbnek.

1995-ben pedig az is felmerült, hogy alakítaná Batmant, az éppen aktuális felvonásban, akkor Val Kilmer győzte le, bár talán ezt azóta Campbell se bánja.

A héten tehát Bruce Campbell filmekből válogatunk, a tovább mögött pedig egy rövid lista a már ajánlott filmjeiből.Mániákus zsaru
Intruder
Mániákus zsaru 2.
A víz nem válik vérré
Az erdő
A nevem Bruce
Gonosz halott (2013 - ha kivárjátok a stáblistát)

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr175440157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása