Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Maniac Cop (1988) - Mániákus zsaru

2011.11.18. 18:46 Csabi87

A héten nem egy rendező, vagy egy színész filmjével készültem, hanem egy trilógiával. Persze más kérdés, hogy a trilógia minden egyes részét William Lustig rendezte, a forgatókönyvet mindegyik részhez Larry Cohen kreálta, illetve a címszereplőt is mindhárom részben Robert Z'Dar alakítja. 

Viszont ma csak a sorozat első részét vesszük górcső alá, a további két részre a következő két napban kerítünk sort.

Történetünk New Yorkban játszódik, ahol először egy szőke leányzó halálának lehetünk szemtanúi, majd a barátnőjével kocsikázó srác is beáll a sorba, végül pedig az autójába beszállni készülő középkorú férfi is hasonló sorsra jut. Hogy mi a közös hármukban? Mindannyiukkal egy egyenruhás fazon végez, még hozzá egy rendőrnek öltözött gonosztevőről van szó. 

A városban hamar híre terjed ennek, az emberek bizalma megrendül a rend őreivel szemben, igaz ez olyannyira, hogy egy néni le is lövi a segítségére siető rendőrt, pedig az nem akart semmi rosszat tenni.

A rendőrség természetesen igyekszik felgöngyölíteni ezt a bűnesetet is, azonban egy ideig nem járnak szerencsével, a sejtésük mindössze annyi, hogy valaki az állományból lehet a hunyó. Aztán egy szép napon a gyanú egyre inkább Jack Forrest nevű rendőrfőhősünkre terelődik, akit jól be is kaszniznak. Mi és Jack, valamint Jack szeretője tisztában vagyunk azzal, hogy a gyilkosságot valaki más követi el, egy titokzatos tag, aki állítólag már nem is él.

Tulajdonképpen talán picit spoileres lett így a sztori vázlata, bár igazság szerint nem hiszem, hogy csorbítaná a filmélményt, hiszen az elejétől fogva tisztában lehetünk azzal, hogy minek is lehetünk tanúi, és túl sok fordulat sincs a filmben. Legalábbis olyan, amire felszisszennénk. Ennek ellenére azonban mindig van valami érdekes történés.

A készítők tényleg igyekeztek sok izgalmat zsúfolni a filmbe és ennek következtében jó pár akció jelenettel találkozhatunk, habár tény, hogy kategóriáját tekintve egy akció-horrorral állunk szembe. Az egyik legjobb jelenet egyébként a rendőrőrs megtámadása volt szerintem.

A filmet egyébként 3 nap alatt forgatták New York városában és ha minden igaz 19 ember veszti életét a nagyjából 80 perces játékidő alatt.

Ami még érdekesség lehet, hogy Sam Raimi cameozik, a Szt. Patrik fesztivált közvetítő riporter szerepében láthatjuk őt. Illetve a film rendezője William Lustig is látható motel vezetőként.

A szereplők közül ugye Robert Z'Dar nevét már említettem, ő alakítja főgonoszunkat Matt Cordellt. A nem kis darab színészt láthattuk már a Zombiegeddon-ban és a Tango és Cash-ben is. 

Rajtakívül Bruce Cambell is feltűnik a filmben, ő alakítja Jack Forrest karakterét, azt hiszem őt nem kell különösebben bemutatni. Illetve még Tom Atkins (Véres Valentin 3D, Halálos fegyver) és Laurene Landon (Szirénázó Halál, A horror mesterei) teszi tiszteletét. 

William Lustig rendező jegyzi a sorozat mindegyik részét, illetve még a Maniac és a Halállista című film lehet ismerős tőle. Míg Larry Cohen forgatókönyvírótól olyan filmeket láthattunk, mint a Mobil, A fülke, A vámpírok városa, de néhány Columbo sorozat néhány részét is írta.

Ami a pontokat illeti én egy erős 6-ost adnék a Maniac Cop-ra, mivel egy-két hibától eltekintve abszolút élvezhető film volt és mai szemmel nézve is teljesen korrektnek mondható. 

Címkék: gyilkos 1988 amerikai film 6/10 sorozat gyilkos ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr153341846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása