Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A lonely place to die (2011)

A skót-fennsík veszedelmei

2013.06.15. 17:59 Herschmi

A-Lonely-Place-to.jpgTöbb remek hegyvidéken játszódó horrort/thrillert láttam már (Sennentuntchi, Vertige, Bíbor folyók), közel is áll hozzám a magas hegyek és sziklák világa, így gondoltam, remek szórakozás lesz estére az A lonely place to die. Bár több szempontból csalódást okozott, egy nézést azért megért.

Szűk baráti társaság sziklamászással és túrázással tölti szabadidejét Skócia egyik hegységében. Remek hangulatuknak azonban rögvest vége, mikor a föld alá ásva találnak egy szerb kislányt. Kiszabadítják, és mihamarabb be is akarják jelenteni a rendőrségen. Igen ám, de térerő nincs, gyalog 30 km a legközelebbi falu, egy sziklafalon keresztül ugyan lehet rövidíteni, de a kislányt nem vihetik magukkal. Hamar rádöbbennek, sokkal súlyosabb ügybe piszkítottak bele, mint gondolták volna: a kislányt elrabolták, és több milliós váltságdíjat követeltek érte. Ez óriási pénz, és elrablói barmit megtesznek azért, hogy visszaszerezzék. Hidegvérrel ölnek, és nem hagynak tanúkat. Így elkezdődik az embervadászat.

Első oka a csalódottságomnak, hogy ugyan thriller, de közel sem abból a fajtából, amely közel állna kedvenc műfajomhoz, a horrorhoz. Se sorozatgyilkos, se misztikum, csak egy sima emberrablás. Kreatív gyilkosságok és érdekes fegyverek helyett be kellett érnem vadászpuskával és lesből történő lövöldözéssel. Igaz, a vért nem spórolták ki ezekből a jelenetekből. Valahogy jobban díjaztam volna, ha valami hegyi tahó gyilkolászik, mint a Vertige-ben.

Folytatás a tovább mögött.

A másik oka csalódottságomnak, hogy a film második felére eltűntek a lélegzetelállító felföldi és hegyvidéki tájak, a csodálatos sziklák, szurdokok. Nemcsak esztétikailag nyújtottak többet, de a megmászhatatlan tűnő falak és szűk szurdokok sokkal több izgalmat rejtettek magukban, és sokkal kevesebb esélyt a menekülésre. Helyette jött valami kelta karnevál, ami olyan képet festett, mintha valami afrikai törzs ünnepelne.

a-lonely-place-to-die-1.jpg

A történet nem nagy durranás. Egy kétfős banda elrabolja a kislányt, remélve a váltságdíjból jól megszedik magukat. De csúnyán rábasznak, mert az egyik nagy albán irtó szerb „üzletemberrel” találják szembe magukat, aki figyelmeztetés nélkül sem a rendőrséget hívta volna, hanem azonnal bérgyilkosokat.

A-Lonely-Place-to-Die-Review-The-Film-Pilgrim-Boyd-and-George.jpg

A technikai kivitelezés rendben van, főleg a film első felében tetszett nagyon. Fakó színben pompáznak a hegyvidéki tájak, nagyon jó volt nézni. A zene és operatőri munka is rendben volt. A színészek már felemásan teljesítettek. A „rosszfiúk” túlságosan is fapofával játszottak, minden érzelem és mimika nélkül. A „jófiúk” már egy fokkal jobb teljesítményt mutattak, főleg a női főszereplő. Melissa George-nak egyébként van már tapasztalata horror terén is, játszott a 2005-ös Amityville horrorban és a A sötétség 30 napjában is. A stábból még Sean Harris mondhatja el ezt magáról (a Borzongásban és a Prometheusban is szerepelt) és Karel Roden (Elhagyatva).

a-lonely-place-to-die-screenshot.jpg

Összességében jó film, ezt bizonyítja, hogy több díjat is nyert, többek közt az After Dark Festen és a Fangoria Chainsaw Awardon (úgy tűnik szerintük is belefér a horror kategóriába). Aki kifejezetten horrort akar, vagy vérengzést, az ne is kezdjen bele, de ha valaki csak egy izgalmas másfél órát szeretne eltölteni, akkor jó választás lehet az A lonely place to die. Nagyon gyenge 7 pontot adok neki.

Címkék: 2011 7/10 angol film ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr225340997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása