Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sennentuntschi (2010)– Az Alpok átka/Curse of the Alps

Svájci néphiedelem egy kiváló horror köntösébe bújtatva

2012.10.20. 18:50 Herschmi

sennentuntschi.jpgAz Alpok szívében azt beszélik, ha egy pásztornak nőre van szüksége, szalmából elkészíti és másnapra életre kel. Főz, mos, takarít és kielégíti a férfi legperverzebb vágyait is. Viszont nagy árat kell fizetni a könnyen jött örömért. Miután kielégítette urát, lenyúzza a bőrét és babát készít belőle. Csak úgy hívják őt, hogy Sennentuntschi.

Filmünk 1975-ben játszódik egy hegyi kisvárosban. Egyik pillanatról a másikra egy megtépázott lány sétál be a faluba. A helyiek, a pappal az élen azt rebesgetik, ő egy Sennentuntschi és meg kell szabadulni tőle. Reusch, a nagyvárosból betelepült rendőr nem hisz a babonákban és befogadja magához a lányt, aki még beszélni sem tud. Egyre furcsább események borzolják a kedélyeket, előkerülnek régmúlt ügyek és a lakók is egyre jobban félnek az új jövevénytől…

Folytatás a tovább mögött.

Sokra nem számítottam, de egy nagyon kellemes meglepetés lett a Sennentuntschi. Lassabb menetű filmek közé tarozik, mégis izgalmas és mozgalmas. Történet jól felépített, fordulatokkal teli. természetesen kiderül, hogy a kisváros lakóinak is megvannak a sötét titkai… Persze azt is bemutatja, hogy az elszigeteltség milyen beteg és perverz tettekre veszi rá az embert, főleg ha egy kis absinth is közre játszik. Elborult jeleneteket kapunk szerencsére és a végére a vér mennyiségre sem panaszkodhatunk

A film vége felé kicsit zavarosak voltak az események, érteni nagyjából értettem, de van, ami nem teljesen tiszta a mai napig. Ami kicsit probléma, hogy két szálon fut a cselekmény és nagyon sokáig nem lehet tudni, hogy párhuzamosan vagy egy másik idősíkban játszódnak. Vagy csak én vagyok hülye. Talán ha még egyszer megnézném, jobban megérteném.

A lány jól játszik, nem mellesleg gyönyörű is, a többi színész is hozza az elvárhatót. A fényképezés is nagyon szép, egyetlen problémám, hogy az Alpokban forgatva néhány tényleg lélegzetelállító panorámaképpel megörvendezhettek volna minket a készítők.

A zene is nagyon illik a film hangulatához, de az egészről ordít törődés, a precíz és magas minőségű munka és a megalkuvást nem tűrő maximalizmus. A legtöbb filmes tanulhatna a svájciaktól, le a kalappal előttük. Nem véletlen, hogy a film a Swiss Film Prize-on Special Jury Prize-t nyert a tervezés miatt és emellett jelölték a legjobb film, legjobb filmzene díjára is, valamint Andrea Zogg-ot (Erwin) a legjobb színésznek az alakításáért.

Kiváló film, minden pillanatában érezhető a hozzáértés és tehetség. Egy-két apró hibája ellenére kötelező darab! Gyenge 9 pontot érdemel.

A feliratért pedig köszönet jár Pedro-nak!

Címkék: 2010 9/10 ajánlók svájci film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr94706287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thatrugreally tiedtheroomtogether 2012.10.22. 08:19:15

Ez nagyon érdekel, kösz, hogy felhívtad rá a figyelmemet! Minden hegyes-alpokos film érdekel, ha tudsz még ajánlani hasonló helyszíneken játszódó filmet azt is örömmel fogadom! :)

Herschmi · http://www.talesfromtheblog.blog.hu 2012.10.24. 13:04:23

@thatrugreally tiedtheroomtogether: Vertige lenne még ilyen, jó kis francia újhullámos slasher!

thatrugreally tiedtheroomtogether 2012.10.24. 13:34:05

A Vertige-t már láttam, sajnos a végére már eléggé komolyan vehetetlenné vált számomra, de még így is érdemes volt nekiülni, azt sajnálom, hogy a sztoriból csak "egyszernézhetős" filmre futotta. De köszönöm az ajánlást!

Herschmi · http://www.talesfromtheblog.blog.hu 2012.10.24. 13:47:21

@thatrugreally tiedtheroomtogether: Max még a Hideg prédát tudom ajánlani, az norvég és a hegyekben játszódik.

thatrugreally tiedtheroomtogether 2012.10.24. 13:58:30

Na, azt még nem láttam! A félreértések elkerülése végett, a Vertige-t én is bőven ajánlhatónak tartom, baromi izgalmas film volt, szóval, ha vmi. ezt a szintet megüti az már jó. Csak szerintem néhány helyen el lett szúrva, ezért nem nézném meg újra. Ami viszont nagyon tetszett hasonló témában (bár nem horror) az a Bíbor folyók. A hangulata nagyon megfogott, meg a szereplők sem azok az unszimpatikus, tipikusan halálra ítélt arcok. :)

Herschmi · http://www.talesfromtheblog.blog.hu 2012.10.25. 09:39:11

@thatrugreally tiedtheroomtogether: A Bíbor folyók nekem is tetszett, reméllem a könyvet is el tudom majd olvasni.A Descent is elég jóra sikerült, igaz nem hegyekben, hanem barlangban játszódik

thatrugreally tiedtheroomtogether 2012.10.25. 14:18:35

A könyv engem is érdekelne, de idáig még csak francia nyelven találkoztam vele, azt meg nem beszélem. A Descent viszont az egyik kedvenc horrorfilmem. Hihetetlen erős az atmoszférája és kellően megrázó már a történet felvezetése is. Kb. évente újranézem, viszont pont emiatt még nem mertem nekivágni a folytatásnak, mert már az alapsztori is izzadtságszagú. A 2. részt is láttad?

Herschmi · http://www.talesfromtheblog.blog.hu 2012.10.25. 22:30:48

@thatrugreally tiedtheroomtogether: Pár hónapja megjelent itthon, bár elég drága, 4000 Ft.Az író 3 másik könyvével együtt:
www.libri.hu/konyv/bibor-folyok-1.html

süti beállítások módosítása