Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Piranha (2010)

2012.05.27. 18:39 Csabi87

Hamarosan érkezik a Piranha újrájának második része, a Piranha 3D, ezért úgy gondoltam, hogy ideje újra elővenni a 2010-es remake-et és vetni rá egy pillantást, hiszen egy teljesen jó popcorn mozit sikerült összehoznia anno Alexander Ajáéknak (Magasfeszültség, Sziklák szeme, Tükrök). 

Természetesen már most jelezném, hogy a filmnek vannak gyengeségei, túl komolyan se kell vennünk, sőt valahol talán a faszán összerakott és kivitelezett trash jelzőt is rárakhatjuk, hiszen a történet azért nem túl agyas és csak kis híján veri a megacápás/szörnyes filmeket.

Hogy miről is van szó? Kezdjük ott, hogy adott egy Viktória tó nevű hely, ahová a tavaszi szünetben diákok ezrei utaznak, hogy meztelenkedjenek, napozzanak, igyanak és kúrjanak, bár ezek közül az utolsó nem feltétlen látunk példát, bár meg kell említeni azt is, hogy egy pornó producer is megjelenik a helyszínen két szakmabeli hölggyel, hogy az ő huncutkodásukat filmre vegye. Ehhez a kis csapathoz csapódik aztán főhősünk Jake is, aki amolyan idegenvezető lesz és kihajózik a szexre éhes társasággal a nyílt vízre, míg a parton zajlik a parti.

Mindeközben azonban baljós dolgok történnek a tónál (sőt a pontosság kedvéért elmondanám, hogy már ezt megelőzően), hiszen egy földmozgásnak köszönhetően kvázi meghasad a tó feneke és feltárul az alatta húzódó barlangrendszer, ahonnét őskori piranhák millió szabadulnak ki és veszik az irányt a tó felé, ahol végre nem csak egymást ehetik meg, hanem a mit sem sejtő diákokat.

A tovább után folytatom.

- Nagyon jó. Mint két hal cicivel.
- Hát ha a hal ilyen lenne, akkor halat basznék.

Az alaptörténetünk tehát ez lenne, ezt pedig megtoldották egy nagy adag meztelenkedéssel és pajzánkodással, illetve jó néhány véres jelenettel, csak hogy mindenféle perverzió ki legyen elégítve. Persze a történet további részében azért jónéhány sablon megoldással szembetaláljuk magukat, de a helyzet az, hogy szerintem a Piranha nem is ígérte azt, hogy megpróbál eredeti lenni, hiszen eleve egy remake-ről beszélhetünk és így talán nem is elvárás, hogy mellőzzék a sablonokat.

Ami jó, hogy a casting egész tűrhetően sikerült, túlontúl egyik szereplő sem lóg ki, sőt Jerry O'Connell szerintem nagyon ott van a pornó producer szerepében, bár könnyen elképzelhető, hogy néhányak számára már-már ripacskodás, amit művel. Rajta kívül egyébként olyan szintén jól csengő nevek is előfordulnak, mint Richard Dreyfuss (Harmadik típusú találkozások, A cápa), Ving Rhames (Zombie Apocalypse, Holtak hajnala) és Christopher Lloyd (Vissza a jövőbe trilógia), valamint Elisabeth Shue (Árnyék nélkül, Vissza a jövőbe 2., 3.) és Steven R. McQueen (Vámpírnaplók) nevét is meg kell említenünk. De Aja annyira figyelt a részletekre, hogy a két pornós macát valóban pornósok alakítják, na jó, igazából csak az egyikőjük az, Riley Steele, a másik hölgy "csak" Playboy modell.

A véres részek egyébként egészen rendben vannak, sőt a CGI piranhák sem túl buták, bár maradjunk annyiban, hogy van az a szög, ahonnét meglehetősen hülyén néznek ki, de azért nagyon nem panaszkodhatunk. Ahogy a tempó is teljesen rendben van, pörgős, izgalmas, tehát tényleg csak tolni kell közben magunkba a popcornt és a rágcsálnivalót, mivel a film egyáltalán nem várja el, hogy gondolkozzunk közben. Hogy ez jó vagy sem azt pedig döntse el mindenki maga.

Ami pedig a pontokat illeti én egy 7-est mindenképpen adnék a Piranha-nak, mert habár olyan klasszikus sosem lesz, mint mondjuk A cápa, ám de esti kikapcsolódásnak teljesen megteszi és hát egyébként is szeretem a többnyire igényes agyatlankodást.

Címkék: 2010 amerikai film 7/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr204456869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.05.28. 10:08:18

Élvezetes beteg zúzás. Bejött.

süti beállítások módosítása