Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Life After Beth (2014)

2014.11.11. 17:49 Csabi87

LifeAfterBeth-1.jpgA floridai születésű Jeff Baena neve nem tartozik a legismertebb filmesek közé, ez viszont akár a közeljövőben még változhat, hiszen első rendezése a Life After Beth egy kellemes és korrekt darab, egy olyan munka, amely megpróbál kilépni a megszokott skatulyából és próbál valami újat adni a nézőnek.

Persze, hogy ez sikerül-e vagy sem, az valószínűleg egyéni meglátás kérdése, mindenesetre azt gondolom, hogy a Life After Beth esetében egy olyan filmről beszélhetünk, amit érdemes lehet bepróbálni.

A sztori főhőse Zach, egy fiatal srác, aki talán hirtelen ránézésre hasonlít is egy kicsit a tejfeles szájú Leonardo DiCaprio-ra. Hősünk nagyon maga alatt, ami nem is csoda, barátnője ugyanis meghalt, kirándulás közben halálra marta egy kígyó.

Sem Zach, sem pedig a lány szülei nem tudnak napi rendre térni az eset fölött, ami teljesen érthető. Zach pedig főleg nem találja a helyét a világban, Beth nélkül az élete már nem ugyanaz. A fiú közeli barátságba kerül az elhunyt lány apjával, ez pedig nem is jelent teljes gyógyírt, de talán egy kis megnyugvást jelent a zaklatott fiú lelkének. Maury-ban azonban hamar csalódni kell, a férfi ugyanis egy idő után mintha bujkálna Zach elől, a házába sem akarja beengedni és úgy tűnik valami titkolnivalója van.

Hamar kiderül, hogy Zach megérzései nem csalnak, a férfi ugyanis a lányát rejtegeti. Beth ugyanis kiderül, hogy visszatért a halálból és elsőre úgy tűnik, hogy pont olyan, mint régen.

LifeAfterBeth-2.jpg

Baena egy egészen korrekt vígjátékot alkotott meg, amiben a témából adódóan a fekete humor is helyet kap és habár tény, hogy nem egy térdcsapkodós paródiáról beszélhetünk, de igenis akadnak szerethető és vicces pillanatok a filmben.

Azért jó a Life After Beth mert ha kicsit is, de újat próbál adni és nem is vall kudarcot. Egy olyan zombifilmről van szó, ami eltér a megszokott sémától és máshogy próbálja megközelíteni az egészet. Szerencsére nem olyan gagyi és csöpögős módon, mint az Eleven testek, hanem humorosabban és feketébben. A Life After Beth tulajdonképpen egy jól sikerült Eleven testek, még ha ott kicsit más is volt az alapfelállás.

LifeAfterBeth-poszter.jpgA költségvetés nem lehetett egetverő, azonban ez nem látszik annyira, a fényképezés korrekt, véres jelenetekben sincs hiány, persze ezzel azért meglehetősen csínján bánnak, és a maszkosok is jó munkát végeztek.

Mindehhez persze jó színészi játékokra is szükség volt és a Life After Beth ilyen téren is megkaphatja a piros pontot.

A fiatal Dane DeHaan szerintem baromira hasonlít a tini DiCapriora, viszont ügyes színész is. Horrorfronton talán a Devil’s Knotból lehet ismerős, de A csodálatos Pókember 2. részében ő alakított Zöld Manót azaz Harry Osbornt. A Life After Beth pedig az első vígjáték, amiben feltűnt.

Aubrey Plaza pedig talán első sorban sorozatokból lehet ismerős, mondjuk a Városfejlesztési osztályból, sőt ő Grumpy Cat hangja is a tévéfilmben, szerintem tehetséges színésznő. A többiek pedig teljesen korrektül asszisztálnak nekik.

A Life After Beth nem hiszem, hogy az év vígjátéka lenne, de egy szórakoztató és jól sikerült film, ami néhol kifejezetten vicces és ötletes. Csak ajánlani tudom.

6/10

Címkék: 2014 amerikai film 6/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr96882917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S.Witwicky 2014.11.11. 23:29:44

Tudnám még mondani a Little bit zombie-t is,ami egy kanadai zomcom.Vannak benne nagy poénok és ez a film is máshogy közelíti meg a zombi létet.Érdemes egyszer megnézni. :)

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2014.11.12. 12:45:12

@S.Witwicky: De jó, hogy írod, mert arra már régóta kíváncsi vagyok, csak kiment a fejemből.

süti beállítások módosítása