Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Eleven testek (2013) - Warm Bodies

2013.02.23. 19:00 Csabi87

warmbodies-poster.jpgNéha szokásom a magyar címadásokat fikázni, mert az esetek egy részében nagyon durván idióta megoldásokat kapunk. A Warm Bodies esetében persze nem történt semmi fura, sőt egész korrekt a cím, de van egy kérdésem: csak én asszociálok egyből valami pornóra? Most lebuktam, mi?

A film, amiről eleinte nem akartam tudomást venni, majd megnéztem az előzetesét és úgy döntöttem, hogy bizony érdemes számolni vele, mert habár picit biztosan romantikus lesz, azért akadnak benne egész jó zombis jelenetek és poénoknak sem leszünk híján, a torta tetején pedig habként még Mr. Malkovich is ott csücsül. Ráadásul a külföldi kritikák tulajdonképpen kivétel nélkül pozitívak és dicsérik a produkciót. Kell ennél több?

Igen... kell... ugyanis a végeredmény koránt sem olyan jó, mint azt várni lehetett... a romantika egy horrorrajongónak már sok lehet, a zombis jelenetek gyengék, a poénok nagy részét pedig ellőtték az előzetesekben, ami maradt az pedig egy szolid kis vígjátékra se, vagy esetleg egy 20 perces szitkomra lett volna elég.

A helyzet persze talán nem ennyire vészes, de sokkal kevesebbet kaptam, mint, amit vártam, bár hozzáteszem én tényleg egy zombivígjátékra gondoltam, amibe apró nyálcsíkok is helyett kapnak, de sajnos nem így lett.

Történetünk főhőse R, egy zombi, aki nem emlékszik a nevére és arra, hogy ki is ő valójában, csak megy és hallhatjuk a gondolatait. Egy csomó hozzáhasonló élettelen testtel együtt kóvályog egy reptéren, míg a túlélők csapata egy elkerített város részben küzd az életben maradásért és aprítja az újra éledt hullákat.

Egy nap aztán Kristen Stewartra hajazó főhősnőnk belefut R-ba, a zombi srácban pedig a szerelem lángja is fellobban, ezért megmenti a csajt és magával viszi magángépébe, ahol él. A lány pedig valami megmagyarázhatatlan okból beleszeret a srácba. Blőá.

A tovább mögött folytatom.

warm-bodies-1.jpg
Ezt a részét a dolgoknak mondjuk eddig is ismertük, nem volt túl kecsegtető, de, mint említettem, az előzetesbe a produkció viccesebbik felét mutatták meg nekünk, ami azt hiszem picit becsapás volt.

Kezdjük ott, hogy zombi film rajongóknak nem igazán tudom ajánlani a Warm Bodies-t. Én imádom az élőholtas produkciókat, de itt csak a fejemet fogtam, hiszen az imádott alműfajból szinte csak egyetlen dolgot vettek át: a zombikat fejbe kell lőni és ennyi.

Agyhalottaink tulajdonképpen nem is hullák, hiszen alig néznek ki zombinak - a sminkesek elég lazák voltak - és abszolút élő módjára viselkednek. R repülőjében például van egy lemezlejátszó, amit hiba nélkül beindít és zenét hallgat! Puff nektek zombi-barátok...

Persze ez csak apró nyomda hiba amellett, hogy zombijaink beszélnek - persze volt már erre példa más filmekben is, de itt a végére már remekül kommunikálnak, tehát kábé 2-3 nap alatt megtanulnak újra beszélni. Utóbbi sebesség mondjuk azt hiszem egyenesen arányos azzal, hogy újra kezdenek emberek lenni, de ez akkor is röhejes. Pláne, hogy a dolog abból indul ki, hogy a sápadt főhős gyerek szerelmes lesz és ettől a többi zombi szíve is beindul. Micsoda buzis megoldás ez kérem? Teljességgel röhejes az egész! Na nem mintha, maguk a zombik nem lennének elrugaszkodott lények, csak azért ragaszkodjunk már picit a köréjük kanyarított mítoszhoz.

Ezen persze túl kell lépni és akkor talán élvezhető a film, egy picit.

warm-bodies-2.jpg

A poénok nem rosszak, de mint említettem elég kevés van belőlük és csak 2-3 hangosan röhögős pillanat van, ami egy vígjátékban baromi kevés, főleg ha másfél órás a dolog. Igaz hozzá tartozik, hogy a kezdés egész jó, viccesen indul, ha nem is hangosan nevetősen, de R monológja mókás, csak hogy 10 perc után nagyon leredukálják a humor adagot.

Ellenben szerelmes nótából és nyáltengerből kapunk dögivel, ami az én kőszívemnek picit sok is volt. Még egy erkély jelenetünk is van, csak hogy még szívszorítóbb legyen az egész, szegény Shakespeare....

John Malkovich a poénokhoz hasonlóan mellőzött karakter, néha feltűnik, a végén is van kis szerepe és nincs is baj az alakításával, de ő maga hiánycikknek számít. Nicholas Hoult tulajdonképpen egy közepest alakít, ami mondjuk ha 14-18 év közti lányok vagyunk, akkor nyilván egyből a felejthetetlen és legjobb fiatal színész kategóriába repíti őt, míg Teresa Palmer néha pont annyira bután játszik, mint Kristen Stewart, bár szerintem ijesztően hasonlít is rá, mondjuk azért picivel jobb színész, de ez nem nagy feladat, hiszen Stewart kisasszony egy borzalom.

warm-bodies-3.jpg

Ja igen, van néhány gonosz zombink is. Igen, jól látjátok. Mert a sápadt zombik a kedvesek, míg a csontváz alakú CGI változatok a gonoszok és azok aztán nagyon megesznek mindenkit, meg nagyon tudnak futni is. Mondjuk ezek legalább jól néznek ki, csak szintén röhejesek.

Ha Alkonyat és Warm Bodies párhuzamot szeretnénk húzni - és miért ne szeretnénk, hiszen kell is - akkor azt mondhatnánk, hogy a Warm Bodies azért még így is fényévekkel jobb, mind horrorként - az Alkonyat lófasz nem horror - mind pedig romantikus filmként, hiszen az Alkonyat abban a kategóriában is elvérzik, a Warm Bodies pedig egy közepesre ott is jó.

5 pontot adnék rá és ebben minden jó szándék benne van, hiszen néha nevettem, ami jó, bár zombi rajongóként hatalmasat csalódtam, ami lehúzta a dolgot, plusz most nem is romantikus alkotásként akarom pontozni, bár úgyse sokkal jobb, mert szerintem valóban elég középszerű még úgyis, maximum a zombis téma dobhat rajta, de nem sokat.

Nem nézhetetlen és egynek elmegy, de ha szeretitek a zombivígjátékokat készüljetek arra, hogy itt pofán köpik az egész zombimítoszt.

Címkék: amerikai film 5/10 2013 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr85093745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Syracuse 2014.10.17. 12:37:37

kepfeltoltes.hu/141017/poster_warmbodies_hun_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ilyen besorolással én zombifilmet még nem láttam, horrorvígjáték kategóriában sem, szóval nem tudom mit vártatok tőle. XD

süti beállítások módosítása