Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Godzilla asztaltársasága - 3. rész

2014.05.24. 08:54 Csabi87

A lista harmadik és egyben utolsó részéhez érkeztünk, a Godzilla széria eddig kimaradt szörnyei következnek:

Megaguirus

14-Godzilla-Kaiju-Megaguirus.jpg

Film: Godzilla vs. Megaguirus

Godzilla DNS-éből korábban is készültek már szörnyek, 2000-ben például Megaguirus a repülő fenevad. Jól kitalált rohadék ő is, aki Godzillával való hadakozása közben természetesen az igényeknek megfelelően dönt romba mindent. Érdekes adalék lehet, hogy a történelem előtti időkből sikerült őt a jelenbe varázsolni egy fekete lyukon keresztül.

Megalon

16-Godzilla-Kaiju-Megalon.jpg

Film: Godzilla vs. Megalon

Godzilla és Megalon találkozására 1973-ban került sor, a széria egyik leggyengébbnek tartott részében, amikor a tengermélyén élő Seatopia népe a páncélos lovagra emlékeztető, fúrókezekkel sújtott - vagy megáldott, a fene tudja - Megalon-t küldte a felszínen élők elpusztítására. A védelmi feladatokat Godzilla pedig a már korábban szóba került Jet Jaguar segítségével látta el.

Minilla

23-Godzilla-Kaiju-Minilla.jpg

Filmek: Son of Godzilla, Godzilla bosszúja, Godzilla vs Mechagodzilla II, Godzilla vs SpaceGodzilla, Godzilla vs Destoroyah, Godzilla: Final Wars

Godzilla baromi esetlenül kinéző és többnyire idegesítő gyermeke, aki szerintem a széria legindokolatlanabb karaktere. A filmek és a történetek előrehaladásával egyébként felnő, bár a 2004-es Final Wars-ban Minilla-ként tűnik fel, szintén teljesen feleslegesen.

M.O.G.U.E.R.A.

19-Godzilla-Kaiju-MOGUERA.jpg

Film: Godzilla vs. SpaceGodzilla

Mobile Operation Godzilla Universal Expert Robot Aero-Type. Ha szeretnénk kibontani a mozaikszó jelentését, ebből pedig könnyen kitalálhatjuk, hogy egy robotszörnyről van szó, aki speciel repülni is tud. Kicsit olyan, mintha MechaGodzillát próbálták volna egy kicsit felturbózni 1994-ben. Persze az korántsem sikerült, olyannyira nem, hogy Moguera-t a széria többé részében már nem láthattuk.

Mothra

4-Godzilla-Kaiju-Mothra.jpg

Filmek: Godzilla vs. Mothra, Ghidorah, the Three-Headed Monster, Ebirah, Horror of the Deep, Destroy All Monsters, Godzilla vs. Mothra: The Battle for Earth, Godzilla, Mothra and King Ghidorah: Giant Monsters All-Out Attack and Godzilla: Tokyo S.O.S.

10 évvel Godzilla felbukkanása után tűnt fel a színen először Mothra a jóságos óriás molylepke, aki Godzilla első repkedő ellenfele volt, ráadásul a jó óriás szörnyek képviselőjeként jelent meg, hiszen Japánt akarta megvédeni a szörnyek királyától. Később aztán volt, hogy összefogtak egy nagyobb rossz ellen. Mothra képességei sosem volta egetverőek, ezért lehet, hogy általában elhalálozik a filmek végén.

Mutos

12-Godzilla-Kaiju-MUTOs.jpg

Film: Godzilla (2014)

A legújabb Godzilla film hozadékai a mutok, ezek az óriás rovarokra emlékeztető gonoszok, akikből rögtön kettőt is kaptunk. Egy kisebb hímet, aki repülni tud és egy nagyobb nőstényt, aki nem. Radioaktivítással táplálkoznak és EMP löketekkel keltik a zavart. Igazi remek szörnyek, akik parázs csatákat vívtak a legyőzhetetlen nagy fiúval, persze immáron gumiruhákból kivetkőzve CGI valójukban.

Orga

9-Godzilla-Kaiju-Orga.jpg

Film: Godzilla 2000

Orga a méreteket tekintve talán Godzilla egyik legnagyobb ellenfele, aki a millenniumi kiadásban került képbe, még 1999-ben, amikor Godzilla egy meglehetősen nagy ráncfelvarráson esett át. Orga eredetileg egy UFO és csak később veszi fel a szörnyalakot még hozzá Godzilla DNS-nek segítségével. Meglehetősen badass karakter, de mély nyomokat talán nem hagyott a rajongókban.

Rodan

11-Godzilla-Kaiju-Rodan.jpg

Filmek: Ghidorah, the Three-Headed Monster, Invasion of Astro Monster, Destroy All Monsters, Godzilla vs. Mechagodzilla II, Godzilla: Final Wars

A hatalmas szárnyas gyík, Rodan igazából ténylegesen Godzilla baráti körébe tartozik, hiszen sokszor egymás oldalán küzdenek, így volt ez például Rodan első megjelenésekor is, amikor Ghidorah ellen kellett felvenniük a harcot. A gyorsan mozgó lény a szárnyai segítségével még hangrobbanásokat is képes előidézni.

SpaceGodzilla

17-Godzilla-Kaiju-SpaceGodzilla.jpg

Film: Godzilla vs SpaceGodzilla

Űrből érkező Godzillánk már volt Mechagodzilla személyében, aki mondjuk kiborgszörnyként tette a rosszat. 1994-ben viszont Toho-éknál úgy érezték, hogy újra arra a kérdésre kell keresni a választ, hogy ha Godzilla saját magával csapna össze, akkor vajon kinyerne. Így hát életre hívták SpaceGodzillát, aki végül nem lett nagy durranás. Sem a képességeit tekintve, sem a külsejét elnézve. Kicsit olyan, mintha Godzillából két jéghegy vagy óriás kristály lógna ki.

Titanosaurus

13-Godzilla-Kaiju-Titanosaurus.jpg

Film: Terror of Mechagodzilla

Mechagodzilla elsőként 1974-ben ütött rajta az emberiségen és Godzillán, majd egy évvel később újból támadt, ekkor viszont már egy gonosz földi tudósnak köszönhetően Titanosaurus is csatlakozik hozzá. Az uszonyokkal ellátott dinoszaurusz forma mondjuk többet se bukkant fel a szériában, holott egész ötletes megvalósítást kapott.

Varan

29-Godzilla-Kaiju-Varan.jpg

Filmek: Destroy All Monsters, Godzilla: Final Wars

Iguana forma szörny, agyarakkal, tüskékkel és egyfajta hártyával a lábai és kezei között, amivel még röpködni is tud. Fantázia volna benne, a baj, hogy mindkét filmben, amiben feltűnik alig kap szerepet. Kár, mert nála bénább szörnyeknek is engedtek nagyobb teret.

Zilla

24-Godzilla-Kaiju-Zilla.jpg

Filmek: Godzilla (1998), Godzilla: Final Wars

Zilla igazából Godzilla, egészen pontosan az 1998-as amerikai remake-ben feltűnt Godzilla, aki valljuk be valóban egy szokatlan külsőt kapott, a japán pedig hajlamosak Zillaként emlegetni. Ami miatt viszont külön is helyet kaphat a listán az az, hogy a 2004-es Final Wars-ban pár másodperc erejéig ő is feltűnt és kapott is egy hatalmas fityiszt.

Címkék: toplista

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr276189831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.05.24. 13:12:18

és a godzilla 2ben (mert lesz ilyen állítólag) a mothra lesz az ellenfél ha igazak a pletykák, hírek.

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2014.05.25. 07:49:45

@doggfather: Az de érdekes volna, mert Mothra egyébként baromi jó karakter, de hát a leggagyibb az összes közül, egy igazi trash figura, el se tudom képzelni egy amerikai Godzilla folytatásban, ami milliókból készül :D

süti beállítások módosítása