Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Crush (2013)

Gyenge thriller, kicsiknek

2013.08.21. 17:42 Csabi87

Ne haragudjatok, de ez alkalommal nincs borító. A film egyetlen igazán értékelhető része, a végén lévő csavar, a DVD borító ezt tökéletesen tönkreteszi. Azért innen is gratulálok a külföldi forgalmazónak.

Ez alkalommal egy kifejezetten thriller kategóriában induló alkotást következik, ami ráadásul annyira könnyű és laza, hogy mindösszesen PG-13-as besorolást kapott az Államokban. Hogy akkor mi a bánatos picsáért néztem én ezt meg? Az ok igen egyszerű: a szereplők között kiszúrtam Crystal Reed nevét.

Na már most az egyik legfontosabb tudnivaló, hogy a hölgy nem pornószínésznő, kicsit úgy hangzik, de nem. viszont az MTV Teen Wolf című sorozatában ott van, engem pedig hétről hétre idegesít az ügyetlenkedésével, így marhára kíváncsi voltam, hogy ért ő a színészethez vagy az annak idején Beethovent alakító kutya hitelesebb?

A kérdésre mondjuk nem kaptam egy értelmű választ - igaz kicsit a kutya felé billen a mérleg nyelve -, mert az itt látott karaktert egész jól hozta, de kezdjük a sztorival.

crush-3.jpg

Adott egy jóképű, jó tanuló, élsportoló fiatal, aki legalább tízzel jobb mindenkinél, de lehet még ehhez is hozzá kell adnunk hármat, mert ekkora arcot még nem hordott hátán a föld. Hősünk persze ennek ellenére nem az a vészjóslóan nagyképű alak, de Lucas Till gyerekfeje eléggé tenyérbemászó ahhoz, hogy irritáljon minket. Ahogy annak lennie kell a srác egy rajongó lánnyal is bír - bár igazából elég kevés van neki, szóval nem egy Robert Pattinson, mondjuk nem is olyan fehér és vézna. A kevésből azonban az egyik pont egy őrült ribanc, aki bármit hajlandó megtenni annak érdekében, hogy a srác szíve csak az övé legyen, akkor is ha ehhez csúnya dolgokat kell csinálni.

Micsoda egy betyár nagy sablon ez.

A tovább mögött folytatom.

Ezek azok a pillanatok amikor picit örülnék annak, ha mutáns volnék, mert akkor legalább egy kezemen megtudnám számolni, hogy hány ilyen filmet láttunk már, viszont mivel csak öt ujjam van inkább bele se kezdek.

Ha pedig azt hinnénk, hogy ebbe a történetbe bármiféle színt is próbáltak vinni a vége csavart leszámítva, akkor bizony tévedünk. Oké mondjuk az tény, hogy a végén engem egy picit megleptek, de én voltam a hülye, hogy sikerült elterelni a figyelmem, ezt nyíltan vállalom.

crush-2.png

Vért és durvaságot természetesen ne is várjunk, az elején már jeleztem a korhatárt, szóval ez a része így már nem meglepetés és igazából ezen a két ordas hibán kívül nem igen nagyon tudok mást felhozni a film ellen, csak ezek miatt pont olyan lesz, amit a 12 és 14 év közötti fiatalokon kívül az égegyadta világon senkit nem fog szórakoztatni és lekötni.

Nézzük a pozitívumokat, mondjuk ez nem fog sokáig tartani. A vége csavart én hülye ide sorolom. Ezenkívül Leigh Whannel megjelenését is. Ő ugye James Wan bácsi jó barátja, akit láthattunk a Fűrészben, meg az Insidiousban, sőt mi több ezeket íróként is jegyzi, meg sorolhatnánk, de minek, ügyes a fazon és kész, de az itteni eredményhez ő sem tud sokat hozzátenni.

crush-2.png

Igazából a színészeket nem is fikáznám, hiszen azt is kár egy ilyen jellegű gyenge forgatókönyvvel megáldott alkotáshoz pont elég, amit kipréselnek magukból. Crystal Reed pedig itt sem ügyes, túlzás volna azt állítani, de a karakter annyira passzol hozzá, hogy nem idegesítő. A szende kis szűz sokkal élethűbb az előadásában, mint a nyilakkal lövöldöző vad amazon.

A film maga viszont így sem ér 4 pontnál többet és ebben minimum 1 pontnyi jóindulat is van, ha valaki először próbálkozik ilyen témájú alkotással, akkor csak bátran, tetszeni fog, egyébként pedig csak óvatosan, vagy se hogy.

Címkék: amerikai film 4/10 2013 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr65460605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása