Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A játék (2012) - Would You Rather

Nagy kínzások vérmentesen

2013.04.19. 18:55 Csabi87

would-you-rather-poster.jpgDe azért nem olyan szarul - teszem hozzá gyorsan.

Az élet döntések sorozata, ezek a döntések pedig kihatással vannak a jövőnkre és blablabla blablabla. Gondolom ismeritek ezt a jó öreg maszlagot, ami mondjuk baromi közhelyes, de azért igaz. A Would You Rather-t e köré építették fel, egész szépen is ügyesen, igaz néhány téglát kihagytak és bizony picit lukacsos lett a fal, meg görbe, de még így is bőven szerethető.

Történetünk főhőse Iris, akinek édes kis öccse halálos beteg, csontvelő átültetésre van szüksége és már tartós tejet sem igazán vehet, egyrészt mert gyorsan meg kell innia, másrészt pénzük sem igen van rá, szóval van baj csőstül. Iris egyelőre nem látja az alagút végét, de ekkor jön a képbe kedves néger orvosa, aki bemutatja a lányt Shepard Lambrick-nek, egy jó módú alapítvány tulajdonosnak, aki picit fura, de segítséget ígér.

Irisnak nincs más dolga, mint hogy részt vesz egy vacsorán a Lambrick rezidencián, majd az étel elfogyasztása után sorstársaival együtt játszik egyet, a győztes pedig megszabadul minden nyűgétől-bajától. Hát nem jó pofa ez a játék?

Elárulom, hogy nem, ugyanis a győztesnek mindent meg kell tennie a győzelemért, akár nagyon csúnya dolgokat is egy olyan játék keretein belül, amikor A és B opció közül választhatnak.

A tovább mögött folytatom.

would-you-rather-1.jpg

Aki látta az előzetest annak talán nem is nagy titok, hogy miről van itt szó, hiszen ott tulajdonképpen szinte mindent lelőttek, ha pedig totál ismeretlenül vágunk bele, akkor is sejthetjük, hogy Mr. Lambrick kurvára nem normális és legalább két bödön vaj van a füle mögé felhalmozva.

Kezdjük ott, hogy a film tényleg szépen építkezik és halad előre. Bemutatják az alapszituációt, majd jönnek a feladatok, amelyek egyre durvábbak lesznek. Ez így rendben is van, hiba nincs. Legalábbis ezen a téren. Mondjuk megjegyezném, hogy elég lassan haladunk előre, de ezzel talán nagy baj nincs, hiszen a forgatókönyv lehetőséget adott egy picit pörgősebb lázadásra is, az pedig marha hülyén nézett ki és inkább csak csorbított az élményen.

A lassúság mellett a forgatókönyv másik gondja lehet, hogy többnyire kiszámítható és egész jól kitalálhatjuk, hogy mi lesz a vége. Még a zárást is, ami mondjuk ennek ellenére is kellően morbid, csak nem meglepő.

would-you-rather-2.jpg

A másik probléma forrás lehet, hogy a Would You Rather inkább thriller, mint horror, hiszen véres részekből gyakorlatilag alig van valami, néha fel-felcsillan a remény, de aztán bele kell törődnünk, hogy itt bizony nem pancsolunk a vérben. Persze ennek is két oldala van, én picit hiányoltam, de igazából nem nagy gond, hogy nem próbálták itt is a Fűrészt és társait majmolni. Túl nagy hiányérzetem azét nem volt.

A szereplők közül mindenki beírhat magának egy piros pontot - oké, Sasha Grey kivétel, róla azt érdemes tudni, hogy régen pornózott és talán ott ügyesebb volt, itt a gonosz ribancot alakította meglehetősen háttérbe szorulva és unalmasan.

Ellenben Brittany Snow számomra kellemes meglepetés volt, mondjuk nem sok filmjét láttam, de a Szalagavató remake-ben nem volt valami meggyőző, itt viszont teljesen rendben volt. A filmet viszont a Jeffrey Combs nevű zászlós hajó vitte a hátán, aki talán súrolta az idegesítő majomság határát, de annyira jó volt látni, hogy élvezi a szerepkörét és jól játssza a gonosz bácsit. Az élőholtak éjszakája: Újjáélesztés című borzalomban szerintem elég botrány volt, amit csinált - pedig tudjuk róla, hogy nem szarral gurigázik - viszont az akkori fekete pontját most kitörölheti.

would-you-rather-3.jpg

A forgatókönyvet a barátságos nevű Steffen Sclachtenhaufen jegyzi, aki nem igen lehet ismerős, de megemlítem a nevét, mert nagy kihívás volt leírni. A rendezői feladatokat pedig David Guy Levy látta el, aki 2011-ben Bordán Lili és Kamarás "Bruce Willis leütött" Iván szereplésével forgatott egy állítólag rém gyenge drámát, most biztos javított a renomén egy picit.

Akit nem zavar a vérhiány, a picit talán lassú sztori és egy-két logikai buktató az bátran tegyen próbát a Would You Ratherral, szerintem tűrhető, a fényképezés rendben van, a szereplők igyekeznek, én minden butasága ellenére nagyon jól el voltam vele és 6 pontot ki is érdemli, ha picit véresebb, akkor jobbat is kaphatna, de majd máskor.

A feliratért természetesen jár a köszönet kedvenc fordítónknak Pedronak!

Címkék: 2012 amerikai film 6/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr525195768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása