Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Az élőhalottak éjszakája - Újjáélesztés (2012) - Night of the Living Dead 3D: Re-Animation

Egy irtó gyenge zombifilm

2013.03.08. 18:43 Csabi87

night-of-the-living-dead-3d-poster.jpgNem is tudom miben hittem, amikor arra vetemedtem, hogy megnézem ezt a filmet. Nyilván egy részt szeretem a zombis horrort, de ha jobban belegondolok ezenkívül semmilyen érv nem szól a Night of the Living Dead 3D mellett.

A cím ugye ismerős lehet, hiszen Romero azonos elnevezésű filmjéből 2006-ban készült egy borzalmas remake a mostani Re-Animation pedig tulajdonképpen ennek a sosem várt folytatása.

A 2006-os filmre a remake jelzőt mondjuk csak csínján használnám, mivel a remake jelentése nem az, hogy megaláznak egy régi klasszikust, hanem picit modernebb köntösbe bújtatják, vagy valami hasonló. 2006-ban azonban csak ráköptek egy szegény Romero eredetijére. Félreértés ne essék nem vagyok Romero-fan, nekem az ő filmjei picit lassúak, meg sok a társadalomkritika is, amitől nyilván lesz egy varázsa, de mondjuk a Holtak hajnala remake mindig közelebb állt a szívemhez, mint az eredeti. Viszont akkor is felháborító, ami 2006-ban történt és igazából a borzalom folytatódik, hiszen a Re-Animition legalább annyira gyenge és unalmas, mint az előző felvonás.

Történetünk egy halottasházban játszódik, ahol Gerald Tovar igyekszik tovább vinni apja vállalkozását és megélni ebből a picit talán bizarr, de szükséges szakmából. A pénzben ugyan nem dúskál, de azért csurran-cseppen egy kis pénz a kasszába, bár leginkább a titokban végzett hullaégetés miatt. Igen ám, Tovar úr kapcsolatban áll a kormánnyal, akik néha egy-egy hullákkal zsúfolt szeretet csomagot küldenek neki, hogy a krematóriumban mielőbb szabaduljon meg tőlük. Hősünk azonban elkövet egy hibát, picit tököl és hamar kiderül, hogy a hullák nem is annyira holtak, elég elevenek és az agyat sem vetik meg, mint főfogást. Persze egy darabig nincs velük baj, hiszen a krematóriumban elég jó helyük van, nem igen tudnak kitörni, csak hogy mindig történnek balesetek. Muhahahaha.

A tovább mögött folytatom.

ujjaelesztes-1.jpgAzt hiszem főcsapásként ez történet adja a film gerincét, de elég lassan indulnak be a dolgok és derül ki, hogy mi miért van, bár nem gondolnám, hogy most őrült módjára spoilereztem volna, hiszen nem nagy bumm az egész.

Mivel, hogy lassan indulnak be az események könnyen érezhetjük azt is, hogy ez bizony marhára unalmas és nem is tévedünk akkorát, ugyanis a legnagyobb baj szerintem ez a vontatottság és lassúság. Ez persze valahol Romero-ra is jellemző volt, csak míg ő megpróbált valami velősebb mondanivalót elrejteni a sorok közé, addig a remake készítőinek ez eszük ágában sem volt. Vagy ha mégis, akkor jól elbaszták.

Sablonos testvérharcot láthatunk, ami a Dallasban legalább izgalmasabb volt, bár itt mondjuk néha felbukkan egy-egy zombi. Nahát, nem is tudom hirtelen, hogy hova szarjak.

ujjaelesztes-2.jpg

Ami talán pozitívumként megemlíthető, hogy a zombis maszkok egész tűrhetőek és a hozzájuk fűződő jelenetekkel sincs nagy baj, mindösszesen annyi, hogy ezekből elég kevés van.

Nem is nagyon értem én, hogy Jeff Broadstreet miből is gondolta azt, hogy folytatnia kell azt, ami 2006-ban megkezdett, mert ez nem lett jobb, sőt. A zombik mellett még talán Sarah Lieving nevét lehet pozitívumként megemlíteni, na mondjuk nem azért, mert olyan jól játszik, inkább csak azért, mert csinos.

ujjaelesztes-3.jpg

Ami egyébként további elszomorító tényező az az, hogy ehhez a filmhez Jeffrey Combs is a nevét adta.Nem feltétlen gondolnám, hogy kiemelkedő színész ő, viszont azért ismert, elismert és akkor tessék, öreg korára meghülyül. Andrew Divoff esetében ez nem meglepetés, ő nála ez a bolondozás már korábban elkezdődött, bár hozzá tenném, hogy szerintem ő is eléggé leadta ezzel a produkcióval. De hát enni, inni és adózni kell, tehát talán meg lehet őket is érteni.

Ja és ugye néhány amerikai filmszínházba 3D-be került ez a borzalom. Senki nem tudja miért, ugyanis a normál verzióban a főcím szövegezésén túl sehol nem éreztem, hogy szükséges megoldás lett volna ez, de gondolom valahogy el kellett tapsolni a forgatási összeget.

Legyen ez 3 pontos és akkor még jó pofa is vagyok.

Címkék: 2012 amerikai film 3/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr75010020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása