Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Return of the Living Dead: Rave to the Grave (2005)

2013.04.09. 18:13 Jason13

return-zombi-4.jpgAz előző epizód rendesen meggyalázta a Return of the Living Dead emlékét, erre hogy lehetett volna még rákontrázni? Ha ugyanaz a stáb elkészíti a folytatást! Ja, hogy ez meg is történt, de jó. Bár, olyan szolgai folytatásról mégsem beszélhetünk, mivel hiába maradt meg a szereplők többsége is és hiába az előző epizódbeli karaktereiket játsszák el újra, az ott megtörtént dolgok nagy része itt nem esett meg: tehát a Hybra Tech-nél történt akciózgatás teljesen kitörlődött, ezek helyett most egy tanintézmény körül forognak az események.

Történik mindez úgy, hogy az előző epizód főhőse talál egy Trioxinos hordót és elviszi azt kémikusnak tanuló haverjának. Ő hamar megállapítja, a gáz kis mértékben tudatmódosító hatással lehet elfogyasztójára, így a suhancok hamar kapszulákba tömik és terjeszteni kezdik a helyi dílerrel. Ennek az eredménye az lesz, hogy hamar ellepi a környéket a sok élőhalott.

Folytatás a tovább mögött.

Már az előző rész esetében is botrányosan szarra sikeredett a forgatókönyv, de itt még arra is sikerült rálicitálni. A játékidő során idiótábbnál idiótább karakterekkel találkozhatunk, mellettük pedig logikai buktatókban is gyönyörködhetünk.

De ami mindennek a legalja, az a humor. Oké, elsőre jó ötletnek tűnhet, hogy visszahozzák az eredeti hangulatát, de a végeredmény ebben az esetben is siralmas. Morbid poénok helyett kapunk gagyi vicceket és tini-vígjátékokra hajazó atmoszférát rengeteg részeg és drogos fiatallal. Hát, mit ne mondjak, nagyszerű!

rave-grave-1.jpg
De a zombik legalább most is jól néznek ki, ahogy a véres képsorok is. Sőt, ezekből több is akad, mint az elődben, de itt akkor le is tudtam a pozitívumokat. Ja, még akad néhány pucér csaj, de végképp ennyi.

Sajnos a cselekmény baromi lassan folyik előre, ennek köszönhetően rendesen megterheli nézőjét a film, én legalábbis a végére már majdnem elszundítottam. Kár, hogy nem tettem, így még szemtanúja lehettem egy elképesztően gagyi lezárásnak, ami az első rész fináléját szerette volna megidézni, de ehelyett inkább megerőszakolta azt.

rave-grave-2.jpg
Ha nem lenne az utolsó két epizód, akkor azt lehetne mondani Az élőhalottak visszatérnek szériára, hogy egy kellemes kis agymenés, de így inkább csak szomorkodhatunk, hogy a kellemesen bugyuta és szórakoztató kezdést sikerült megkoronázni két rettenetes förmedvénnyel. Eddig úgy tűnik, folytatás már nemigen lesz (Hál’ Isten), de ma már inkább a remakeektől lehet tartani. Bár, erre talán rá is férne, de inkább nem kísértem a sorsot, nehogy ennél is alább adjanak.

Értékelés: 2/10

Játékidő: 86 perc
Rendező: Ellory Elkayem
Forgatókönyvíró: William Butler, Aaron Stongoni
Szereplők: Aimee- Lynn Chadwick, Cory Hardrict, John Keefe

Címkék: 2005 amerikai film 2/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr715127653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása