Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Az élőhalottak visszatérnek 3. (1993) - Return of the Living Dead III

2013.03.26. 19:09 Jason13

eloholtak-vissza-3.jpgMivel a Az élőhalottak visszatérnek második része nem úgy teljesített, mint ahogy elvárták tőle a fejesek, 5 évig csend honolt a széria tájékán. Majd a jogok átvándoroltak a Trimark stúdióhoz, a rendezői széket pedig az a Brian Yuzna foglalta el, aki a Re-Animator című klasszikus felett bábáskodott, mint producer (mostani műveit inkább ne firtassuk). A végeredmény pedig még jobban megosztotta a közönséget, mint a második felvonás, pedig annál azért egy jobban összerakott darabbal van dolgunk.

Történetünk főszereplői egy szerelmespár, akik kissé unják magukat, így hát elhatározzák, meglátogatják a közeli katonai bázist, hogy állítólagos állatkísérleteket leshessenek meg. Ez pedig könnyen megy, hiszen a fiú apja ott dolgozik és az ő belépőkártyájával beosonnak a létesítménybe.

Ott azonban teljesen más fogadja őket, mint amire számítottak: jószágok helyett emberkísérletek zajlanak, melyben fontos szerepet kap a Trioxin gáz. A fiatalok szemtanúi lesznek annak , ahogy kudarcba fullad a kísérlet, majd mielőtt lebuknának gyorsan elviharzanak. Egy kis etye-petye után ismét útra kelnek, ezúttal azért, mert a srác összeveszik az apjával, ám nem jutnak messzire, mivel balesetet szenvednek, melyben a lány meghal. Főhősünk viszont nem esik kétségbe és a gázzal feléleszti szívszerelmét, de ennek súlyos következményei lesznek.

Folytatás a tovább mögött.

return-living-dead-3-3.jpg

Ahogy fentebb olvasható, a sztori jóval komolyabb az elősző részekhez képest, sőt, itt már egyáltalán nincsenek humoros elemek. Ezek helyett kapunk egy úgy-ahogy működő romantikus szálat nem kevés drámával megfűszerezve, na, meg agyra éhező élőhalottakat.

Ez a kis stílusbeli váltás pedig nem tett rosszat a mozinak, inkább előnyévé vált, hiszen így nem másolja elődjeit és új ötleteket is fel tud mutatni. Például főhősünk pórul járt barátnőjének egyre durvább átalakulását, mivel csak úgy tud uralkodni „agyéhségén”, ha fájdalmat okoz magának. A játékidő végén elég „csinosan” is fest, már ezért a transzformáció miatt megéri leülni a film elé.

return-living-dead-3-2.jpg
Tehát vérbő jelenetekből nincs hiány és a zombik kinézetébe sem lehet belekötni. Bár, belőlük most nincs olyan sok, mint az elődökben, de legalább jól néznek ki. Amivel baj van, az a cselekményvezetés, elég sok az üresjárat, főleg a film közepén. Ez sajnos meghagyja nyomát az összképen, hiszen hiába a jó ötletek, az új megvilágításba helyezett történet és a látványos vérengzések/kreatúrák, ha egyik pontból nyögvenyelősen jutunk el a másikba és így elvesztjük az érdeklődésünk.

return-living-dead-3-1.jpg

Sebaj, azért nem olyan vészes a helyzet, egyszer azért bőven fogyasztható darab ez a rész, legalábbis a másodikhoz képest mindenképp. No, de ami ezután következett, az már maga a pokol!

Értékelés: 6/10

Játékidő: 97 perc
Rendező: Brian Yuzna
Forgatókönyvíró: John Penney
Szereplők: Kent McCord, James T. Callahan, Melinda Clarke

Címkék: 1993 amerikai film japán film 6/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr695127642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása