Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Grabbers (2012)

Alkohollal a szörnyek ellen

2013.01.15. 19:07 Csabi87

grabbers-poszter.jpgAmikor annak idején elolvastam, hogy miről is szól majd a Grabbers egyből várni kezdtem, hiszen mókás kis alaptörténetet vázoltak fel, az angol filmek pedig ilyen téren elég jók is szoktak lenni, legalábbis azok számára, akik szeretik az ottani humort.

Történetünk egy kis ír szigeten játszódik, amelyet nem meglepő módon körös-körül víz határol és egy apró kis városka is helyet foglal rajta. A lakók többnyire idősek, a halászatból próbálnak megélni és nem mellesleg marhára szeretnek a pohár fenekére nézni, hiszen ennél sokkal jobb szabadidős tevékenységre egyébként se számíthatnak a környéken.

A településen dolgozó rendőr is inkább alkohol párát fújtat, mint, hogy a békét őrizné, de egy ilyen helyen egyébként sem történik semmi rossz. Hősünk életét mondjuk egy picit felkavarja, amikor pár hétre helyettesként egy fiatal és pedáns rendőrlány érkezik a városba, aki meglehetősen kilóg a helyiek sorából, de legalább csinos.

Ez még nem is volna nagy baj, de a lány érkezésével együtt - de persze attól függetlenül - egy gusztustalan földönkívüli szörny is felüti a fejét, aki nyomban szaporodni próbál, hogy mielőbb átvegye terület fennhatóságát. Gonoszunk elég nagy és meglehetősen rohadék is, valamint túl sok gyengéje nincs, bár a boldogsághoz vízre és vérre van szüksége, előbbi az élettere, utóbbi a tápanyaga.

A helyiek pedig meglehetősen nagy slamasztikába keverednek, amikor egy nagyobb vihar elvágja őket a külvilágtól, az esőzések miatt pedig a lény a szárazföldön is tud érvényesülni. Ám a leleményes városlakók gyorsan kitapasztalják, hogy ha sokat isznak és a véralkohol szintjük az egekbe szökik, akkor a szörnyek nem igazán próbálják őket megcsapolni. Így hát elkezdődik az ivászat, amely talán megoldást jelenthet a problémára, de azért megnyugodhatunk a dolog nem ilyen egyszerű.

A tovább mögött folytatom.

grabbers-2.jpgUgye milyen mókásan hangzik? Sőt érdekesség lehet, hogy az egyik angliai bemutatón a nézőközönség egy-egy sört is kapott a belépő mellé, ami igazán jó pofa ötletnek hangzik. Mondjuk rosszmájúan megjegyezhetjük, hogy lehet azért próbálták leitatni őket, mert a film csak így élvezhető, de jelezném, hogy ez abszolút nincs így.

A Grabbers nem egy oltári nagy film, viszont szórakoztató, humoros és még egy-két ijesztőbb horrorelem is akad benne, bár nem gore-szerűen, csak olyan lájtos szörnyesen.

Ami külön öröm lehet, hogy a csápos lény nem néz ki ótvarul, a CGI elég jól sikerült, bár túl sokat nem is látjuk, de azért nem panaszkodhatunk. Ja igen a nagy lényen túl, egyébként a kis, ifjú polipszerű szörnyekből is kapunk jó néhányat, akik szintén jó pofák a maguk módján. Az egyik jelenetben nekem a szörnyecskéket idézték - na mondjuk nem azért, mert úgy néznek ki, csak a városi kocsmában csüngtek és bolondoztak mindenhol, ahogy azt annak idején a Gremlins-ben is láthattuk.

grabbers-1.jpg

Karaktereink jók és viccesek, bár ugye a főhős rendőrbácsin és az újonc lányon kívül a többiek jórészt csak rövid időt kapnak, bár talán a részeg halászbácsit is megemlíthetjük, illetve a tudós srácot. Mindannyian jól lettek kitalálva és viccesek.

A poénok mondjuk nem azok a fajták, amiktől a földön fetrengve fuldoklunk, de jókat lehet mosolyogni, sőt egy-két hangos felnevetés is garantált - már ha van humorunk, de ha nincs kár is próbálkozni ezzel a produkcióval.

A szereplőkhöz még picit visszaugranék, mert szeretném megemlíteni Richard Coyle nevét, akit én eléggé bírok, bár az Outpost: Black Sun-ban elég felejthetőt alakított, de ezúttal van alkalma viccelődni ez meg véleményem szerint jót tesz neki. Illetve a mihez tartás véget Ruth Bradley neve is álljon itt, az ír színésznőt eddig mondjuk többnyire csak sorozatokban láthattuk.

grabbers-3.png

Technikailag mondjuk egy dolgot kifogásolnék: a jelenetek közötti átúszásos váltást. Nem tudom, ki hogy van vele, de engem eléggé zavart és szerintem hülyén is nézett ki, hogy javarészt ezt a megoldást választották, nem is igazán értettem miért, de ez legyen a legnagyobb bajunk.

Részemről 6 pontot teljesen jogosan kiérdemel a Grabbers, mint írtam, szórakoztató, humoros és jó. Mindenképpen érdemes vele tenni egy próbát, nagy csalódást nem fog okozni.

Címkék: 2012 6/10 angol film ajánlók ír film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr955012128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása