Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Outpost: Black Sun (2012)

2012.05.21. 19:01 Csabi87

Az Outpost: Black Sun az egyike azon filmeknek, amelyekre valami irgalmatlanul sokat kellett várnunk. Az első rész, amely itthon A helyőrség címen jelent meg 2008-as darab volt és már akkoriban lehetett hallani olyan hangokat, amelyek azt ígérték, hogy a közel jövőben elkészül a folytatás és a hitegetés egyre csak folyt és folyt. Na de most mindennek vége, ugyanis végre valahára kiadták DVD-n a legújabb részt, ami igazából egy ideje már dobozban volt.

Érdemes tudni, hogy én különösen sokat vártam ettől a filmtől, hiszen szerintem az első rész egy príma akció-horror, egy olyan történettel, ami - attól függetlenül, hogy pakoltak bele egy-két rejtélyt - egyszerű, mint egy bot. Ezzel együtt azonban tényleg egy izgalmas, pörgős filmről beszélhetünk A helyőrség esetében. Abban pedig azt hiszem sokan bíztunk, hogy a folytatásra is átmentik ezeket a jellemzőket. Hát rossz hírem van, ez bizony nem teljesen sikerült.

A történet szerint ismét valahol Kelet-Európában járunk, ahol is a múltkori incidens után már tudnak a "zombi" nácik létezéséről és NATO csapatok is felveszik velük a harcot, sőt egy kutatót is a helyszínre küldenek, akinek az a feladata, hogy befejezze az előző részben látott tudós, Hunt munkáját, na meg hogy egyáltalán a megfelelő helyre vezesse a katonákat. Ám de ez a bácsi nem élvezheti a szerepléssel járó örömöket túl sokáig, hiszen áldozatául esik a marcona vitézeknek és itt jön be a képbe két főhősünk Lena és Wallace. Előbbi egy fiatal hölgy, aki náci háborús bűnősökre vadászik (mert az olyan csajos), míg utóbbi valamiféle mérnök, aki szintén megakarja találni a németek szerkezetét, aminek segítségével ugye a katonák életre keltek. Ők ketten aztán csatlakoznak a NATO egyik katonai csapatához és együtt szépen el is jutnak a bunkerbe, ahol aztán cseppet sem egyszerű helyzetbe keverednek (persze az oda út sem zökkenőmentes).

A tovább után írom a folytatást, ezúttal picit spoileresen.

 

A történet egyébként ezúttal sem tűnik túl bonyolultnak, de higgyétek el egy csomó olyan dolgot tettek bele, amivel valószínűleg a hatást szerették volna növelni, amitől azt várták, hogy a néző álla leesik és esetleg amiről azt gondolták, hogy na igen, most faszák vagyunk. De nem vagytok.

 

Blogunk egy másik szerkesztője Jason13 már előttem látta a filmet és említette, hogy egy feleslegesen túl bonyolított filmről van szó és ebben teljesen egyet kell, hogy értsek vele. A készítők szándéka is tiszta: tényleg szerették volna a sztorit még inkább bemutatni, hogy esetleg picit jobban megismerjük a fura szerkezetet, de erre részemről nem volt igény. Egy picit a B-kategória felé hajló, véres akció-horrorral most is megelégedtem volna, de ehelyett kapunk egy rakás maszlagot. A legdurvábban a német katonákkal ólálkodó öreg "zombi" néni verte ki nálam a biztosítékot, akiről most sem tudom, hogy ki a pöcsöm volt és mit keresett ott. Egy biztos, rohadtul idegesítőre sikerült.

Illetve egy másik részt is mindenképpen meg kell említenem, aminek hatására valószínűleg csak elszomorodik a néző: Huntról van szó, az előző rész tudósáról, akit bekebelezett a gép és egyszer csak villámokat szór a kezével, amivel aztán elpusztítja a gonosz katonákat, illetve csak megbénítja őket, de nem tudtam odanézni teljesen jól, mert sírtam a jelent közben. No és hát ilyen buta CGI megoldást csak tényleg Asylum filmekben lát az ember, de az trash, ez meg elvileg nem. Borzalmas volt.

Mindezek ellenére a vége nem volt túl rossz, sőt ugye lezárást sem igazán kapott a film, de hát nyílt titok, hogy jön a harmadik rész, amire mondjuk én személy szerint már nem biztos, hogy vevő leszek.

A ezen részt egyébként szintén Steve Barker rendezte és csak úgy, mint akkor a forgatókönyvet most is ő írta korábbi társával Rae Bruntonnal kéz a kézben.

A főbb szerepekben pedig ezúttal Catherine Steadman, Richard Coyle (Grabbers), Ali Craig (May I Kill U?) és Gary McDonald látható.

A pontokat nézve pedig 5-nél többet nem tudok és nem is akarok adni az Outpost: Black Sunnak, szerencsére nem nézhetetlen, de az előző részhez képest mindenképpen csalódás, legalábbis azok számára biztos, akik imádták a 2008-as első filmet.

 

Címkék: 2012 5/10 angol film ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr884506770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása