Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Teen Wolf - Farkasbőrben - 2. évad 1. rész

2012.06.05. 10:57 Csabi87

10 hónap után újra folytatódott az MTV horrorsorozata a Teen Wolf, amelynek a visszatérést azt hiszem már sokan vártuk. Mondjuk én kifejezetten jól jártam, mert az előző évaddal múlt hét csütörtökön végeztem, tehát nem szúrta túlzottan a seggemet a tű. Már csak azért sem, mert számomra az első évad is egy picit megosztó volt, de erről bővebben itt olvashattok.

A második évad előzetesei viszont azt vetítették előre, hogy talán egy picit komolyabb irányba is megindul a széria, talán picit be is durvul, sőt egy ici-picit ezt a nagyon tinivonalat is maga mögött hagyja, legalábbis én erősen bíztam ebben. Persze nyilván még mindig egy tinihorrorról van szó, de azért nyugodtan oda lehet csapni egyet azoknak a kurva lovaknak, hadd élvezzék ezt a picit nagyobbak is.

Egy részen tehát túl vagyunk, sőt mi több tegnap este a másodikat is leadták, de arról majd holnap írok. 

A tovább után spoileresen folytatom.

bscap0002.jpg

Először kezdjük azzal, hogy picit felelevenítjük az előző évad lezárását, hiszen az események nagyjából az ott történtek után folytatódtak pár nappal. Ugye ott hagytuk abba, hogy az őrült nő személy az Argent lány meghót, mivel, geci módon nem a családi farkasemberölő kódex szerint járt el, hanem kénye-kedve szerint gyilkolgatta a szörnyeket, így hát Derek Hale bosszút állt rajta, miután átváltozott alfa vérfarkassá. Allison és kőkemény apja rájöttek, hogy Scott is farkassá változott, de egyelőre életbe hagyták, mert szép barna szemei vannak, illetve ugye a Lydia nevű förtelmes picsa is farkastámadás áldozata lett, míg Jackson is megkapta a maga kis harapását. Zanzásítva így foglalhatnánk össze.

Az új rész pedig Jacksontól indult, aki szakadt pólóban kecmergett elő egy ismeretlen tóból. Hogy miért, azt sose tudjuk meg, nyilván fürdött vagy halra vadászott, mindenesetre full drámaian lépett ki a mélységekből vizes felsőtesttel, hogy néhány bugyi biztosan benedvesedjen, így gyorsan elkönyvelhettük azért, hogy a készítők továbbra is próbálnak nyomást gyakorolni a tinilányok és SP szívére. Az ex-lacrosse kapitányon persze a harapás nyoma is látható, így hát gondolhatjuk, hogy végre lesz egy gonosz karakterünk, ami nem is ártana, de azért idővel kiderül, hogy Jackson szervezete küzd a harapás ellen ezért fekete trutyi ömlik minden testnyílásából. Fúj.

bscap0000.jpg

Lydia pont ellenkezőleg kezeli a dolgot, neki a fürdővízéből tör elő valami fekete víz, amiben ismeretlen eredetű hajcsomókat talál és mindezt már a rész elején, hogy minden gyomor felkavarodjon, bár szerencsénkre a későbbiekben azért egy ennél durvább jelenet sorra is sor kerül. Illetve a csaj aztán meztelen eltűnik a világba, hogy a misztikum és a hamvas testrészek se maradjanak ki.

Természetesen nem mehetünk el szó nélkül Scott és Allison bimbózó kapcsolata mellett sem, amely már-már ismétli önmagát, hiszen Argent apuka ismét megtiltja a légyottokat, ezúttal egy fegyverrel nyomatékosítva a szavait (ezt a jelenetet egyébként flashback formájában láthatjuk "csak") és Scott arcát.
A fiatalokkal kapcsolatban azért megjegyezném, hogy a 10 hónap alatt továbbra sem vették részt színjátszás órákon, így sok újat nem nyújtanak.

Ezentúl egy fontos új szereplő is belépett a képbe, még hozzá Argent nagypapa, aki lánya temetésére érkezett a városba. Róla már az elején kiderül, hogy legalább olyan menő, mint amilyen kopasz, mert miután kettétör egy SD memóriát, még arra is marad energiája, hogy lassítva lépkedjen, ami ugye minden esetben a megkérdőjelezhetetlen "Én vagyok a Janik" közös jellemzője. Argent nagypapiról egyébként az is kiderül, hogy kurvára mérges lánya halála miatt, mivel a rész végén kijelenti, hogy bassza meg az összes vérfarkas (nyilván nem így, mert a tinik nem hallhatnak csúnya beszédet a TV-ben, tanulják meg azokat a szüleiktől) és meg fogják ölni mindet, leszarva a szabályokat és a kódexet. Ennek örömére pedig ketté vág egy vérfarkast is, ami mindenképpen izgalmas jelenet.

bscap0001.jpg

A kettévágott vérfarkas egyébként a rész címadója, az Omega, mert hogy ilyen fajta farkasember is létezik. Őszintén szólva erősen bízom abban, hogy a készítők kiaknázzák a görög ábécé adta lehetőségeket és az évad során még Üpszilon lénnyel is találkozunk.

A történéseket tehát így foglalhatnánk össze.

Az új évad az első rész alapján egyébként talán tényleg szállítja az ígért több akciót és picit durvább jeleneteket. Persze a gond, hogy ezek egy része még mindig hülyén, közelről van vágva, tehát nem feltétlen kaptak több pénzt ezekre.
Aztán egyelőre úgy tűnik, hogy az írók sem lettek viccesebbek, hiszen Stiles karaktere ha lehet még idegesítőbb, mint eddig és az elején szánalmas poéncsírákat írtak a számára. Olyanokat, amit már az 5 éves gyerek is látott háromszor és elsőre sem nevetett rajta - ez alatt egyébként az álmában beszélésre gondolok, hihetetlen, hogy ma ezzel még valaki próbálkozik... illetve az édesség automatában szorult cukorka esete... szintén zenész.

Persze azért a hülyeségek más téren is megmaradtak. Főhőseink még mindig az osztály előtt hangosan beszélik meg a vérfarkas dolgokat, amit persze továbbra sem hall meg senki, hiszen süket az összes. Illetve az is hasonlóan jó jelenet volt, amikor Derek és Scott a fa mellé(!!!) álltak, így bújva el az Argent famíliától, akik akkor sem vették őket észre, amikor Derek Hale egyáltalán nem halkan azt mondta Scottnak, hogy: "Nézzé' oda, nézzé' oda!" Persze Argent nagypapa esetében érthető, hiszen habár remekül forgatja a kardot a hallása már biztos nem a régi.

bscap0004.jpg

Jaj, tényleg. Scott nyúlugrása viszont valami zseniális volt. Azon tényleg lehetett egy jóízűt nevetni. Mint valami beteg nyúl úgy kaptat dombon fel, dombon le, autókon át. Sok Attenborough filmet láttam, de abban egy farkas se futott így. Na de mindegy, ez már csak kötözködés.

Amit még így egy rész kapcsán megemlítenék, azok a zenei betétek. Nyilván ez a része szubjektív, de mintha picit pozitív irányba változott volna, nekem ezek a zenék most jobban tetszettek, illetve a opening credits sem rossz.

No tehát valami ilyesmi volt a második évad kezdése, ígérem a többi rész esetében megpróbálok picit rövidebb lenni. Ha pedig minden jól megy, holnap már érkezik is az írás a második részről.

Címkék: sorozat farkas vérfarkas teen wolf

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr934566449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S.Witwicky 2014.10.03. 13:38:01

Fikázás az egész már bocs!Én is észreveszem ezeket a nem kis hibákat,de a ku**a jo hangulata miatt nézem

süti beállítások módosítása