Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Teen Wolf - Farkasbőrben - 1. évad

2012.05.31. 18:59 Csabi87

teen-wolf-tv-movie-poster2.jpgMost vasárnap folytatódik az MTV Teen Wolf című horrorsorozata a második évaddal (az elsőt meg holnaptól vetíti az AXN magyarul) ezért arra gondoltam, hogy mindenképpen érdemes lenne vetni egy pillantást az első felvonásra is.

Már itt az elején fontosnak tartanám megjegyezni, hogy nem én vagyok a Teen Wolf célcsoportja - igazából az MTV-é sem, bár a Death Valley kétségtelenül jó lett - hiszen, mint a cím is jól sejteti egy tiniknek készült szériáról van szó, ami az Alkonyat keltette szélvihart igyekszik meglovagolni. Azonban mielőtt bárki is gondolkozás nélkül ALT+F4-et nyomna meg kell említeni, hogy a Teen Wolf mindenképpen közelebb áll a horrorhoz, mint a Twilight Saga, amelynek annyi köze van a műfajhoz, mint Varga Viktornak a dalszövegíráshoz. 

Mindezeken túl egyébként az 1985-ös Michael J. Fox főszereplésével készült Az ifjú farkasember remakejeként is számon tarthatjuk a filmet, csak ugye immáron modern környezetbe helyezve, a tini lányok kedvéért egy halom félmeztelen férfi felsőtesttel és a humor helyett inkább egy nagy adag nyáladzós jelenettel. Persze néha azért előfordulhat, hogy elmosolyodunk, de a készítők nem igazán tettek ki magukért ezen a téren.

Irigylem is a készítőket, hiszen könnyű dolgok volt; a sorozatot az MTV a fiataloknak szánta, olyanoknak, akik talán még most ismerkednek a sorozatokkal, akik legálisan még nem is nézhetnének horrort, akiknek az időnként a monitorból kicsapódó nyálcseppekre is van igényük és akiket kevésbé zavar az, ha ügyetlenek a színészek. Ezzel persze nem degradálni szeretném őket, hiszen 10 éve valószínűleg én is imádtam volna a Teen Wolfot.

Előjáróban tehát azt bátran kijelenthetjük, hogy a fiataloknak egész jó lesz ez a sorozat arra, hogy a horrorral ismerkedjenek, hogy megkedveljék ezt a műfajt, ne adj Isten horrorrajongók legyenek, az edzettebbek viszont egy kis távolságtartással álljanak neki a Teen Wolfnak, mert azért itt-ott van baj. 

A tovább után részletezném a dolgokat, igyekszem spoiler mentes lenni.

teen-wolf-mtv-1.jpg

Történetünk főhőse Scott McCall, egy 16 éves srác, aki egy picit lúzer, a fésűt nem ismeri és minden álma, hogy bekerüljön az iskolai lacrosse csapatba. Igen, lacrosse - picit érezhetjük, hogy az eredeti filmben lévő kosárlabdát, azért meglehetősen sikerült kiherélni - bár egy jó pont jár az íróknak, mert az egyik részben egy idősebb karakter is megjegyzi, hogy hát az ő korában a kosárlabda volt a menő. Ennél egyébként már csak egy curling csapat lenne a borzalmasabb, vagy egy középiskolás sakkválogatott...

Scott egy idióta haverral is meg van áldva, aki olyan 20 perc után már idegesítő, de ennek ellenére megnyugtatólag jelezném, hogy sokszor 20 percen keresztül "élvezhetjük" majd a faszságait. Hősünket pedig idióta haverjának köszönhető, hogy egy éjszaka az erdőben jól oldalba harapja egy elnagyolt CGI farkas, aminek utána a kis Scott fura változásokat tapasztal önmagán: a hallása annyira jó lesz, hogy mindenkit meghall, akit vesz a kamera, a lacrossban, vagy hogy írják olyan istenkirály lesz, hogy még a tornászlányok is megirigyelnék, ahogy ugrál és ami a legdurvább, hogy időközönként vérfarkassá változik. Ez utóbbi egyébként abban merül ki, hogy sárga lesz szeme, megnőnek a körmei és barkó nő az arcára, pont úgy is néz ki tőle, mint az X-Men Farkas-a, csak mindenféle fémes izé nélkül. Máskülönben pedig se nem lesz nagyobb, se nem lesz farkas arcúbb (oké, egy picit eltorzul) és se nem lesz szőrös, mert ma már az nem divat, hiszen 2012-ben a valamirevaló vérfarkasok is higiénikusak és epilálnak, vagy mi a tököm. 

A történetbe egyébként további sablon karakterek is bekapcsolódnak, úgy mint a lacrosse csapat kapitánya, aki a helyi seggfej is egyben, illetve az ő barátnője, aki meg a városka egyik legnagyobb ribanca (bár többször említést tesznek arról, hogy a lány valójában nagyon okos és nem is kurva, de ez csak duma, 12 részen keresztül pont az ellenkezőjéről tesz tanúbizonyságot). 
Nem mehetünk el szó nélkül az új csaj mellett sem, aki naná, hogy Scott szerelme lesz, illetve Derek Hale nevét is meg kell említeni, ő a sorozat rossz karaktere, a vérfarkas, aki eleinte csak a háttérben áll, de később meg is szólal (bár ne tette volna, mivel a háttérben állva hitelesebb színésznek tűnt).

Az említett karakterek sajnos annyira laposak, hogy ha élükre állítanánk őket, akkor azt sem tudnánk, hogy léteznek, ami pedig tovább tetézheti a bajt, hogy a színészi játékok is hasonlóan rosszul sikerültek. Persze értem én, hogy a félmeztelen felsőtestek látványa feledteti a lányokkal, hogy Tyler Posey messze van attól, hogy jó színész legyen, de azért mégis csak beírathatták volna őket valami iskolába, színi tanodába vagy ilyesmibe, de az is lehet az MTV is úgy castingol újabban, mint az RTL Klub. Egyébként a két tinilány színészünk még borzalmasabb és remek példái annak, hogy attól, mert valaki szép még nem biztos, hogy ügyes is. Ripacsok.

teen-wolf-mtv-3.jpg

A felnőttebb színészek azért szerencsére értékelhetőbbek, JR Bourne (13 kísértet, Vérszomj: A kezdet, Ördögűzés Emily Rose üdvéért) nevét például külön ki is emelném, mert őt bírtam. Persze ellenpélda itt is akad, például Jill Wagner, akinél egy tál palacsinta is hitelesebb. 

Ami a horrort illeti szerencsére akadnak jó jelenetek, sőt jó részek is (a 7. epizód például egy nagyon korrekt és jó rész), itt tulajdonképpen nincs nagy baj, oké, nyilván meglehetősen sablonos az egész és csak kevés meglepetéssel találkozhatunk, de ez a része viszonylag eltalált lett.
A romantikusabb részek már kudarcra ítéltek, amiben szerepe van a már említett színtársulatnak is. A viccesnek szánt részek, meg nem annyira viccesek, igazából szerintem egy kezemen megtudom számolni a jó poénokat.

Mindenképpen szót kell még ejtenünk a zenékről is, amikkel igazán telepakolták a sorozatot, néha annyira hangosan ordítanak, hogy az már fáj (bár néhány részt rendezőként jegyző Russell Mulcahy eleinte klipeket dirigált)) és többségében szar válogatásról is beszélhetünk, de ne kössünk csak bele ebbe, mert az MTV-nél tudják mi kell a fiataloknak, a zenei motívumok pedig pont ezt tükrözik a Teen Wolf esetében is. 

Na és végül, hogy milyen a Teen Wolf? Elmegy. Van ennél rosszabb is, sőt igazából az a helyzet, hogy ahogy eltelik pár rész, mintha picit jobbá válna, izgalmasabb lenne és beindulna, kevésbé lenne nyálas és valamelyest még meg is lehet szeretni. Persze ehhez el kell viselnünk a bűnrossz színészeket, az említett sablonosságot, de ha ezeken túllépünk akkor még élvezhetjük is.

Ami biztos, hogy a blogon igyekszünk nyomon követni a vasárnap kezdődő 2. évadot.

Címkék: sorozat farkas vérfarkas teen wolf

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr144554894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cyril 2012.07.11. 19:00:40

Hali! Megnéztem az első évadot, pedig nem akartam, ahogy írtad "nem az én/mi korosztályunk"...
Mostanában elég sok sorozatot nézek, és adtam neki egy esélyt. Ha bűnrossz lett volna, valószínű max. a 3. résznél leállok. Megvallom kellemesen csalódtam :) . Nem egy remekmű a sorozat, de nekem bejött, lekötött vártam, hogyan folytatódik. Lehet nagylelkűen pontoztam, de ez van :D
Itt egy kis lista a sorozatokról amit néztem mostanság, hátha valaki kedvet kap (van itt kérem horror,thriller,vígjáték,scifi,fantasy,dráma)és a saját szubjektív pontozásom:
Teen Wolf Season 1 10/8
The River: Season 1 (A folyó) 10/10
An Idiot Abroad: Season 1 (Egy idióta külföldön) 10/9
Workaholics: Season 1 (A munka hősei) 10/7
Death Valley Season 1 10/8
American Horror Story: Season 1 10/10
Warehouse 13: Season 1 (13-as raktár) 10/10
Eureka: Season 1 10/10
Being Human (Us): Season 1 (Emberbőrben: Első évad) 10/9
Haven: Season 1 10/10
Eureka: Season 2 10/10
Warehouse 13: Season 2 (13-as raktár) 10/10
The Killing: Season 1 10/9
The Killing: Season 2 10/9
Homeland: Season 1 10/9
Awake: Season 1 10/9
Ugly Americans: Season 1 (Furcsa Amcsik) 10/9
American Dad!: Season 1-2-3-4 (Amerikai Fater) 10/10
Eureka: Season 3 10/10
Grimm: Season 1 10/9
Once Upon A Time: Season 1 10/10
Scrubs: Season 1 (Dokik) 10/8
Modern Family: Season 1-2 (Modern család) 10/9
The Fades: Season 1 10/6
Death Valley Season 1 10/8
The League: Season 1 (A Liga) 10/7
The Walking Dead: Season 1 10/7
The League Of Gentlemen: Season 1 (Kretének klubbja: Első évad) 10/7
Psychoville: Season 1 10/7
Ennyi lenne...by

Cyril 2012.07.11. 19:29:52

Miért nem jelenik meg a kommentem? Írtam egy kis regényt? Lehet azért? Ezt majd töröljétek thx

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2012.07.12. 13:23:29

Én látom, amit írtál, legalábbis most :) remélem mások is :)
Örülök, hogy a Teen Wolf tetszett, szerintem a második évadba is kezdj majd bele, mert rosszabbnak nem rosszabb, sőt kifejezetten jó részek is vannak :) mondjuk 2-3 volt eddig:D

A sorozatos lista pedig szép :)
Én a Havennel például nem jutottam sokáig, 2 részig... pedig hát Stephen King mű alapján készült, de túl lassú volt, így félre tettem :D, ja és ugye Psychoville 2. évad, továbbra se folytattam:D Annyira borzalmas volt!

Viszont a Todd and the Book of Pure Evil-t ajánlom figyelmedbe:) Meg persze mindenki figyelmébe :) Az például elég fain:)

süti beállítások módosítása