Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Annabelle (2014)

A Démonok között előzményfilmje

2014.10.27. 17:40 Jason13

Annabelle_jelenetfoto-9.jpgJames Wan 2013-ban bemutatásra kerülő The Conjuring című darabját én nagyon szerettem. Azt viszont meg kell hagyni, hogy nem volt egy formabontó mű, szimplán csak stílusosan pakolgatta egymásra a rendezőúr a sablonokat és ebből egy kifejezetten szórakoztató, néhol ijesztő és hátborzongató kísértetmozi született. A siker nem is maradt el, így a producerek el is kezdtek mozgolódni. Folytatás helyett egy spin-offot álmodtak meg, amely bemutatja az eredeti film egyik hátborzongató figurájának, Annabelle babának az első gonoszkodásait. 

Az ötlet nem rossz, a megvalósítás pocsék. De kezdjük az elején. A történet középpontjában egy fiatal házaspár áll, épp a gyermekáldás előtt. Viszont nem igazán tudják élvezni az élet nyújtotta örömöket, mivel két sátánista rájuk támad az éjszaka közepén. Szerencsére hőseink túlélik a megpróbáltatásokat, azonban ezek után még borzalmasabb dolgok várnak rájuk: egy démoni erő által megszállt játékbaba kezdi el őket zaklatni.

Már maga a sztori olyan, mintha egy sablongenerátor köpte volna ki magából, de nem ezzel van a baj. Gondoljunk csak bele, a Démonok között se mutatott fel csavaros szkriptet. A kivitelezésben van a hiba, pontosabban a rendezésben. John R. Leonetti főállását tekintve operatőr, annak pedig kiváló (ő felelt az Insidious első két részének és a The Conjuring képeiért is), direktorként azonban kudarcot vallott. Nem is először, az ő nevéhez köthető a rettenetesre sikerült Mortal Kombat második felvonása és a Pillangó-hatás 2. része. Ezek után nem is értem, miért őt kérték fel ide.

annabelle_a.jpg

Nem csinál mást a fickó, mint vért izzadva, ész nélkül másolja James Wan stílusjegyeit. Ebből az sül ki, hogy az ijesztőnek szánt jelenetek szimplán hatásvadászok és unalmasak. Hiányzik a lúdbőröztető atmoszféra és a feszültségkeltés, ezek híján szimplán unalmasak a nagy rémisztgetések. Sőt, az előzetes sikeresen el is lőtte a két legjobban sikerültet. Azokon kívül marad még egy, ami úgy-ahogy működőképes, de ez akkor is csak 3 jelenet! Azért egy félelemkeltésre játszó horrortól elvárható lenne, hogy ennél többet nyújtson.Annabelle-2014.jpg

Az külön vicces volt számomra, hogy a drámai szál néhol sokkal jobban ki lett dolgozva, mint a film horror oldala. Igaz, a főszereplők igazi papírmasé figurák és a szájukba adott mondatok is sokszor röhejesek, de ezek a játékidő közepénél jóval több teret kaptak, mint például maga Annabelle. Emiatt a tempó elég hamar döcögőssé válik és csak a befejezésre talál magára valamelyest, ahol sikerült a legkiszámíthatóbb módon lezárni az eseményeket.

Így a végére jöjjön néhány pozitívum is. Az operatőri munka kellően profi, Joseph Bishara zenéje is hangzatos és kb ennyi. Mindent összevetve, egyszer azért nézhető szösszenet ez, a gyengébb idegzetűeket még meg is izzaszthatja, de akik már a The Conjuring-t se tartották kellően félelmetesnek, azok ezt körbe fogják röhögni. Mégpedig megérdemelten.

Játékidő: 98 perc
Rendező: John R. Leonetti
Forgatókönyvíró: Gary Dauberman
Szereplők: Ward Horton, Annabelle Wallis, Alfre Woodard

Értékelés: 4/10

Címkék: 2014 amerikai film 4/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr436835473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsézön 2014.10.28. 16:35:39

Mondanám, hogy kár érte, de nem mondom, mert szerintem már az ötletnél el kellett volna vetni az egészet és csinálni valami mást helyette. Persze a pénz a lényeg és az valószínűleg meg is lesz majd. A Démonok között tényleg egy sablonparádé volt, de szerintem is működött, bár pöppet túl van ajnározva, mint a Sinister is. (Ami szerintem szar. :)). Az Insidious 2. része viszont kimondottan tetszett és abból kíváncsi vagyok a 3. részre is, de talán lassan elég a szellemekből és a zombikból. Jöjjenek a szörnyek! :)

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2014.10.28. 21:45:32

@Dzsézön: Már megvan a pénz. Már a nyitó hétvége egész parádés volt, most pedig világszerte több mint 200 millió dollárnál tartunk.

Dzsézön 2014.10.29. 11:23:48

@Csabi87: Jó üzlet ez a sablonhorror. Tolják orrba-szájba relatív kevés lóvéból és megeszik az emberek. Sőt mintha ezek lennének a horrorműfaj krémje. Ennek a császára a Paranormális ektiviti.

2015.04.29. 20:21:28

Hat, szoval en ezt vegul megneztem, de minek. Nem irnek kommentet, de el kell, hogy mondjam, hogy mennyire zavar es aggaszt ez a modern trend a filmkeszitesben, hogy mindent, MINDENT szo szerint kell ertelmezni... Azt hiszem a kapzsisagbol ered, hogy ne legyen minimalis penzugyi kockazat sem, zero controversy, nem csuszhat el a felreerteseken a film, egyetlen arva lelek szamara nem lehet semmi soha tobbe ketertelmu, csak semmi obskurus absztrakcio, inkabb mindent megmagyarazunk es szo szerint leforditunk, lejelelunk, lefestunk... Az peldaul miert, mondja meg valaki, hogy tenyleg miert kellett, hogy megjelenjen az ordog maga? Miert kellett ez? Miert nem lehet a gonosz egy absztrakt fogalom, miert nem szarmazhat a targybol a gyulolet, miert kell hozza egy csaladi hazba szo szerint, piros nagybetukkel kitablazva beronto vadidegen gyilkos? Miert kellenek allandoan ezek a konkret demonok, akiknek mindig sajat logojuk es szlogenjuk van, amiket egy fekete konyv tartalmaz, amiben ugy vannak a demonok tipizalva mint a gyogyszerhatarozo a mellekhatasokkal? Miert? Ez kell az amerikaiaknak? Tenyleg ezt varjak a filmektol, igy gondolkodnak halal komolyan? Valaki erti ezt? Miert nem lehetett peldaul a baba magatol gonosz? Csak ugy, minen elozmeny nelkul, egy szuntelen terrorforras? Mintegy a gyermekvallalassal kapcsolatos felelmeket megtestesitendo? Vagy, peldaul tanuja volt valami elmondhatatlan szornyusegnek valakinek a gyerekszobajaban, ahol a gonosz egesz maskent oltott testet, vagy egy elveszett ongyilkos lelek ragadt benne, es azota stop-motion animacioval kuszik a foldon a rettego emberek fele, peldaul az miert nem lehetett volna eleg ijeszto? Az Insidious 2-rol is ugyanez volt a velemenyem, az is olyan volt, mint egy antologia egyben, volt benne demon, szellem, gyermeket bantalmazo anya, sorozatgyilkos... minek? :D Ebbol az egyik nem eleg? Mostmar mindig ez lesz minden Amerikaban keszult, mainstreamnek szant horrorfilmmel? Nemaaaar. :(

süti beállítások módosítása