Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

100 Degrees Below Zero (2013)

2014.07.01. 18:01 Csabi87

100degrees.jpgEz bizony most egyáltalán nem horror, inkább egy katasztrófafilm, de néha bizony ilyen is elfér a mi spájzunkban is. Ennek pedig több oka is van. Egyrészt a 100 Degrees Below Zero forgatásai Magyarországon zajlottak, így aztán magyar szereplőkkel is találkozhatunk, mondjuk Kamarás Ivánnal. Másrészt volt, aki kérte, hogy ugyan írjunk már erről a gyöngyszemről és mi néha jó fejek vagyunk. Harmadrészt pedig egy embert átszúr egy CGI jégcsap, ami mi, hanem horrorisztikus? Ja és egy Asylum termékről van szó én pedig élek-halok a stúdió munkáiért. 

Na de nagy levegő! Kezdünk és ez bizony nem lesz egyszerű.

Vulkánkitörések következtében gigantikus méretű hamufelhők keletkeznek és indulnak útnak Európa felé. Viszont nem egyszerű töpörödött szarokról van szó, hanem olyanokról, amelyek a kontinens több, mint 80%-át eltakarhatják a Naptól, és a számítások szerint, akár 2 éven keresztül is eltarthat a folyamat. Ennek pedig természetesen beláthatatlan következményei lennének, hideg és havazás mindenfelé. Belegondolni is hátborzongató.

A középpontban pedig egy család szerepel, két felnőtt gyerkőccel, akik Párizs magyar negyedében várják a Londonból érkező szülőket, akiknek olyan mázlijuk van, hogy pont egy magyar rendszámú autóval tudnak útra kelni, igaz a kocsi a nagy alagúton átérve hirtelen brit rendszámot kap.

Egy másik szálon a Sliders professzora, John Rhys-Davies is feltűnik, míg a mindig összevont szemöldökkel közlekedő Kamarás Iván azt a tudós embert alakítja, aki folyton számításokat végez és mindig szomorú hírekkel szolgál.

Viszont ez csak a jéghegy csúcsa, a 100 Degress Below Zero ugyanis agysejt ölő szórakozást ígér.

100degrees-2.png

A párizsi magyar negyedről már esett szó, de ne hagyjuk ennyiben ezt az érdekes földrajzi területet, ahol az utcákon magyar rendszámú autók tömkelege parkol és ahol a Duna és a Parlament mását is sikerült felépíteni a lelkes helyi lakosságnak, gondolom mintegy fricskaként Trianonért. De mondjuk Hősök terét is kapunk és egy Petőfi Sándorról elnevezett utcát is, ha elég figyelmesek vagyunk. Persze badarság volna elszaladni a magyar szöveggel hirdetett eladó lakás mellett, hiszen mint tudjuk a francia magyar negyedekben ez így szokás.

Ezek az élmények már egy jól eső oldalba rúgásként érik az embert, de nem szeretném kihagyni a világ legnehezebb falécekből összetákolt polcrendszerét sem, ami majdnem megöli egyik főhősünket, ugyanis ráesik és az ilyet, mint tudjuk egyedül senki nem tudja megemelni, így főhősünk sem, csak egy erre a célra talált vascsővel, amit az építkezésről sikerül elcsennie.

100degrees-3.gif

A többi zseniális pillanatot nem lőném el, hiszen akad még ínyencség, inkább nézzük kik gondolták úgy, hogy érdemes nehezen megszerzett színészi érdemeiket a sárba tiporni.

Kamarás Iván nevét már említettem, őt egyébként akárki akármit mond élvezet nézni és öröm látni és minden irónia nélkül mondom, hogy én ingyen is bevállalnék egy hasonló szerepet egy Asylum filmbe.

Jeff Fahey feltűnése viszont más tészta, mondjuk a szereplők közül még ő a leghitelesebb - naná a gyerekeit alakító két színészhez képest mondjuk még a Csalagút utánzat is jobban játssza a szerepét - illetve John Rhys-Davies, a kedvenc professzorom - bocsi, nem tudok elvonatkoztatni a Sliders szerepétől - pedig sajnos feltűnik itt, de a kis nyugdíj mellé kell a betevő na.

100degrees-1.jpg

A forgatókönyvet H. Perry Horton írta, akitől nem rég a Mega Shark vs. Mecha Shark és korábban A kétfejű cápa is érkezett, míg a segítőtársa az a Richard Schenkman volt, akitől az Abraham Lincoln, a zombivadászt és a Zombie Nightot láthattuk.

R.D. Braunstein pedig a rendezés részét vitte a dolgoknak meglehetősen félkedvvel, hiszen elég összecsapott fércmű ez, ami kár, mert egy ilyen idióta történetből azért kicsivel többet is ki lehetett volna hozni, hogy ne csak magyarként legyen szórakoztató.

A 2 pont elvitathatatlanul jár, viszont ha nem éled a hasonló filmeket vagy nem vagy Kamarás Iván rokona, akkor inkább kerüld el messziről.

Címkék: amerikai film 2/10 2013 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr516410729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása