Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Abraham Lincoln vs. Zombies (2012)

2012.06.25. 18:17 Csabi87

abrahamlincolnvszombies_poster.jpgItt van, megjött az Asylum legújabb csodája, amely most is a lopás árnyékában született, hiszen ezúttal a Bekmambetov-féle vámpírvadászos Lincoln filmet formálták a saját képükre, nem feltétlen nagy IQ-mennyiségről tanúbizonyságot téve. De tudjátok mit? Ezzel nincs is baj, hiszen amikor nem "borzalmas" CGI szörnyes filmet gyártanak, akkor éppen koppintanak, de a vérbeli rajongók, köztük én is, pont így szeretjük ezt a kis filmes csapatot.

Bizony van, aki szereti a filmjeiket, bármennyire is nehéz ezt elhinni, hiszen ha szétnézünk a neten, akkor hazai viszonylatban leginkább a fikázást láthatjuk, mondjuk más kérdés, hogy a legtöbb okos még a büdös életben nem látott Asylum filmet, csak lehordja, hogy "Bazzeee, mi lesz a következő Kádár egy vérpuli ellen?", pedig a Lincoln és a vámpírok sem sokkal zúzósabb és most szigorúan az alapötletről beszélek, mert naná, hogy Bekmambetov jobb rendező és naná, hogy azon a produkción jobb szakemberek dolgoztak, jobb színészekkel és több pénzből, viszont az Asylum csak egy kis pénzt szeretne és szórakoztatni egy bizonyos közönséget. Aki pedig nem bírja a filmjeiket ne nézze meg. Szabad országban élünk (mondjuk elnézve a helyzetet fene tudja meddig lesz ez így, na de ez már egy más kérdés).

Persze ezen érzelmi kitörésből nem kell gondolni, hogy az Asylum fizetett nekem vagy, hogy édesapámé a cég, egyszerűen csak szórakoztat, amit csinálnak. Tény, hogy mindezt borzalmasan és nevetségesen teszik, de a számok igazából őket igazolják. 

A tovább után pedig a filmre is kitérnék, mert mégis csak azért van ez a poszt.

A film története igen csak a minimalizmus és a baromság jegyében készült, ahogy azt megszokhattuk. Először a kis Lincoln láthatjuk, aki már fiatal srácként kénytelen végezni egy zombival - aki mellesleg az édesanyja - majd elnökként ismét hírt kap arról, hogy az élőhalottak felütötték foszladozó fejüket, ráadásul a polgárháború közepette.

Hős elnökünk így hát tulajdonképpen úgy dönt felveszi a harcot velük, pár bátor embere pedig vele tart és meg is kezdődik a zombiírtás, amelynek komolyságát az is jelzi, hogy Észak és Dél előbb utóbb az együttműködésre is hajlandó lesz.

Az Asylum tehát alapjaiban bolygatta meg a történelmet, de ha az evolúcióval és az állatvilággal megtehetik, akkor ezzel miért ne tehetnék. 

A cég legutóbbi zombis produkciója egyébként a tavalyi Zombie Apocalypse volt, amiről írtunk is és hát enyhén szólva is szarul sikerült. Nem is feltétlen az Asylum-sága miatt, hanem mert szarul vágott volt, gagyi és a hideg rázott miközben néztem. Ezzel szemben az újabb zombi produkció egy picit jobb. Az akciókat jobban láthatjuk és habár leginkább csak CGI-sen levágott fejekkel találkozhatunk azért talán mégis csak több ez, mint, amit az előző filmben kaptunk.

Persze nyilván itt is van olyan, amikor látványosan mellészúrnak a zombinak az mégis meghal, de a CGI talán egy picit ügyesebben lett megoldva ebben az esetben. Mondjuk a stáb sem teljesen ugyanaz, tehát ez is lehet az oka.

Szereplőink sokkal itt sem jobbak, de az Asylumos nagy átlagot hozzák, ami talán hiányként merülhet fel, hogy alig van nagy mellű női karakterünk, mondjuk két pár felpolcolt cicit láthatunk, de ezek sem olyan hangsúlyosak. Na de írjuk ezt a történelmi hitelesség számlájára. Haha.

A zombik "az egynek elmennek" kategóriát erősítik. Az viszont kifejezetten röhejes, hogy vannak alvó zombijaink, akik mellett csendben el lehet osonni, hacsak nem kelti fel őket egy kakas. Nagyon sok zombifilmet láttam és ezáltal nagyon sok zombit, de alvó példányokkal még nem igen találkoztam, de az Asylum most ezt is elhozta nekünk. Ez mondjuk már csak azért is gáz, mert így jóval kevesebb akciót kapunk, ami egy idő után hiányozni is fog, hiszen a nagy Lincoln monológok és az északiak és déliek közti párbeszédek nem a legszórakoztatóbbak. 

A kifejezetten szar húzás talán egyedül a fiatal Teddy Roosvelt szerepeltetése volt, mondjuk ebben nagy szerepe van annak is, hogy az őt alakító Canon Kuipers egy kis pöcs.

Lincoln-t egyébként Bill Oberst Jr. játssza, aki Asylum-filmekben már tűnt fel, de ami picit mókás vele kapcsolatban, hogy a Death Valley sorozatban is láthattuk, ott zombiként és lám ezúttal a zombik ellen harcol. Ez a példa is jól mutatja, hogy az Asylum annyira fejleszti a karaktereket, hogy az produkciókon átnyúlik.

A készítők közül a rendező nevét még megemlíteném, ezt a feladatot Richard Schenkman látta el, aki picit azért kezd lecsúszni, hiszen 98'-ban egy drámájával nyert pár díjat, sőt Az őslakó című 2007-es filmje is elég közkedvelt volt.

Magára a filmre én 3 pontot azért adnék, nyilván Asylum film, nem fogom túl pontozni, de azt hiszem ez egy korrekt pontszám, mert a jobbik fajtából való még így is és mint a bevezetőben írtam, az esetek többségében szeretem ezeket a produkciókat.

Címkék: 2012 zombi amerikai film 3/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr504606998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása