Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Még mindig tudom, mit tettél tavaly nyáron (1998) - I Still Know What You Did Last Summer

2014.05.23. 17:53 tfsello

letöltés_4.jpgA Tudom, mit tettél tavaly nyáron sikere után a készítők úgy gondolták, azonnal leforgatják a második részt, a még inkább kacifántos nevű Még mindig tudom, mit tettél tavaly nyáron-t. A végeredmény nem lett olyan jó, mint az első rész, de ez a hollywoodi filmek nagy részénél így van.

Talán pozitívum, hogy a folytatáshoz mindenkit sikerült meggyőzni, aki az első részben életben maradt. Itt van ismét a szépséges Jennifer Love Hewitt és a szépfiú Freddie Prinze Jr. is.

Az új színészek közül Mekhi Phifer neve lehet ismerős. Ő a film előtt a Vészhelyzetben szerepelt, és róla is elmondhatni, ez a horrorfilm ugródeszka volt számára. Kapunk melléjük töltelékszínészeket, a csini szőkét, Jennifer Esposito-t, a kötelező afroamerikai nőt, Brandy Norwood-ot és még egy jóképű srácot, Matthew Settle-t. Rajtuk kívül feltűnik még Jack Black is, akit gondolom, nem kell senkinek bemutatni.

Az első film rendezőjét, Jim Gillespie-t lecserélték, a mozit már Danny Cannon jegyzi. A horror előtt a Stallone-féle Dredd bírót álmodta vászonra (és bár sokan nem szeretik, szerintem nagyon szórakoztató). Ezek után a CSI: A helyszínelők sorozatban kapott feladatot, majd a Sötét zsarukat rendezte (nem, nem azt). A Nikita után legutóbb A kiválasztottat című sci-fi sorozatban ügyeskedett.

istillknowlobbycardset3.jpgA film sztorija a következő: egy évvel a borzasztó események után négy jó barát egy rádiós nyereményjátéknak köszönhetően nyaralást nyer a Bahamákra. Az álomutazás azonban hamarosan rémálommá válik, hiszen titokzatos gyilkosságok tartják rémületben az ott levőket. Még mindig tudom, mit tettél tavaly nyáron.

Kezdjük a pozitívummal. A film szerintem annyira nem rossz, mint ahogy azt sokan beállítják. Nem egy klasszikus, sőt, de emlékszem, anno jó érzéssel álltam fel a tévé foteljéből (az más kérdés, hogy többszöri nézés után, hogy állok fel a film elől). A gyilkosságokból több van, hullanak a statiszták rendesen, van félnivaló is. Egyet nem szabad elfelejteni: ez egy tinihorror. Az, ami egy 30 évesnek nem ijesztő, attól még lehet, hogy egy tinédzsernek az. És ez a lényeg, a célközönség. Akinek van egy kicsi agya, az már az elején tudja, hogy valami nem stimmel.

Simages (4)_4.jpgPOILER. Szóval egészen egyszerűen: az alapműveltséggel nem rendelkező nézők szórakoznak a legjobban. A többieknek azonnal leesik, hogy Brazília fővárosa NEM Rio. SPOILER VÉGE.

A filmben gyengébbek a színészek, mint az első részben. A gyilkos körül rejtély is tompább, ezen kívül tele van logikai bukfencekkel a film. (SPOILER: pl. az első rész végét teljesen elfelejtették, mi volt az? Álmodta? Képzelte? Megtörtént? Vagy itt van rögtön a szoláriumos rész. Miért kell kiszabadítani valakit a szolárium gyilkos fogságából? Miért nem kapcsolták ki a gépet? És még sorolhatnánk.)

images_12.jpgRöviden. A Még mindig tudom, mit tettél tavaly nyáron messze nem éri el az első rész szintjét, de mint tinihorror hozza magát, és nem egy bugyuta társát megelőzi a képzeletbeli rangsorban. Ha tinédzser vagy, akár még jól is szórakozhatsz, ha idősebb, akkor a szórakozás nem 100%-san garantált.

 

Szerintem: 6/10

Címkék: 1998 amerikai film 6/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr366149003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szabóbakterúr 2014.05.26. 09:13:43

Kicsit azért olyan volt,mintha lehúznának egy újabb bőrt az első részről, de szerencsére azért fordulatos volt!

süti beállítások módosítása