Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

American Horror Story: Coven 1. rész

2013.10.12. 22:16 Csabi87

A héten szerencsére horror fronton is beindultak a sorozatos dolgok. A Supernatural első részén túl vagyunk, vasárnap/hétfő este vár ránk a The Walking Dead, illetve elstartolt az FX remeke az American Horror Story is.

Sajnos a sorozat esetében akadnak elmaradásaink, a második évadot anno nem követtük le teljesen - nekem személy szerint teljesen kimaradt - viszont most igyekszünk pótolnia  hiányosságot és a sorban 3. évadot remélhetőleg lekövetjük.

Ez alkalommal a boszorkányságba nyerhetünk egy kis betekintést és az első epizód alapján egyáltalán nem lehet okunk panaszra, ígéretes évad áll előttünk.

Folytatás a tovább mögött.

ahs-coven-poster.jpg
Kicsit nehéz a dolgom, hiszen az Asylum alcímet viseli évad tényleg egy az egybe kimaradt, annak ellenére is, hogy a közvélemény szerint az még nagyobbat durrant még a kezdés. A Covenre pedig nézettségi szempontból nem lehet panasz és a látottak is önmagukért beszélnek.

A boszorkányos sztorikért alapból nem igazán vagyok oda és az első néhány percet most is kétkedéssel fogadtam, de én voltam a hülye, mert ebben bőven van potenciál.

Az első rész alapján picit letisztultabbnak tűnik a helyzet, legalábbis egyelőre kevesebbnek tűnik a kérdőjel. A kezdésnél a múltban járunk és a zseniális Kathy Bates játékát élvezhetjük - a remek színészek eddig is a széria védjegyét képezték, erre pedig most rátettek még egy lapáttal. Bates néni egyébként eléggé Annie Wilkes, persze ezt Ryan Murphy meg is ígérte és így van jól. A karakter egyébként egy gonosz úrnő, aki előszeretettel kínozza a rabszolgákat és cudar dolgokat művel annak érdekében, hogy megtartsa fiatalságát.

ahs-coven-1.png

A rövid kis felvezetés után jön a főcím, ami ez alkalommal is hátborzongató és tipikusan AHS íze van - az első évadnál is baromi frusztráló volt ez a pár másodperc - majd máris a jelenben találtuk magunkat és Taissa Farmiga kálváriáját nézhetjük végig, a fiatal lány éppen az első kufircra készül, de a srác elvérzik aktus közben és hamar kiderül, hogy ennek a csajszi az oka, aki boszorkány és meg is kapja jól megérdemelt beutalóját a boszorkányképzőbe.

A bentlakásos iskolában még három "tanuló" éldegél, Emma Robertson, Gabourey Sidibe, Jamie Brewer, mind-mind különböző boszorkány képességgel. Előbbi leányzó telekinetikus Carrie utánzat, a nagy darab leányzó egy élő voodoo-baba, míg Jamie látó. Remek kis karakterek ők is.

Jessica Lange szokás szerint erőteljes szerepet kapott, ő a Legfőbb boszorkány és továbbra is megérdemli a csillagost ötöst, míg a visszatérő szereplők közül Sarah Paulson és Evan Peters nevét kell megemlíteni, előbbi a boszorkány suli vezetője és Lange karakterének lánya, utóbbi pedig egy egyetemistát alakít.

Vér és gonoszság szokás szerint akad és ha a folytatás fele ilyen jó lesz, akkor örülhetünk, mert a látottak tényleg elég biztatóak.

Címkék: sorozat american horror story coven

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1005565512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása