Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Supernatural 9. évad 1. rész

2013.10.09. 21:18 monkeyJade

Elindult a Supernatural 9. évada. Azt hiszem Hölgyek és Urak, hogy nagyon, de nagyon régen vártunk már egy ilyen részre, főleg egy ilyen évad nyitóra! Az arcunkba tették és én boldog vagyok! Zárójelben jegyezném meg, hogy mióta megkaptuk Jeremy Carvert a show élére, a Supernatural szinte szárnyal.

Azt gondolta mindenki, hogy a 6. évad után  vége van az egész sorozatnak. Aztán jött egy 7. évad, amit nevezhetnénk áthidalásnak, próbálták kijavítani a sok hibát, amit Sera Gamblenek köszönhetünk, majd jött egy 8. évad és úgy gondolom mindenki felkapta a fejét, hogy még van kraft ebben a sorozatban és Jeremy ki is használja bőszen. Aztán jött ez a 9. évad nyitány! WOW! Ok, többet is szeretnétek róla hallani gondolom, nem csak három betűt. Csapjunk is bele, de nem tudom megígérni, hogy spoiler free lesz, szóval, aki eddig tartotta magát ahhoz, hogy semmit sem akar tudni, annak inkább azt ajánlom, most fejezze be ennek a cikknek az olvasását és inkább kezdje el nézni a részt, mert nagyon ott van a toppon!

spn9-1-1.jpg

Először is, az „ez történt eddig” rész a jó kis zenével nagyon ott volt! Végre ismét zene a Supernaturalban és jól összeollózták a 8. évad lényegét. Aki netán lemaradt róla az is mindent megtudhatott ebből a pár perces összevágásból, vagy ha a néző feledékeny, hiszen elmúlt egy egész nyár, annak is visszahozta az emléket az összefoglaló. A vágó kihozta a maximumot. Majd a jött az új főcím! Minden évben kapunk egy újat, az évadra jellemzőt. Úgy gondolom, hogy messze ez sikerült eddig a legjobban. A grafika állat, egy angyal szárny, ami éppen ég és közben „angyal rádió” szól. Jól sikerült. És már ilyenkor tudja a néző, hogy fontos szerepet fognak kapni a szárnya szegett angyalok ebben az évadban…

A nyitó képben úgy tűnik minden visszazökkent a régi kerékvágásba. Impalában ülnek a srácok… De valami mégsem stimmel. Hiszen Sam a 8. évad végén rossz bőrben volt, haldoklott, most mégis ott ül az anyós ülésen, és mint mindig vitatkozik a bátyjával. Ez mind szép és jó volna, ha nem tudnánk, hogy az öcsi éppen haldoklik, nem gyógyulhatott csak úgy meg… És nem is. Hirtelen vált a kép. Deant pillantjuk meg, amint a haldokló Sam kórházi ágya mellett virraszt és fogalma sincs mitévő is legyen. A néző pedig rádöbben, hogy az Impalában ülő srácok igazából csak Sam fejében léteznek. A kómában fekvő öcskös csak álmodja az egészet. És a fejében lévő Dean igazából csak azt az énjét személyesíti meg, aki reménykedik, aki nem akar meghalni. Aztán az Impala hátsó ülésén feltűnik Bobby! A jó öreg Bobby!

Tolja az Idiots szövegét, amit mindenki imád, de közben rájön az ember, és Sam is, hogy igazából az öreg vadász, aki régen halott, csak Sammynek azt az énjét mutatja, aki azt akarja, hogy ennek az egésznek legyen már vége. Meghal és kész. Pont. Ennyi.

spn9-1-2.jpg

Sam vívódik mit tegyen. Ott van Dean, aki egészen biztosan keres valami megoldást, Dean a remény az életre, vagyis Sam reménykedése, hogy túlélhet. Vagy hallgasson Bobbyra, aki viszont nyugalmat, békét és végre a halált hozza el számára. Véglegesen. Minek is küzdjön tovább? A kisebbik tesó vívódik belül, miközben kómában fekszik és gépek tartják életben, azt pedig nem is sejti, hogy a bátyja, Dean, valóban mindent elkövet, hogy meggyógyítsa, felébredjen, és tényleg beüljenek az Impalába, „hiszen dolguk van még”.

A nagyobbik tesó kétségbeesésében a kórház kápolnájába indul imádkozni. De leginkább azért, hogy megpróbáljon kapcsolatot teremteni szárnyas haverjával, Castiellel, ám igazából számára lassan már teljesen mindegy melyik angyal is segít rajta, csak segítsen valaki. És Dean nem is sejti, hogy a Földre bukott angyalok nagyon is hallják imáját és néhány elindulnak, hogy megkeressék. Leginkább azért, hogy számon kérjék bukásukat rajta és Castielen… De persze nem csak úgymond „gonosz” angyal harcosok indulnak segítségére, hanem szárnyas barátunk egyik haverja, Ezekiel, is meghallja Dean könyörgését és elindul a kórházba.

spn9-1-3.jpg

Természetesen ne várjuk el az angyaloktól, hogy csak úgy, merő jó cselekedetből vagy a számonkérés miatt indulnak el az idősebb Winchester felé a kórházba. Dean imájában megfogalmazza, amit talán nem kellett volna, hogy bármit kérhet a megmentő, megteszi, soha sem szegi meg szavát s az angyal aki segít testvérén, annak tartozik és bármit is kérhet, rendben lesz, és megteszi. Ezekiel pedig segít. Természetesen pár angyal tesója belehal nagy igyekezetébe… De hát ez már csak ilyen. Dean szépen kinyírja őket. De ahogy a bátyusban is felmerült, ha vérvarázslattal elűzi az angyalokat, akkor, ha a Menny zárva, akkor hová is kerülnek?

Jó kérdés Dean! Meg vagy dicsérve. De talán kiderül ez is a következő 22 részből. Óh és mielőtt még rátérnénk arra, hogy Ezekiel hogyan is menti meg az öcsit, ki kell térnem Castielre. Aki nem csak, hogy bukott, de angyal ereje sincs, mint a többi bukottnak, így gyakorlatilag ember lett. És mint ember, meg kell ismerkednie pár dologgal. Elég viccesen indul ember Castielünk útja a földön. Fogalma sincs semmiről. Megismeri a fájdalmat, látja a saját vérét és az első botladozásai meglepően viccesre sikerültek. Jókat derül rajta az ember. Hiába, egyszer meg kell tanulnia, a most már szárnytalan angyalunknak, embernek lenni. Ez pedig ad egy-két nagy poént már most is. Természetesen a forgatókönyv írók ki is használják bénázását. Mi meg röhögünk rajta. De nehogy azt higgyük, hogy Castiel csak úgy simán visszakerül a földre aztán röhögéseink közepette „emberkedni” (nincs is ilyen szó, sebaj) kezd.

spn9-1-4.jpg

A bukottak folyamatosan porhüvelyt keresnek, és Castielünk összetalálkozik egy testvérével, aki egy nagyon is szimpatikus lány bőrében talált menedéket. De tudjuk, hogy a szimpatikus külső sokszor csak álca. Mint itt is. (Bár szóljon az angyal lány mellett, hogy ő teremtette a Grand Canyont, mert ez is kiderül közben, szóval ezért RESPECT neki, de ennyi.) Az „angyal rádión” amit Castiel is hall még, szárnytalan barátunkat keresi az összes mennyei haverja és nem azért, hogy megsimogassák a buksiját. Minden bukott őt és Dean teszik felelőssé azért, hogy lezuhantak a Földre. Persze ez érthető. De tudjuk milyen egy haragos angyal. Jobb, ha messze elkerüljük őket. Így Castiel is megszabadul végül az angyal lánytól és megpróbál egyedül boldogulni. Deannel is próbálja felvenni a kapcsolatot, de az idősebb Winchester arra kéri őt, hogy most az egyszer hallgasson rá és mentse magát, ne gondoljon senkire sem, legyen önző. De azt hiszem Castiel nem fog hallgatni Deanre. Eddig sem tette, ez után sem fogja. Egyet értetek velem ebben, ugye?

Eközben Sam körülötte lévő dolgokból semmit sem fog fel. Ő csak a saját kis álomvilágában létezik. Amiben Bobby és Dean egymással hadakoznak, arról kinek is van igaza. Majd megjelenik a Halál. Igen Hölgyek, Urak a Halál. Az egyik legjobban kitalált karakter az egész sorozatban! Ok, hogy Halál, de nagyon örültem neki. Egyszerűen zseniális a csávó, mint mindig! És mivel a Halál megjelent tudhatjuk, hogy Sam kire is hallgatott. Igen, Bobby szavait fogadta meg. Elég volt a sok szenvedésből, amit életnek hívott eddig. A halált választja, de…

És itt most megállok. Mert ha elmondom, hogy Sam hogyan is menekül meg nem marad semmi izgalom. Egyet súgok, Ezekiel segíteni fog. Ez egy rendes angyal… Bár… Nem tudom. Túl rendes, hogy igaz legyen. Nekem van egy olyan érzésem, hogy Ezekiel ugyan olyan fajta, mint akivel Castiel is találkozott, elhiteti, hogy rendes, bízik benne Dean, aztán ott döfi belé a „kést” ahol a legjobban fáj.

spn9-1-5.jpg
Semmit sem kap ingyen, senki sem. Nem igaz? Főleg a Supernaturalban nem. Szóval Ezekiel nagy jósága nagyon de nagyon sántít. És ezzel a gondolattal azt hiszem nem leszek teljesen egyedül. Főleg, ha már tudjátok hogyan is gyógyítja meg Sammyt. Nekem ne mondja, hogy csak huss és eltűnik! KIZÁRT! De psszt, legyen valami meglepetés és csattanó is benne! Nem árulok el többet! Inkább nézzük csak a színészeket! Jared játékéban nincs hiba. Így a 8-9 évadra megtanult játszani és ennek nagyon örülök. Jól hozza Samet és az ebben a részben előforduló más színészi kihívásokkal is remekül boldogul! Gratula Jared! J

ensen… Mit is mondhatnék, ő már évek óta tökéletes Dean, most is az volt! Sőt, most úgy érzem, hogy a tesók között megint megjelent az a bizonyos rezgést, ami miatt megszerettük őket. Ez természetesen Jared érdeme is. Misha Collins a nem angyal, hanem ember Castielt viccesen hozza, de hát a forgatókönyv az ö szerepének nagyon kedvezett és az írók is jó poénokat találtak ki. Hálás feladat egy bénázó „idiótát” megformálni.

És persze Julian Richings a Halál megformálója, maga a tökély! Felmerül bennem, hogy nem ő e az igazi halál? Aztán persze ott van Jim Beaver aka Bobby, aki mint mindig szerethető és olyan „Bobbys!” Ezekiel vagyis Tahmoh Penikett sokak számára ismerős lehet és nem is csalódunk benne! Bár többször láthatnánk. Kívánom!

spn9-1-6.jpg
Összefoglalva és a csattanót a végén nem lelőve, ez egy REMEK rész volt, évek óta várunk egy ilyen évad kezdetet. És annak is érdemes visszatérnie a sorozathoz, aki az 5-6 évad után abbahagyta a nézését. Érthető. De mégis… Nézze meg a 8. évadot és visszajön a kedve. A 9. évad kezdet pedig majdnem hogy tökéletes. Csak, mert nem akarom tökéletesnek nevezni!

PS: RIP Castiel ballonkabátja. Éljen a laza stílus
PS2: Crowley az Impala csomagtartójában hatalmas!
PS3: A sminkes erre az évre összeszedte magát, vagy felvettek egy újat!?
PS4: A speciális effektesek ismét összekapták magukat.
PS5: Vajon… AngyalSam vagy nem AngyalSam. Aki megnézte, az érti.
PS6: Helyes pasas ez az Ezekiel.
PS7: Valaki mondja meg, hogy honnan ismerem az „angyallányt” Nekem a Tengerparti tini mozi jut eszembe… (igen nézek Disneyt, tudom ciki.)
PS8: Samnek ismét új sérója van. Vagyis nő, mint állat!
PS9: We got work to do! (Emlékszünk mikor is hangzott el ez utoljára a sorozatban, igaz? És most megint betolta Sam.)

Címkék: sorozat supernatural

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr555561084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsézön 2013.10.10. 10:51:27

Olyan lelkesen írsz róla, hogy kénytelen vagyok megfogadni a tanácsodat és visszatérni a sorozathoz! :) Végül is, miért ne, ha már 5-6 éven keresztül benne voltam?

monkeyJade 2013.10.10. 17:52:26

@Dzsézön: Szia! Köszönöm, hogy elolvastad a kis írásomat! Szerintem próbáld meg újra ezt a sorozatot. Kezd a 8. évadtól :) az előtte levő pár évad nem számít :)

nickerbey (törölt) 2013.10.12. 09:01:10

A Vampire Diaries-ben is volt, a lány. Lehet onnan tűnik ismerősnek.

monkeyJade 2013.10.12. 09:29:50

@nickerbey: A TVD-t nem nézem és nem is áll szándékomban nézni :)De tök jó ha ott is szerepel a kiscsaj! :) Nekem valóban a tengerparti tini moziból volt ismerős! éppen most megy a reklámja a Disney-n. hihihi. Ciki, de éppen oda tévedtem a csatornák sűrűjében.

süti beállítások módosítása