Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Rise of the Zombies (2012)

Az éves SyFy zombifilm

2012.12.06. 19:18 Csabi87

rise-of-the-zombies-post.jpgAzt hiszem a SyFy és az Asylum kis csapata a The Walkin Dead sikere kapcsán döntött úgy, hogy bizony nekik is csinálniuk kell valamit, amiben hemzsegnek a zombik. Tavaly ez a Zombie Apocalypse című borzalom volt, idén pedig újabb kétes értékű alkotást sikerült kiöklendezniük magukból, viszont az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az elmúlt egy évben azért pozitív irányba történt változás.

Érdekesség lehet, hogy a rendezést ezúttal is Nick Lyon dirigálta, akinek a tavalyi zombi felvonulást is köszönhettük, de az az érzésem, hogy a fiatalember ezúttal végig nézett pár zombi filmet, esetleg TWD epizódot és mintha picit szakértőbben állt volna a dolgokhoz, persze lehet csak a forgatókönyv volt ügyesebb, mint a múltkori.

Nézzük, hogy miről is van szó.

Amerikát ismét csak ellepték a zombik, ami jónak semmiképpen sem nevezhető és sajnos biztonságos hely sem igen akad. Egy kisebb csapat azonban úgy dönt, hogy a sziget, ahol az Alcatraz börtön is található eléggé védett hely lehet (naná, a The Walking Dead-be is az volt a börtön), ezért arra felé veszik az irányt, de sikertelenül, ugyanis CGI-vel kevert autóbalesetet szenvednek és tulajdonképpen majd mind oda is vesznek. Ennyit a főhősökről.

Aggodalomra azonban semmi ok, ugyanis egy csapásra a szóban forgó szigeten termünk, ahol valóban úgy tűnik, hogy biztonságban lehet éldegélni és egy kisebb csapat pont ezt teszi, közben pedig bőszen próbálják megtalálni a zombivírus ellenszerét. Azonban az idill és a móka nem tart sokáig, ugyanis a vízből zombik emelkednek ki és gyorsan el is lepik a szigetet, így ottani barátaink kénytelen elmenekülni és ha már így hozta a sors, megpróbálnak megtalálni egy tudósbácsit, aki állítólag jó úton jár, hogy végleg pontot tegyen a járvány végére és megszüntesse azt.

Ugye milyen zseniális sztori? Ha ehhez még azt is hozzá teszem, hogy Danny Trejo irigylésre méltó látványvilágát is megcsodálhatjuk, akkor azt hiszem abszolút egy kihagyhatatlan darabról beszélhetünk.

A tovább mögött folytatom.

rise-of-the-zombies-1.jpg

A sztorira nem is fecsérelnék több mondatot, kár volna, hiszen erősen "zs" szagot áraszt magából, de igazából különösebb gond nincs vele, egyébként is, aki megnézi ezt a produkciót pontosan tudja, hogy mire vállalkozik, ha meg mégsem, akkor magára vessen az illető.

Az Asylum legényeit és lányait természetesen ezúttal is megilleti a virtuális vállveregetés, hiszen rengeteg zseniális pillanattal ajándékoznak meg minket. A vízben mozgó zombik mondjuk nem számítanak kuriózumnak, hiszen a Juan, a zombivadászban már láthattunk hasonlót, na persze más kérdés, hogy ott igényesebb kivitelezésben.

Viszont ezentúl is rengeteg remek jelenettel próbálnak meg elkápráztatni minket, ezekből, ízelítő gyanánt azért gyűjtöttem egy csokorral. 

rise-of-the-zombies-2.jpg

Hőseink például rendkívül kellemesen bunyóznak a zombikkal, akiket általában torok elvágással semlegesítenek, tehát itt még golyó sem kell a fejbe, de mondjuk a mellkason lőtt zombik sem geciskednek tovább, bár lehet ez utóbbi csak Danny Trejo magánszáma.

Láthatunk a Golden Gate hidat megmászó zombikat is, akik akrobatákat megszégyenítve kúsznak fel a kurvára meredeknek nevezhető építmény oldalán. Apropó Golden Gate híd. Az utolsó jelenetben is láthatjuk a hidat a távolban, amint megmaradt hőseink egy helikopteren szállnak a naplementébe. Ha jól megnézitek a hídon néhány közlekedő autót láthattuk. Azok véletlen ott maradtak, hogy rohadnának meg, csorbítják itt az élményt.

Zombibabát világra hozó nővel is találkozhatunk, szintén irigylésre méltó jelenet keretein belül, hiszen konkrétan egy műanyag babát húznak ki a nő hasából. Nice job! De mondjuk ezen kár is meglepődni, ugyanis a pár centiről shotgunnal fejbe lőtt zombinak is csak az arca bőre foszlik semmivé, minden más ép marad, mert hogy a shotgun ilyen nyúzós lőfegyver, nem ám veszélyesebb.

rise-of-the-zombies-3.jpg

Ezeken túl pedig a már említett Danny Trejo vendégszereplés is valóban sokat dob a dolgon. Mondjuk hozzá tenném, hogy tényleg jobb, mint a Zombie Apocalypse-ben látható Ving Rhames bolondozás, hiszen Rhames ott véleményem szerint csak kinevettette magát. Trejo meg általában ezt teszi, de legalább jó érzékkel... na de mindegy.

Őszintén szólva én bírtam a Rise of the Zombies-t. Nyilván egy baromság az egész, elég gyengén kivitelezett, de a Zombie Apocalypse-hez képest tényleg előre lépésnek éreztem és még az is lehet, hogy jövőre Nick Lyon és az Asylum egy egész pofás zombi horrort is képes lesz kitolni magából.

Így legyen. Ez a produkció pedig 4 pontot megérdemel, szar, de ugyanakkor szórakoztat.

Címkék: 2012 amerikai film 4/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr934947294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása