Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

10 horror-gonosz álarcban és anélkül

2012.11.03. 07:19 Csabi87

A most következő posztban 10, horrorfilmből ismerős gonoszt gyűjtöttünk össze, akik a történetben maszkot viseltek vagy csak nem valódi arcukat mutatták a vásznon, képernyőn. Ezúttal az ő álarcuk mögé próbálunk belesni és bemutatni pár szóban azokat a színészeket, akik életre keltették nekünk ezeket az emlékezetes, hátborzongató karaktereket.

A legjobb az lesz ha az üres duma helyett inkább neki veselkedünk a listának.

Robert Englund - Freddy Krueger

Első alanyunk valódi arca a többség számára valószínűleg nem túl nagy rejtély, hiszen a mellett, hogy Robert Englund neve összefolyt Freddy Kruegerével, a színész jó néhány másik horror produkcióban vonta fel magára a figyelmet. Horrorszinten először egyébként az 1977-es Eaten Alive-ban láthattuk, bár ekkor még igen csak asszisztált. Viszont a '84-es rémálom meghozta számára a sikert. A folytatásokon túl Az operaház fantomjában, A mángorlóban és a Halálosztóban is láthattuk. Az új évezredben pedig szintén kivette a részét a horrorból, bár igazán nagy főszerepről nem beszélhetünk az esetében, viszont az biztos, hogy Robert Englund üde színfolt minden rémfilmben. Legutóbb a Lake Placid negyedik részében láthattuk, viszont idén a Zombie Mutation című horrorban is cameozik egyet.

02. Freddy Krueger - Robert Englund.jpgA folytatást a tovább mögött találjátok.

Nick Castle, Tony Moran - Michael Myers

Mike Myers, az 1978-as Halloweenban lépett először a képernyőre és az évek folyamán jó néhány színész formálta meg őt, azonban egyelőre maradjunk az eredeti filmnél, ahol ketten is belebújhattak a sorozatgyilkos bőrébe. Egy részt Nick Castle, aki a maszkos "változatot" alakította, más részt pedig Tony Moran, akit a film végén láthatunk. A későbbiekben színészként egyikőjük sem futott be nagy pályát, viszont Castle-lel kapcsolatban érdemes tudni, hogy rendezőként és forgatókönyvíróként díjnyertes filmeket is készített, sőt igaz nem horror, de a Dennis, a komisz is az ő nevéhez fűződik - na nem ez volt a díjnyertes, nyugi. Az biztos, hogy könnyebb lett volna Walter Matthau dolga, ha a rendező Myers-i módszereket is engedélyez neki a kis takonypolccal szemben.

03. Michael Myers (1978) - Nick Castle, Tony Moran.jpg

Kane Hodder - Victor Crowley

Talán néhányotokat most meglep, hogy Kane Hodder Victor Crowley-ként szerepel a listán, hiszen alakított ő ennél nagyobb álarcos gonoszt is, viszont nem lőnénk el minden puskaporunkat az első alkalommal. A nagy darab színész és kaszkadőr millió egy horrorban keltett már zavart, többnyire egyébként rossz fiúként. Ott volt a Sziklák szemének második részében még '84-ben, aztán A házban, a Börtönhalálban, a Péntek 13 jó néhány részében is láthattuk. De ő alakította a gonosz farkast a Fémszörnyben, a Halálosztóban is kapott epizód szerepet, majd jött a barátság Adam Greennel, aminek következtében jövőre már harmadszor alakítja a nagy darab, gonosz nyomorékot Victor Crowley-t, aki mindenáron megvédi a mocsarát.

05. Victor Crowley - Kane Hodder.jpg

Gunnar Hansen - Bőrpofa

A '70-es évek közepén Tobe Hooper vezényletével Bőrpofa is megjelent és besorolást kért a rettegett horrorfilmes sorozatgyilkosok közé és mint tudjuk egész jól sikerült a debütálása, hiszen számos folytatás készült, a legújabb például jövőév elején érkezik. Az első filmben Gunnar Hansené volt a megtiszteltetése, hogy magára öltse a bőrdarabokból összevarrt álarcot és, hogy berántsa a láncfűrészt. A rémisztgetés ekkor nagyon megtetszhetett a színésznek, hiszen a mai napig majdhogynem csak is horrorfilmekhez adta a nevét, bár túl nagy visszhangot keltő alkotásról azért nem beszélhetünk. Legutóbb például 2009-ben a Reykjavik Whale Watching Massacre-ben láthattuk, akkor éppen álarc nélkül.

06. Bőrpofa (1974) - Gunnar Hansen.jpg

Quinn Lord - Sam

Listánk legfiatalabb álarcosa következik, az 1999-es születésű Quinn Lord, aki fiatal kora ellenére jó néhány filmben, sorozatban felbukkant, még ha csak epizód szerepekben is. A szemfülesek láthatták őt az Odaátban, a Fehér zaj 2. részében is elcsíphettük pár pillanatra, A rejtélyben pedig ő alakította a fiatal Peter-t, valamint A rettegés mélyéről sem szabad megfeledkeznünk. Ha pedig mi is olyan gonoszak lennénk, mint ő az Adsz vagy kapszban, akkor megjegyezhetnénk, hogy ottani szerepét, valószínűleg azért érdemelte ki, mert tök feje van.

08. Sam (Trick 'r treat) - Quinn Lord.jpg

Richard John Walters - The Miner/Harry Warden

A remake-elt filmek esetében eddig inkább az eredetiben szereplő gonoszokat vettük górcső alá, viszont a változatosság kedvéért szerepeljen listánkon Richard John Walters neve is, aki 2009-ben a gyilkos bányászt alakította a 3D-s Véres Valentinban. Waltersről mondjuk azt érdemes tudni, hogy előtte sem igen láthattuk filmekben és azóta sincs feltűnési viszketegsége. Bár azért annyit elárulhatunk, hogy jövőre érkezik a Breeding Farm, ahol újra egy gonosz szerepét ölti magára.

09. The Miner (2009) - Richard John Walters.jpg

Kip Weeks - Man in the Mask

A maszkos férfi, abszolút egy találó név Kip Weeks Hívatlanokban megformált karakterének. A színész egyébként ezen a filmen túl nem sok helyen szerepelt, horrorban meg pláne, abban viszont szinte biztos vagyok, hogy ettől függetlenül a Hívatlanokban alakított bácsira minden horror rajongó emlékszik, hiszen valljuk be, azért elég ijesztő volt a fehér zsákkal a fején.

10. Man in the mask (Strangers 2009) - Kip Weeks.jpg

Juan Fernández - The Collector

Őszintén bevallom, hogy az utóbbi idők maszkos gyilkosai közül számomra a Juan Fernández által alakított Gyűjtő bácsi az egyik kedvencem, hiszen a Dög trilógiát és néhány Fűrészt részt is jegyző író páros Patrick Melton és Marcus Dunstan egy igazán hátborzongató és majdhogynem legyőzhetetlen figurát keltett életre, aki idén november végén másodszor is visszatér, hogy folytassa, amit elkezdett. Az '56-os születésű Fernándeztől a színészet egyébként nem áll messze és előszeretettel vállal szerepeket különféle drámákban, mondjuk horrorfronton más a helyzet, hiszen a Pókiszonyban és Nekronomikon - A holtak könyvében elcsíphettük, ha nagyon figyeltünk, de ennyi és nem több a Juan úr rémfilm listája.

11. The Collector - Juan Fernández.jpg

Roberto Campanella - Red Pyramid

Roberto Campanelle neve és szerepe most éppen aktuális, hiszen pár napja mutatták be itthon a filmet, amelyben láthatjuk, igaz egy hatalmas vasdarabbal a fején, így pedig valószínűleg még az anyja sem igazán ismeri fel. Campanella színészi karrierje egyébként Red Pyramid szerepével nagyjából ki is fújt, bár érdekesség lehet, hogy 2007-ben rendezett egy TV filmet, illetve az első Silent Hill filmben az arcát is láthattuk, ugyanis nem csak a gonoszt alakította. Tessék szépen újra nézni a filmet és megírni, hogy kiket játszott még ő.

12. Silent Hill Red pyramid - Roberto Campanella.jpg

Nick Principe - Chromeskull

Mai listánk utolsó nevezettje Nick Principe is egy viszonylag új filmben, ezüstálarc mögé bújva tette a rosszat és Chromeskullnak nevezte magát. A picit összetetovált Principe szereti a horrort, hiszen kisebb szerepekben láthattuk itt-ott, például a Rob Zombie-féle Halloween remake első részében, a Balta második felvonásában, hamarosan pedig a Disciplesben is ott lesz.

14. Chromeskull.jpg

A cikk, ami az ötletet adta.

A tervek szerint pár hét múlva folytatjuk ezt a listát, ha vannak olyan álarcos horror gonoszok, akiket szívesen látnátok abban a felsorolásban, akkor kommentben írjátok meg a nevüket.

Címkék: toplista

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr244885807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása