Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Coming Soon (2008) - Program na winyan akat

2012.09.29. 18:11 Csabi87

poster_coming-soon.jpgHa jók a számításaim, akkor a blogon eddig nem sok thai filmet ajánlottunk Nektek (csak az idei 407 Dark Flightot) pedig azért érdemes tudni,hogy az ázsiai országban jó néhány horrorfilmet készítettek már, néhányat saját gyártásban, néhányat pedig koprodukcióban. Persze sajnos ezen filmek többsége nem igen jut el hozzánk - legalábbis hivatalos úton - így nem is feltétlen sokat ismerhetünk közülük, ez alól talán a legnagyobb kivétel A halál művészete című, mára már trilógiává duzzadt alkotáshalmaz.

Ma azonban nem ezt vennénk górcső alá, hanem egy 2008-as produkciót, amely angolul a Coming Soon címet kapta.

Első ránézésre azt hihetnénk, hogy a produkció egy Kör koppintás szeretne lenni, viszont, amint jobban elmerülünk benne rájövünk, hogy több annál - ez több mondjuk nem feltétlen jelenti, hogy jobb, de ugye kinek mi.

Történetünk főhőse egy Shane nevű srác, aki mozigépészként keresi a kenyérre valót, viszont mivel a búzából készült eleség mellett egy a zálogházban senyvedő órára is össze kell kaparni egy adag thai fizetőeszközt ezért keresetkiegészítésként úgy dönt, hogy gépész haverjával kalózkodnak egy picit - na nem tengeren, hanem egy frissen beérkezett, még premier előtt álló horrort rögzítenek kamerával megrendelésre. A baj pedig ennek kapcsán történik, ugyanis a rémfilmet egy nem is olyan régi valós történet alapján készítettek és egy gonosz, idős nőszemély ámokfutását mutatják be benne, egész pontosan azt, ahogy a nő gyerekeket rabolt el, majd kivájta a szemüket. Gonosz nénink persze nem húzta soká, mivel a helybéliek felakasztották, azonban most, hogy a produkció elkészült, úgy tűnik, hogy az asszony szelleme visszatért, hogy bosszút álljon mindenkinek, aki végignézni filmbéli haláltusáját. Hőseink pedig menthetetlenül veszélybe keverednek.

A tovább mögött folytatom.

Ugye, hogy olyan Körös? A film, amit ha megnézel meghalsz... csak nincs megadva időintervallum és nem egy fiatalos, metál rajongóra hajazó leányzó végez az áldozatokkal, hanem egy idősebb és rozogább állapotban lévő nénike. Viszont ezentúl azért a Coming Soon tartogat néhány meglepetést, amelyeket nem is feltétlen szeretnék lelőni, szóval a történetből legyen elég ennyi.

Nézzük inkább a többit: 

A produkció elején film a filmben kezdünk (tehát a gonosz produkciót vetítik nekünk). Ez a rész már remek és azt hiszem magával ragadja a nézőt, ami pedig külön érdekesség, hogy ezek a képsorok meglehetősen véresek és gyerekekcsonkítósak. Ez némileg elüt a folytatástól, tehát ott azért inkább az ijesztgetés és kevésbé a véres látvány lesz a domináns. Ezt egyébként nem éltem meg mély fájdalomként, sőt elég jó volt a váltás, illetve az is a készítők javára szól, hogy ezzel túltettek a Körön, ahol kvázi egy videómontázst láthatunk, ami talán rémisztő, de ennél én úgy gondolom, hogy gagyibb.

A későbbiekben az ijesztgetések is rendben vannak, mondjuk magam alá nem fostam, de amikor már kezdett picit leülni a sztori, vagy unalmas lenni a nyomozgatás, akkor történt valami ijesztőbb, izgalmasabb, ettől pedig végig fenntartották a figyelmem, pedig gyorsan el tudok kalandozni, főleg ha sör van nálam, bár ezúttal mondjuk nem volt. Egyébként azért véresebb és durvább jelenetek a folytatásban is akadnak, szóval lehet számítani egy-két jóságra.

Kapunk egy leheletnyi szerelmi szálat is, ami szerencsére nem számottevő és nem is zavaró, illetve humornak sem vagyunk híján - nyilván nem egy vígjátékról van szó, de néhány poén azért akad.

A fényképezés és a színezés teljesen rendben van és korrekt, míg a szereplőinkkel sincsenek különösebb gondok.

Tény, hogy nem az az Átok típusú fosatós produkció ez, de teljesen kellemes csalódtam és az előzetes után pont azt kaptam, amit vártam, egy gonosz szellemes sztorit, amiben még egy kis csavar is volt, így aztán remekül szórakoztam.

A rendező és forgatókönyvíró Sopon Sukdapisit nevét mindenképpen megemlíteném még, nem is csak azért, mert mókás egy szülei voltak, amikor elnevezték a srácot, hanem azért, mert a Shutter és az Alone című horror produkciók forgatókönyvén is dolgozott, ha pedig lehet hinni a szóbeszédnek, azok még jól is sikerültek. (A Shutterre mondjuk olyannyira igaz ez, hogy Árnykép címen egy amerikai remake is készült belőle, bár az eredetire ettől függetlenül kíváncsi vagyok.)

Én megadom ennek a produkciónak a 7 pontot, benne van, hogy egy ponttal fölé lőttem, de tényleg kellemeset csalódtam, na meg a szellemünk neve is Chaba... az meg majdnem Csaba.

Címkék: 2008 7/10 ajánlók thai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr864740073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tökibá 2012.09.30. 14:24:09

Na, nem hiába volt a sok b@szakodás,végre rámentél a thai vonalra :)
Ez egy jó film, szerintem a hetest megéri, van benne azért egy jó para-faktor, meg ugrani is lehet a székből néha..de tényleg nézd meg az eredeti Shuttert, mert az 2 pontot simán ráver erre.
Remek film, a thai rendezők nagyon ügyesek.

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2012.09.30. 16:49:55

@Tökibá: hehe:) na igen, a jövőben lesz több ázsiai film, a tervek szerint - sokkal nem biztos, de azért az eddigieket túl szárnyaljuk majd, ha nem is mindig csak thai produkciókkal.
A Shuttert pedig megnézem, ugye pont ettől a rendezőtől való az is, tehát már csak amiatt is érdekes :)

Tökibá3 2012.09.30. 18:43:21

@Csabi87: Nono, a Shuttert a Banjong Pisanthanakun - Parkpoom Wongpoom páros jegyzi, akik utána még számtalan produkcióban bizonyították, hogy jók, pl. Alone, vagy a 4bia 1-2.
Persze, nekik is szép nevük van.
Kíváncsi vagyok, mit gondolsz majd az eredeti Ármyképről, szvsz zseniális és megkapó alkotás.

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2012.09.30. 20:18:41

@Tökibá3: Igen, igazad van, a Coming Soon-t rendező Sopon Sukdapisit "csak" a forgatókönyvírásában vett részt a Shutter esetében. Amint időm engedi mindenképpen sort kerítek rá :)

Tetsu 2014.09.29. 13:55:02

Lassan talán rájön a jónép, hogy nem amerikából jön a frankó, hanem keletről, meg a szomszédból....

süti beállítások módosítása