Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Végső állomás 5. (2011) - Final Destination 5

2012.01.27. 18:41 Csabi87

A Végső állomás először 2000-ben tűnt fel a színen és, ahogy azt kell egy izgalmas, pörgős, jó tempójú horror volt. Picit talán meg is reformálta a slashereket, hiszen itt nem egy hokimaszkos, nagy darab állat vagy egy kézre szerelhető pengékkel hadonászó kalapos álomalak - de megemlíthetjük Ghostface-t is - üldözi a fiatalokat, hanem maga a Halál, akivel nem ajánlatos baszakodni.

3 év múlva jött a második rész, ami azt hiszem még az elsőt is felülmúlta, az autópályás jelenet valami zseniális volt és magasra tette a lécet az esetleges folytatások számára. Aztán az esetleges folytatásból valós folytatás lett, nem is egy, hiszen jött egy harmadik, negyedik és egy ötödik rész, a színvonal pedig a számozással ellentétben nem emelkedett, a lécet pedig marhára nem sikerült átugrani.

Nagyjából ehhez illő módon vártam az 5. részt, be is került a "majd megnézem valamikor" skatulyába és a megnézése egészen mostanáig váratott magára. Végül is hasra nem estem, de egynek elment.

A középpontban ezúttal is fiatalok feszítene - többségében -, akik alatt ezúttal egy éppen felújítás alatt álló híd szakad le (a poszteren látható is ez, és igen, direkt ilyen fura nyelvű). CGI-sen elbarmolva. De tényleg egy esetlen és buta CGI-s jelenet volt ez. Persze lehet 3D-ben odabaszósnak számított, de DVD-n, 2D-ben inkább picit borzasztó volt. Rendesen meg is ijedtem, hogy ha a folytatás ilyen lesz, akkor elbőgöm magam.
(Ja igen, így zárójelben emlékezzünk meg a baromi hosszú és a végére álmosító főcímről is, ami majd négy percig tart, értem én, hogy stáblista meg miegymás, de így elnyújtva nem menő.)

Na de üröm az örömben, vagy öröm az ürümben - tudja a franc - a folytatás nem volt rossz, sőt a halálok egy része egész jó, na nem úgy, mint az első, második részben, hiszen itt a véletlenek már nem annyira véletlenek és sokkal gyorsabban megtörténik a baj, mint anno, de talán ezek a részek mégis jobban sikerültek, mint az előző két részben (bár bevallom, hogy az elmúlt két Végső állomás köbö annyi nyomot hagyott bennem, hogy egy szoláriumba beszorulós jelenet rémlik, na meg nyilván a vidámpark és az autóverseny... de ennyi, ezzel szemben az első két részből az összesre emlékszem és hármat el is tudok játszani).

Ami mondjuk jó volt, hogy kevés volt az üres járat, valami mindig történt, szereplő is volt elég, aki meghalhat, tehát ezen a téren túl sok okunk nem lehet a panaszra, talán tényleg csak annyi, hogy a Halál időközben elbutult és kevésbé kreatív lett.

A szereplők egy része egyébként felettébb rosszul teszi a dolgát, bár ugye megint hozhatom példának az utóbbi két részt, ahol a casting szintén nem sikerült valami jól. De mondjuk Tony Todd feltűnése számomra pozitívum volt.

A rendezői széken ezúttal Steven Quale neve szerepelt, aki James Camerontól tanulta a szakmát és igazából nem nagyon bánthatjuk, mert negatív csalódást nem igazán kelt a film, de mondjuk pozitívat se igen.
A forgatókönyvet Eric Heisserer írta, akinek egy Rémálom az Elm utcában remake-t, már sikerült elbarmolni, viszont A dolog előzményét is ő írta, azért meg járhat a pacsi.

A szereplők között pedig Nicholas D'Agosto, Emma Bell (The Walking Dead, Frozen), Miles Fisher (Superhero Movie), Ellen Wroe na meg a már említett Tony Todd (Kampókéz, Hatchet II) látható.

Az az igazság, hogy a hibák ellenére, azért egész jó szórakozást nyújt a film és habár lényegében az alapszitu semmit nem változik, időnként kell az ilyen és lehet is szeretni. Sőt a Végső Állomás 5. részének vége nagyon eltalált és meglepő (még ha célozgatnak is rá szinte végig a filmben). Legyen ez egy 6 pontos.

Címkék: halál 2011 amerikai film 6/10 ajánlók kanadai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr243591973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2012.01.28. 08:56:10

A 2. rész óta egy rész se jött be. Ezt is gyorsan elfelejtem majd.
Egyedül az tetszett, hogy a végén a repülőn... Ez ügyes húzás volt.

Cyril 2012.01.29. 09:39:57

1.2.4. rendben volt, a 3. és az 5. nem igazán nyerte el a tetszésemet...

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2012.01.29. 13:40:28

Hmm.. Nagyjából egyet értek. Nekem nagyon tetszett a hídon lévő zúzás, és én sem 3D-ben néztem. Viszont a karakterek sablonosak, és idióták , főleg a Tom Cruise alteregó gyerek volt idióta, minden tekintetben.

Ezektől függetlenül sikerült engem a székbe szögeznie, szórakoztatott, és a mai világban már ez is dicsérhető. Nálam sovány 7/10

süti beállítások módosítása