Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Mesék a kriptából - Az áldozat

2. évad 7. rész

2014.10.07. 09:17 Csabi87

tales-2-7-4.jpgEgy olcsó és többnyire logikátlan krimit kapunk a Mesék a kriptából soron következő részében.

Főhősünk Jim, egy biztosítási ügynök, az egyik legjobb a szakmában, ahogy többször is elhangzik, viszont sosem derül ki, hogy ez a rész információ vajon miért fontos. Jim a csilliárdos Sebastian Fieldinggel készül üzletet kötni egy nagy összegű életbiztosítást, amelynek Fielding felesége a kedvezményezettje. 

Jim és az asszony, Gloria azonban eldöntik, hogy elteszik láb alól a gazdag férjet, viszont még a szerződés aláírása előtt, hogy kevésbé legyenek gyanúsak. A férfi a 15. emeletről dobják a mélybe, a rendőrök pedig valóban balesetként könyvelik el az egészet.

Igen ám, csak hirtelen képbe kerül Jasper, Jim főnöke és Gloria egykori pasija, aki pontosan tudja, hogy mi történt és bizonyítékai is vannak a gyilkosságra.

tales-2-7-3.jpg

Nem mondom, hogy hibátlan és penge éles logikát várok el a Mesék a kriptáktól, de sehogy sem értem ezt a részt. Az addig tiszta, hogy Sebastiannek meg kell halnia, de hogy mégis hogyan kerül a képbe Jasper és mért kell végül Jimnek meghalnia, az nem teljesen tiszta.

A 7. rész meglehetősen gyengére sikerült, ahogy fentebb is írtam, inkább egy olcsó krimire hajaz, amiben a 15 emeletről lezuhanó áldozatot, mindösszesen körbe kell rajzolni, takarítani viszont nem kell utána, mert nem hagy maga után vért.

Szerelmes ponyvákon nevelkedett lelkek számára az a rész talán tartogat izgalmakat, minden más szempontból azonban többnyire csapnivaló.

tales-2-7-1.jpg

Ezen még az sem segít, hogy Jasper szerepében Michael Ironside tűnik fel. Persze talán Kim Delaney nevét is érdemes lehet megemlíteni, a Gloriát alakító színésznő ugyanis később a Golden Globe díjas New York rendőrei című sorozatban játszott főszerepet.

Az ócskának ható forgatókönyvet Ross Thomas írta, akinek a nevéhez A piszkos ügy és A vér kötelez köthető.

A rendezés pedig Richard Greenberg reszortja volt, akitől korábban a Kis szörnyetegeket láthattuk, de a Ragadozó első részének vizuális effektjein is dolgozott, ez utóbbi tudását itt és most egyáltalán nem kellett kamatoztatnia.

A fényképezés a már sokat emlegetett John R. Leonetti feladata volt.

Címkék: sorozat tales from the crypt

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr856740657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása