Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

At the Devil’s Door (2014)

2014.09.01. 18:09 OctoberAir

Home-1-620x400-at-the-devils-door-620x400.jpgMa egy nagyon érdekes hangulatú horrorról fogok beszámolni nektek. Aki szereti az okkult, ördögös témákat az nem fog csalódni az At the Devil’s Doorban sem.

A film elején megismerkedhetünk egy lánnyal (Ashley Rickards), aki eladja a lelkét az ördögnek, és ezért hatalmas árat fizet. Ez az elején könnyed játéknak indul, azonban később minden sötétebb árnyalatot ölt, amely az őrület felé sodorja a fiatal lányt.

Később megismerhetünk egy ingatlanügynököt (Catalina Sandino Moreno), aki megpróbálja eladni egy házaspár házát. Mindannyian tudják, hogy nem lesz egyszerű eset, hiszen a ház sötét múlttal rendelkezik.

Leigh azonban nem riad vissza, megpróbálja legjobb tudását bevetni, hogy sikerüljön túladni az épületen. Egyedül méri fel a házat, ahol egy furcsa, piros kabátos lánnyal találkozik. A szobák földöntúli hangulatot sugároznak, csak egyetlen tükör maradt a falon. Leigh azt hiszi a lányról, hogy a házaspár szökésben lévő lánya,azonban később kiderül, hogy a régen halott, ördögi lakóval beszélget. Ez megpecsételi Leigh sorsát.

tumblr_n9uh4mNRYN1s57bimo1_1280.jpg

Az ördögnek azonban egyáltalán nem Leigh-re van szüksége. Sokkal inkább érdeklődik annak húga, Vera (Naya Rivera) iránt, aki azonnal nyomozni kezd testvére halálának ügyében. Hamarosan sötét titkokra derül fény az öngyilkos lánnyal kapcsolatban, és Vera ráébred, hogy hatalmas veszély leselkedik rá.

At the Devil's Door.jpgNekem igazán tetszett az At the Devil’s Door hangulata. Elég nyomasztóra és félelmetesre sikeredett alkotás, emellett nem kiszámítható, hogy mi is fog következni. Nem igazán mondható klisés horrornak, pedig a műfaj ugyebár hemzseg ezektől. Nagyon érdekes volt az is, hogy a film folyamatosan főszereplőt váltott, így egyik karakter sem volt igazán biztonságban.

Érdekes szerepben nézhettük meg Ashley Rickards-ot, aki az MTV egyik vígjátéksorozatának (Awkward) főszereplője. Aki ismeri a gimnáziumos tinisorozatot, annak biztos furcsa lesz ördögi, öngyilkos lányként néznie rá, de mindennek ellenére jól hozta a figurát.

Nem mondanám, hogy takaró alatt remegős film, de emellett véres jelenetekkel sincs teletűzdelve. Ehelyett kapunk egy sötét, nyomasztó hangulatot, amely igazán hozza az ördögi vonalat. A mozit az IMDb közönsége 5.1-re értékelte, nekem ennél egy kicsit jobb volt az alkotás. Mindenkinek ajánlom, aki szereti a misztikus történeteket.

6/10

Címkék: 2014 amerikai film 6/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr176651283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

S.Witwicky 2014.09.25. 05:30:43

Lehet,hogy én nem figyeltem eléggé,de pár dolog van,amit én másképp láttam.Leigh nem tudja,hogy milyen múltja van a háznak,csak azok,akik eladják,mivel '87ben tűnt el a lány és ők '88ban költöztek be.A másik dolog ami SPOILER,hogy nem Verára fáj a foga,csak kell neki valaki,aki megszüli az ivadékát,mert az első kettőnél ez meghiusult:kiscsaj felkötötte magát,ingatlanosunknak meg megállt a szíve.Dögös Veránk meg elkezdett nyomozni és kapóra jött neki.Még valami nemcsak a tükör maradt a házban,hanem a szekrény is a pénzzel!Amúgy eltalálták a filmet és a vége is elég jó!Végre egy egyedi darab! :) :)

süti beállítások módosítása