Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Walking Dead 4. évad 16. rész - Vége az évadnak!

2014.04.02. 10:41 Csabi87

Ennyi volt a 4. évad. Elfogyott és a második fele szerintem baromi gyorsan lepergett, pedig a téli szünet után 8 részt is láthattunk, de a két hónapnyi remek felhozatalnak köszönhetően csak úgy elrepült az idő.

Ehhez képest viszont a zárás azt hiszem meglehetősen megosztóra sikerült. Tetszett, a flashbackek feldobták, ugyanakkor mégis óriási hiányérzetem maradt, de lehet csak azért, mert azt történt, amire gondoltam, így nem sikerült meglepni, ugyanakkor mégis maradtak megválaszolatlan kérdések. Persze a profik így csinálják.

A tovább mögött jönnek a spoilerek.

twd-s04-16-3.jpg

A rész védelmében jelentsük ki, hogy azért átgondolt és jól felépített epizódot láthattunk, a flashbackek nem a semmiből lettek összehalászva, hanem erősítették a jelen történéseit és baromi jó kontrasztokat kaptunk, mindezek mellett pedig Hershel "visszatért", ami ajándék volt és az igazság az, hogy jövőre baromira hiányozni fog az öreg.

A főszerepet Rick, Michonne és Carl kapta, illetve csatlakozott hozzájuk Daryl is, aminek ugye elmaradhatatlan része volt, hogy Joe és a stipi-stopi banda is megjelent, akiket mondjuk meglehetősen gyorsan, derült égből villámcsapás jelleggel vertek le, de a rész, amikor Rick kiharapott egy nagyobbacska darabot Joe torkából azért még így is hiánypótló volt és ilyen téren talán a zárórész csúcspontja.

twd-s04-16-2.jpg

Ezt követően pedig a Terminusba érkezés is megtörtént. Az azért nem volt hülyeség, hogy Rickék azért tartottak attól, hogy mi vár rájuk a Végállomáson. Hiszen egy résszel korábban Glennék lényegében besétáltak a - mint kiderült - csapdába, pedig ők is hallottak Woodburyről és sejthették volna, hogy nem minden arany, ami fénylik. Más kérdés, hogy Rickék okos húzása is pont ugyanazt a végeredményt hozta, ennek ellenére mégis csak életszagúbb volt.

No és akkor Terminus, meg a kannibálok. Legalábbis remélem, hogy mindenkinek világos volt, hogy ezt a kártyát varázsolták elő, ami igazából talán nem is volt akkora meglepetés. Igaz az apró utalások elég zseniálisak voltak - mondjuk, hogy a karakterek levették-e, hogy miről van szó, az nem 100%-ig biztos számomra, na de nyilván nem kell sokat várnunk arra sem. Jó mondjuk októberig mindenképpen.

Az őrült horda vezetője egyébként jó karakternek tűnik és úgy néztem a háttérben a a '80-as évek Bundesligájából szerződtetett tudós is ott volt a háttérben, így talán mégsem beépített ember, bár erre továbbra se fogadnék nagyobb összegben, elég cselesnek tűnnek az újdonsült gonoszok.

twd-s04-16-1.jpg

Carol és Tyreese pedig még elő sem kerültek, vélhetően a felmentő csapat lesznek ők, és továbbra is kérdés, hogy mi történt Bethszel, hiszen egyelőre nem láttuk és nem is biztos, hogy a Végállomás lelkes lakói rabolták el, úgy hiszem ez esetben kiderült volna a halála, hiszen magát a tényt nem gondolnám logikusnak elhúzni.

A 4. évad azt hiszem igazán erősre sikerült, főleg a második etap, ahol végre hőseink nem röghöz kötve éltek, kisebb portyákat beiktatva, hanem menekültek és próbáltak túlélni és tény, hogy a zombik már nem jelentenek túl nagy fenyegetést - az élet vele járói lettek - mégis akadtak izgalmak, elég csak arra gondolni, hogy végezte a két kislány - messze az évad csúcspontja volt. Na meg épültek a karakterek, amire szükség volt.

Ha ilyen irányba megyünk tovább októbertől, amit az elmúlt 8 részben kaptunk, akkor okunk sem lehet a panaszra. Aki pedig nem bírta a visszatérés utáni részeket úgy hiszem már időközben felhagyott a The Walking Deaddel. Hibázni pedig emberi dolog.

Októberig rengeteg idő van, viszont addig is ajánljuk figyelmedbe a magyar The Walking Dead rajongói közösséget a Facebookon. A sorozattal kapcsolatos hírekkel pedig mi is igyekszünk naprakészek lenni itt a blogon.

Ui: Ja igen az évad számomra egyik legnagyobb érdeme és elismerése egyébként Chandler Riggsnek jár, aki idén volt a legkevésbé utálható, sőt a végén kifejezetten jó lett - persze lehet ez csak annak köszönhető, hogy kiderült, hogy a dublőre egy 30 év körüli nő.

Címkék: sorozat zombi the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1005890285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mruniverzum 2014.04.02. 12:19:39

Rick Rick torkát harapta át vagyis a sajátját? Ezt kissé elírtátok. :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.04.02. 14:18:18

biztos, hogy az a csávó a vezetője terminusnak?!

Egyébként máshol olvastam kommentben, hogy okosabbak lettek volna, ha a fák közül figyelik terminust vagy 2 napig, főleg woodbury után. És ebben van valami.

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2014.04.02. 19:10:23

@mruniverzum: el el :) köszi. Javítva és a jövőben kevesebbet iszok :)

@doggfather: Jogos, lehet a bizalomgerjesztő fasírtos néni a góré, ezt még nem tudom megmondani, a képregényben pedig sajnos továbbra sem vagyok otthon.

A felvetés pedig jogos. Mondjuk Rickék legalább valami hasonlót próbáltak, a többiek meg besétáltak. Remélem Carolék okosabbak lesznek :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.04.03. 17:42:26

@Csabi87: carolék?!?! nagy összegben merném lefogadni, hogy Carol fogja megmenteni az egész bandát. Ebben az évadban ő előlépett #2 posztra nálam (daryl még mindig a #1) annyira kemény csaj.

süti beállítások módosítása