Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Stalled (2013)

Zombiapokalipszis a női mosdóban

2014.02.19. 17:51 Csabi87

stalled-poster.jpgDan Palmer tavaly egy egészen jó ötlettel állt elő. Gondolj csak bele, zombitámadás a női mosdóban. Egyszerű, de ugyanakkor nagyszerű és remek alap anyagul szolgálhat egy független, kis költségvetésű horrornak. Persze a buktatónak meg vannak, de azokat át kell ugrálni és még egy ügyes végeredményt is produkálhat az ember.

Palmer és a rendező Christian James célja vélhetően ez volt és habár a munkájuk nem ért ötöst - mondjuk tízes skálán de -, a próbálkozás mindenképpen dicséretes és igazából a Stalled egyáltalán nem rossz.

Adott egy céges épület, ahol éppen a szokásos karácsonyi hepaj zajlik és megismerjük hősünket, a baseball sapkás srácot, aki mindenesként vesz részt a cég életében és mint ilyen a bulira sem hivatalos, de akad még egy kis dolga, a női mosdóban is volna mit megjavítani és egy kis susmus pénz is lapul nála, amit a WC-ben szeretne szemrevételezni, de a kis toalett helyiségben marad, amikor két csaj érkezik, gondolja jobb a békesség, így behúzódik az egyik fülkébe és csendben marad.

A békesség tényleg jó, a helyzet pedig fokozódik, amikor a két csaj csókolózni kezd és úgy tűnik itt bizony beindul a buli, igen ám, csak ez nem tart sokáig, mindösszesen addig, amíg az egyik leányzó ki nem harap egy darabot a másik torkából és hősünket is észreveszi az ekkor már öntudatlan zombilány.

Ennek pedig a fele sem tréfa, de nagyon menekülni sincs hova, ugyanis a zombik hamar ellepik a kis helyiséget.

Folytatás a tovább mögött.

stalled-2.png

A Stalled szerintem tipikusan közepes film. Egyrészt a zombis részek és a vérengzés rendben van - persze a maga szintjén, hiszen azért nem kapunk sokkal többet összekent statisztáknál, de ez annyira szerintem nem is volt zavaró, mint gondoltam, sőt egy-két ínyencséget is kapunk, pedig a kisebb költségvetésű filmeknél az nem mindig divat, főleg úgy, hogy ezek tényleg egész korrektül néznek ki.

Azonban a dolog pont ott vérzik el, ahol az ember gondolná. A játékidő nem hosszú, cirka 80 perc körül mozog, de ennyi idő egy női mosdóban még hasmenés esetén is baromi sok. Ha telepakolják akcióval az a baj, hiszen ennyi még a jóból is sok, meg drágább, mintha a szereplők csak beszélgetnek. Viszont ha a szereplők csak beszélgetnek az tud baromi unalmas is lenni.

Az addig oké, hogy kiderül, hogy két fülkével odébb egy másik ember, egy lány is beszorult és csacsogni kezdenek, de innentől egy nagy katyvasz lesz az egész történet, ami addig sem állt túl erős lábakon. A srác és a lány pofáznak, a zombik pedig leszarják, hol ott néha nagyon is észreveszik a zajokat és a neszeket.

Gyere logika, itt egy pofon.

stalled-1.jpg

Persze Asylum filmben ennél bődületesebb baromságokkal is találkozik az ember, de kár ezzel elrontani az egészet. Főleg annak fényében, hogy a beszélgetés kicsit unalmas. Akad egy-két vicccessebb félmondat, de önmagában közhelyes és idegőrlő az egész. A srác egy kis háttértörténetet is kap, együtt él az anyjával, de nem beszélnek, de majd ha túléli ezt akkor biztosan és blablabla. Minek ez ide? Láttuk ezerszer máshol és már akkor megutáltuk.

Ettől függetlenül azért néhány poén működik még ha nem is a hangosan nevetős fajtából. Mondjuk itt jegyezném meg, hogy a bedrogozott állapotban táncolás és képzelgés valami botrányos és kapásból nyakon vágnám azt, aki ilyennel próbálkozik. Most komolyan mikor volt utoljára szórakoztató az, hogy a főhős táncolni kezd és ebbe a zombik is beszállnak? Jézusom... A britektől azért ennél többet vár az ember...

Viszont ha az egészet nézzük, akkor nincs itt túl nagy probléma. Zombifanoknak még ajánlom is a Stalled bepróbálását, sokat nem kell tőle várni, de azt a 80 percet féllábon is kilehet bírni és néhány érdekes ötlet és poén azért akad. Ettől függetlenül 5 pontnál számomra nem ért többet. Mondtam én, közepes film.

Címkék: 5/10 angol film 2013 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr915810791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása