Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Walking Dead 4. évad 10. rész

2014.02.18. 07:49 Csabi87

Rick, Carl és Michonne történetét már megismertük, már, ami a hadi állapot utáni helyzetet illeti, de a többiekről eddig nem voltak információnk, a 10. részbe viszont ők kapták a szerepet, meglehetősen egybe sűrítve, de emiatt talán picit pörgősebben, mint a korábbiakban.

Vigyázz! A tovább mögött spoilerek sorjázhatnak.

twd-4-10-1.jpg

A börtön lerohanását követően és csapat szétszéledése után azért egy nagyobb kérdés ott motoszkált a levegőben, hogy vajon mi történt Judithtal, aki után csak egy véres kis babahordó - vagy kosárka - maradt. Valószínű volt, hogy a leányzónak azért sikerült megmenekülnie és bizony tényleg - szerintem neki még kulcsfontosságú szerepe is lehet a vírust illetően, talán immunis a szervezete a zombivírusra, de valami jelentősége csak lesz annak, hogy a járvány ideje alatt született. A kis vasgyúrót egyébként Tyreese mentette meg, aki most felcsapott bébicsősznek, hiszen a két kislány is a "nyakán" maradt, így négyesben próbáltak boldogulni az erdőben, ami egy síró kisbabával semmiképpen nem volt sétagalopp. 

A baj csak hamar meg is történt, de jótevő megmentőként feltűnt a színen a korábban kidobott Carol, aki megmentette a lányokat és csatlakozott a kis csapathoz. Ugye itt azért a kérdés továbbra is a levegőben, hogy mi lesz Tyreese és Carol között - nyilván nem is feltétlen a dugásra gondolok - vélhetően azért most bajtársak lesznek később pedig kiderül, hogy Tyreese szerelmét Carol tette hidegre. Butaság volna nem kijátszani ezt a lapot és nyilván azért is keverték így a paklit.

twd-4-10-2.png

Daryl a kis mimóza Bethszel lépett olajra és habár kedvenc nyilasunk meglehetősen borúlátó teremtés - ami mondjuk nem is csoda, miután saját maga végzett a zombi Merlelel - nem hisz abban, hogy bárki is túlélte volna, azonban csak beszáll a keresősdibe, és habár találnak nyomokat, mintha pont ellenkező irányba indultak volna el a sínek mentén, mint Tyreeseék.

Glenn és életben maradt, érdekesség, hogy ő a lerombolt börtönben ébredt és a Kormányzó csapatából a leszbikus csajjal állt össze, hogy megtalálja nagy szerelmét Maggiet, miközben a lány ugyan erre tette fel az életét Sashaval és a lopós fekete sráccal, akivel mint tudjuk, azért életveszély boklászni, mert zombimágnes. 

twd-4-10-3.jpg

Ezeken a szálakon futott a történet és Glennék kis szerelmi másodperceit leszámítva többnyire a hentelés kapta a főszerepet, hiszen hőseink rendre mindenhol agyhalottakba futottak. Érdekes volt, hogy Daryl és Beth később odaértek, ahol korábban Tyreeseék ott hagyták a megharapott férfit, az jól kitalált rész volt.

No meg a buszos zombimészárlás is, de ez talán igaz az összes jelenetre, így aztán azok, akik a sorozat ezen részét szeretik jobban most nem igazán panaszkodhattak, hiszen csak úgy csapkodták a zombifejeket, az esetek többségében meglehetősen látványos módon.

twd-4-10-4.jpg

A végén pedig három új karakter lépett be a sorozat életébe, akikről vélhetően a jövőhéten többet is megtudunk, addig meg marad a körömrágás és a hazai The Walking Dead közösség erőteljes látogatása.

Címkék: sorozat zombi the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr85819758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.02.18. 18:43:07

Tömör írás Csabi, ám nem velős, mert megemlíthetted volna, hogy a pszicho kiscsaj majdnem megoldotta a síróbaba-problémát (szándékosan írtam egybe, mielőtt valamelyik Nobel díj-várományos belémköt), persze a maga sátáni módján...
Azért a hosszú körömrágás után jól belecsaptak a húrokba, mi? Ebben a két részben több zombi hullott el, mint eddig összesen.

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2014.02.18. 19:09:19

@mejicano: jogos az észrevételed, nem kenegetni akarom a szart, csak még a reggeli meló előtt igyekeztem megírni, hogy ne péntekre legyen meg.

Emiatt, amit említesz ki is maradt, pedig igen érdekes volt. A kis csaj pedig nagyon ügyes, pont annyira, mint amennyire rossz volt Carl mondjuk az elején. Szerintem.

2014.02.23. 09:38:59

@Csabi87: ügyesnek ügyes, csak nem jó fej.

süti beállítások módosítása